rtoipmodest Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Na błotniku (lewym) coś na kształt czerwonego pasa. Będziesz domalowywał? Foto oryginału jeszczee lepsze od mojego kamo wcale nie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Na błotniku (lewym) coś na kształt czerwonego pasa. Będziesz domalowywał? Foto oryginału jeszczee lepsze od mojego kamo wcale nie widoczne. To jest jakieś grafitti sprayem. Najprawdopodobniej "SRBJA" cyrilicą. Namalować tego chyba nie dam rady ale będę próbował wydrukować kalkę. W sumie fajnie by było bo to bardzo efekciarskie. Są jeszcze jakieś białe plamy na przedniej płycie ale tego się nie da zidentyfikować. Co do kamo: jak popracowałem w programach graficznych to co nieco dało się wyciągnąć. Przynajmniej układ i wielkość plam na wieży i na lufie nawiązuje do oryginału. Na ile się dało. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 fajnie, tę Serbię na błotniku zrób koniecznie, od ręki tez dasz radę, to nie musi być sterylny napis. kibicują, chociaz bliżej do gratulowania niż kibicowania :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Dzięki. Napis zrobię... Przemyślałem sprawę, oprócz kalki są jeszcze takie opcje: 1. Malowanie "od ręki" olejami artystycznymi - zawsze można zmyć. (Nie jestem takim specem od ręcznych napisów jak Ty ) 2. Wykonanie szablonu z taśmy maskującej i malowanie akrylami - Tylko jak zrobić, żeby wyglądało jak ręcznie robiony spray'em ?! Muszę to przemyśleć..... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Czołem ;) No bajka po prostu. W kwestii namalowania (nasprajowania) napisu na błotniku - przyjedź do sklepu (z załącznikiem ), a wyjedziesz z gotowym (błotnikiem ). Wszystko Ci wytłumaczę co i jak zrobić Żadnych olejów ani akryli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Czołem ;)No bajka po prostu. W kwestii namalowania (nasprajowania) napisu na błotniku - przyjedź do sklepu (z załącznikiem ), a wyjedziesz z gotowym (błotnikiem ). Wszystko Ci wytłumaczę co i jak zrobić Żadnych olejów ani akryli . O! Maamo! Nieźle się zapowiada Oczywiście skorzystam z porady. A spotkać to sie musimy i tak koniecznie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 z prostszych (?) metod to możesz taki napis wtapować pędzelkiem o sterczącym krótkim włosiu (bierzesz mało farby, jak do suchego pędzla i dziobiesz delikatnie na dzięcioła). efekt powinien być zadowalający, chociaz widzę, że masz lepsze oferty ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 z prostszych (?) metod to możesz taki napis wtapować pędzelkiem o sterczącym krótkim włosiu (bierzesz mało farby, jak do suchego pędzla i dziobiesz delikatnie na dzięcioła). efekt powinien być zadowalający, chociaz widzę, że masz lepsze oferty ;-) Tak właśnie chciałem "dziobać" ale zobaczę co to za magiczny sposób Seweryna Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 No wreszcie wczoraj obejrzałem ten model 'na żywca' - zaprawdę powiadam wam - wyrywa z butów!!! Wygląda zdecydowanie lepiej niż na fotografiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 No wreszcie wczoraj obejrzałem ten model 'na żywca' - zaprawdę powiadam wam - wyrywa z butów!!! Wygląda zdecydowanie lepiej niż na fotografiach Bez przesadyzmu. Jeszcze trochę pracy wymaga. Wczraj Seweryn czyli nasz kolega AVI domalował resztę oznakowań: napis na błotniku i serbski krzyż. To co powstało to dopiero "wyrywa z butów". Nie uwieżyłbym ze to możliwe gdybym nie stał nad nim jak to tworzył: w 10 minut między jednym i drugim łykiem kawy.... Niesamowite Oczywiście praca została tradycyjnie "oblana" w pubie po sąsiedzku. Jeszcze raz wielkie dzięki Avi!!! created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Nadal trudno uwierzyć, że to cudeńko jest w 1\72 Dech zapiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 No i mamy przykład modelarstwa przez duże MO Gratuluję Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Świetny model , nadałeś mu klimacik . Myślisz nad lekkim kurzeniem go , bynajmniej podwozia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Dzięki panowie. Tak, będzie kurz, kurz bitewny oczywiście. I podstawka, której zarys ogólny w głowie już mam ale brakuje mi jeszcze topografii. Koncepcja podstawki "miejskiej", którą widzieliście upadła z powodów merytorycznych: w mieście nie walczonio. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 A ja nic nie powiem, bo mnie zatkło...o ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Przy tym cudeńku z moimi teciakami to się mogę schować pod stół. Szacun wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 WOOOOOOOOOOOOW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Właśnie odzyskałem wiarę w ...T-55 w 1:72 Twój model jest przedni. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Malowanie dobrze wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam Koncepcja podstawki "miejskiej", którą widzieliście upadła z powodów merytorycznych: w mieście nie walczonio. Tak myślę, że możesz wykonać podstawkę zaś o koncepcji "wiejskiej" , będąc w Chorwacji , przejeżdżałem przez liczne opuszczone wioski , zazwyczaj to było kilka białych domków , sklepów , stacji benzynowych itp. bez okien , drzwi , bardzo często wypalonych od środka , które były zabrudzone na swoim białym tynku czarnym smogiem , w miejscach nad oknami , drzwiami , czyli miejcami którędy dym się wydostawał. Widok naprawde niezapomniany , a tego typu splądrowany , spalony , bałkański domek przy czołgu nadał by wyjątkowego klimatu tej podstawce . Ale to tylko mój pomysł , może Ci się spodobał ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Super maleństwo! A T-55 To najładniejszy rosyjski czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 ... splądrowany , spalony , bałkański domek przy czołgu nadał by wyjątkowego klimatu tej podstawce . Ale to tylko mój pomysł , może Ci się spodobał ;)Pozdrawiam Właśnie o czymś takim myślałem. Może nie domek ale jedna ściana albo jakieś zgliszcza. Jeśli masz jakieś zdjęcia byłoby świetnie gdybyś mógł pozwolić zerknąć dla inspiracji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 I dzięki wszystkim za miłe słowa. Jeszcze trochę i znajdzie się w galerii. Zostało parę drobiazgów (plandeki, skrzynki itp.) i brudzenie+ kurzenie. Myślę że w czasie Świąt go skończę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ja byłem w 2002 w Serbii, niestety fotek w klimacie podstawki brak. Ale powiem jedno, im większy rozp..... zrobisz, tym lepiej Okolica w której byłem wyglądała masakrycznie, po prostu jedno wielkie wysypisko. Tyle, że czołgutka trzeba by bardziej sponiewierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi