Mirek66 Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 No i ładnie , fajnie okablowałeś golenie . Cytuj
raptorf22 Napisano 6 Lutego 2019 Napisano 6 Lutego 2019 Saudyjskie Tornado były jak niemieckie IDS czy jak brytyjskie GR1? Pytanie w kontekście tego malowania. Różniły się belkami, zamkami itp. detalami. Cytuj
zzz Napisano 6 Lutego 2019 Napisano 6 Lutego 2019 Wszędzie w opisach jest przy saudyjskich IDS. Ale różnić się mogły czymkolwiek. Cytuj
jureczek Napisano 6 Lutego 2019 Autor Napisano 6 Lutego 2019 Przejrzałem ogrom fotek ,to malowanie akurat najbardziej sobie upodobałem . Zaznaczyłem nawet na wstępie , ze będzie raczej " SF " . Bo zgłupiałem doszczętnie . Dedalem sondę , zakleiłem jedno działko , ( już tak zostanie ) , a fotka mnie inspirująca ma działka z obu stron Cieszy mnie to , ze z tego zestawu udaje się skleić fajny samolocik , bez dodatkowych nakładów i dodatków Cytuj
Wabina Napisano 6 Lutego 2019 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) 8 godzin temu, raptorf22 napisał: Saudyjskie Tornado były jak niemieckie IDS czy jak brytyjskie GR1? Pytanie w kontekście tego malowania. Różniły się belkami, zamkami itp. detalami. Saudyjskie, jak i chyba jureczka powinno być to GR.4 (?) Edytowane 6 Lutego 2019 przez Wabina Cytuj
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Napisano 7 Lutego 2019 Poddaje się . Nie mam pojęcia -GR-1 , GR-4 , czy IDS Zgłupiałem z tymi Tornadami Tutaj Saudyjski z podwieszeniami Bomba GBU i prawdopodobnie Francuski zasobnik celowniczy Thales Damocles Cytuj
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Napisano 7 Lutego 2019 Kolor podwieszeń chyba standard NATO ? Tutaj przemalowany juz na Saudyjski Cytuj
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Napisano 7 Lutego 2019 Malowanie na pewno to i tego się trzymam Cytuj
wisa Napisano 7 Lutego 2019 Napisano 7 Lutego 2019 Koniec budowy jest bliski Kalki do saudyjskich maszyn, w tym Toranada, już do Ciebie jadą Cytuj
Matys Napisano 7 Lutego 2019 Napisano 7 Lutego 2019 Gr.1 to brytyjska nazwa IDS, różnią się minimalnie z niemieckimi, ale generalnie w teorii to ta sama wersja. Saudyjskie zawsze opisywane są jako IDS bo tak międzynarodowa nazwa tego samolotu - obstawiałbym jednak, że odpowiada raczej wersji brytyjskiej bo to od nich kupione. Gr.4 na pewno nie bo to nie ten okres - to malowanie jest z okresu mniej więcej Pustynnej Burzy - wtedy nawet Brytyjczycy nie mieli jeszcze Gr.4. Cytuj
jureczek Napisano 7 Lutego 2019 Autor Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Matys dziękuje ,fajnie to wytłumaczyłeś -dotarło wreszcie do mnie Wisa ,do koca bardzo daleko -diabeł tkwi w szczegółach jak to powiadają W wnękach podwozia chce wcisnąć parę drucików . Owiewka tylko osadzona na styk bez żadnych klejów -super spasowanie . Myślę ze podczas malowania nie wszedł żaden odkurz . Posiada ożebrowanie i lusterka ( w zestawie ) .Bedzie problem z malowaniem tego kabelka na jej grzbiecie 6 szt świateł pozycyjnych -skrzydła, wloty powietrza , statecznik .Czujniki kata natarcia , pitot Pomalowałem podwieszane zbiorniki , spartoliłem ,tzn, nie tak miało to wyglądać . Maluje na nowo . Kalki - list z polski normalny idzie 3-4 dni , polecony tydzień Edytowane 7 Lutego 2019 przez jureczek Cytuj
Mirek66 Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Widzę drutowanie gotowe , te klapy to trochę nie za mocno opuszczone ? Cytuj
jureczek Napisano 10 Lutego 2019 Autor Napisano 10 Lutego 2019 Przy malowaniu i rożnych wygibasach ,po prostu odpadly .Aby problem nie powstał następnym razem , nawierciłem 0,3mm otworki po trzy na stronie ,klapa - skrzydło i wstawiłem jako zawias druciki . Teraz mogę ustawiać pod rożnym katem ,bez obawy , ze znowu odpadną Cytuj
jureczek Napisano 12 Lutego 2019 Autor Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Płatowiec prawie skończony , zostały tylko podwieszenia i kosmetyka Płatowiec prawie ukończony pozostały podwieszenia i kosmetyka Edytowane 12 Lutego 2019 przez jureczek Cytuj
jureczek Napisano 25 Maja 2019 Autor Napisano 25 Maja 2019 Kolega Mirek66 zmaga się ze swoim Tornadem , i wychodzi mu to ładniej niż mi - zazdroszczę lepszych umiejętności , a ja uporałem się z podwieszeniami . Samolot idzie na półkę Co mogę powiedzieć , model fajny , za 15 € , jest co posklejać . Wypraski z ładnym rysunkiem detali . Sporo bajerów ,opuszczane sloty i klapy, otwarte hamulce ,ruchome i zautomatyzowane skrzydła tzn. przy rozkładaniu skrzydeł pylony ustawiają się automatycznie do rozstawu skrzydeł - trzeba tylko uważać z dawkowaniem kleju Cytuj
Tap-chan Napisano 25 Maja 2019 Napisano 25 Maja 2019 Ciężko ocenić model, bo balans bieli jest strasznie skopany. Cytuj
Crimson King Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Podoba się tylko te podwieszenia,,,,nie trzymają osi symetrii.Ten Cerberus jakiś nijakiś.Kalki na nosie również.Pozdro! A tak na marginesie?Ma Ktoś na zbyciu owiewkę do wersji F3? Cytuj
jureczek Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Napisano 11 Czerwca 2019 Milo ,ze się podoba , dziękuje Dla usprawiedliwienia , Podwieszenia działają automatycznie , w zależności od kata rozstawienia skrzydeł , jednak mala korekta jest wymagana .Tutaj bardzo sie pospieszyłem , ponieważ * rozgryzłem * mój aparat i chciałem jak najszybciej to wyprobowac Kalki , w ogóle mi popłynęły ,ta na nosie ,tez porwana i troszkę zmieniła pozycje - muszę z tym żyć , a najważniejsze fajnie prezentuje się na polce Poprawione zdjecia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi