jureczek Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 No i ładnie , fajnie okablowałeś golenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 Saudyjskie Tornado były jak niemieckie IDS czy jak brytyjskie GR1? Pytanie w kontekście tego malowania. Różniły się belkami, zamkami itp. detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 Wszędzie w opisach jest przy saudyjskich IDS. Ale różnić się mogły czymkolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Lutego 2019 Autor Share Napisano 6 Lutego 2019 Przejrzałem ogrom fotek ,to malowanie akurat najbardziej sobie upodobałem . Zaznaczyłem nawet na wstępie , ze będzie raczej " SF " . Bo zgłupiałem doszczętnie . Dedalem sondę , zakleiłem jedno działko , ( już tak zostanie ) , a fotka mnie inspirująca ma działka z obu stron Cieszy mnie to , ze z tego zestawu udaje się skleić fajny samolocik , bez dodatkowych nakładów i dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wabina Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) 8 godzin temu, raptorf22 napisał: Saudyjskie Tornado były jak niemieckie IDS czy jak brytyjskie GR1? Pytanie w kontekście tego malowania. Różniły się belkami, zamkami itp. detalami. Saudyjskie, jak i chyba jureczka powinno być to GR.4 (?) Edytowane 6 Lutego 2019 przez Wabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Share Napisano 7 Lutego 2019 Poddaje się . Nie mam pojęcia -GR-1 , GR-4 , czy IDS Zgłupiałem z tymi Tornadami Tutaj Saudyjski z podwieszeniami Bomba GBU i prawdopodobnie Francuski zasobnik celowniczy Thales Damocles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Share Napisano 7 Lutego 2019 Kolor podwieszeń chyba standard NATO ? Tutaj przemalowany juz na Saudyjski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Share Napisano 7 Lutego 2019 Malowanie na pewno to i tego się trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Koniec budowy jest bliski Kalki do saudyjskich maszyn, w tym Toranada, już do Ciebie jadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Gr.1 to brytyjska nazwa IDS, różnią się minimalnie z niemieckimi, ale generalnie w teorii to ta sama wersja. Saudyjskie zawsze opisywane są jako IDS bo tak międzynarodowa nazwa tego samolotu - obstawiałbym jednak, że odpowiada raczej wersji brytyjskiej bo to od nich kupione. Gr.4 na pewno nie bo to nie ten okres - to malowanie jest z okresu mniej więcej Pustynnej Burzy - wtedy nawet Brytyjczycy nie mieli jeszcze Gr.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Share Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Matys dziękuje ,fajnie to wytłumaczyłeś -dotarło wreszcie do mnie Wisa ,do koca bardzo daleko -diabeł tkwi w szczegółach jak to powiadają W wnękach podwozia chce wcisnąć parę drucików . Owiewka tylko osadzona na styk bez żadnych klejów -super spasowanie . Myślę ze podczas malowania nie wszedł żaden odkurz . Posiada ożebrowanie i lusterka ( w zestawie ) .Bedzie problem z malowaniem tego kabelka na jej grzbiecie 6 szt świateł pozycyjnych -skrzydła, wloty powietrza , statecznik .Czujniki kata natarcia , pitot Pomalowałem podwieszane zbiorniki , spartoliłem ,tzn, nie tak miało to wyglądać . Maluje na nowo . Kalki - list z polski normalny idzie 3-4 dni , polecony tydzień Edytowane 7 Lutego 2019 przez jureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Lutego 2019 Autor Share Napisano 9 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Widzę drutowanie gotowe , te klapy to trochę nie za mocno opuszczone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Przy malowaniu i rożnych wygibasach ,po prostu odpadly .Aby problem nie powstał następnym razem , nawierciłem 0,3mm otworki po trzy na stronie ,klapa - skrzydło i wstawiłem jako zawias druciki . Teraz mogę ustawiać pod rożnym katem ,bez obawy , ze znowu odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Płatowiec prawie skończony , zostały tylko podwieszenia i kosmetyka Płatowiec prawie ukończony pozostały podwieszenia i kosmetyka Edytowane 12 Lutego 2019 przez jureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 Kolega Mirek66 zmaga się ze swoim Tornadem , i wychodzi mu to ładniej niż mi - zazdroszczę lepszych umiejętności , a ja uporałem się z podwieszeniami . Samolot idzie na półkę Co mogę powiedzieć , model fajny , za 15 € , jest co posklejać . Wypraski z ładnym rysunkiem detali . Sporo bajerów ,opuszczane sloty i klapy, otwarte hamulce ,ruchome i zautomatyzowane skrzydła tzn. przy rozkładaniu skrzydeł pylony ustawiają się automatycznie do rozstawu skrzydeł - trzeba tylko uważać z dawkowaniem kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 Cos mi sie pokopalo z fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Ciężko ocenić model, bo balans bieli jest strasznie skopany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 U mnie model na zdjęciach widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2019 Teraz powinno być lepiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Świetne są kolory tego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Podoba się tylko te podwieszenia,,,,nie trzymają osi symetrii.Ten Cerberus jakiś nijakiś.Kalki na nosie również.Pozdro! A tak na marginesie?Ma Ktoś na zbyciu owiewkę do wersji F3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2019 Milo ,ze się podoba , dziękuje Dla usprawiedliwienia , Podwieszenia działają automatycznie , w zależności od kata rozstawienia skrzydeł , jednak mala korekta jest wymagana .Tutaj bardzo sie pospieszyłem , ponieważ * rozgryzłem * mój aparat i chciałem jak najszybciej to wyprobowac Kalki , w ogóle mi popłynęły ,ta na nosie ,tez porwana i troszkę zmieniła pozycje - muszę z tym żyć , a najważniejsze fajnie prezentuje się na polce Poprawione zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi