p11c Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 (edytowane) Sorry, że pytałem, ale naprawdę nie wszystko muszę wiedzieć. Zaciekawiło mnie to spytałem. Rocznik 1965 i uważam , że i tak wiem sporo o historii, nie ograniczam się tylko do lotnictwa, zarzucanie mi w tym męcie dyletanctwa i odsyłanie do Jałty, oraz stwierdzenie że nie wiesz ile mam lat, tak jakbyś miał do czynienia z jakimś małolatem. Uznaje to za niestosowne. Nie obrażam się,ale stwierdziłem że nie warto się starać i pytać, po co mam się denerwować czytając takie teksty? Pozdrawiam Jacek Edytowane 20 Maja 2019 przez p11c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Cóż, jest to topic o nowościach Mistercraft i myślałem, że trochę off-topuję tymi "historycznymi" tekstami, ale chyba zostałem przywołany do tablicy i wypadałoby odpowiedzieć na powyższy komentarz. 1. Toć wyraźnie napisałem, że NIE atakuję Ciebie, czy też nie ironizuję. 2. Każdy ma prawo coś wiedzieć oraz czegoś nie wiedzieć i w moich oczach nie jest z tego powodu ani lepszy ani gorszy. Nie ma takiego, co by wiedział wszystko. 3. A propos wieku: to jesteśmy prawie rówieśnikami. Nie znamy się osobiście, stąd napisałem, że nie wiem jak długo uczyłeś się historii i gdzie. Bez podtekstów. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Kupiłem wczoraj po 22/23 od ciebie 2 modele p11c jezeli ty sprzedajesz na allegro. Kupowałem Model SU-22m4/R Desert Storm 1/72 i MIGa -29A Fulcrum Reunion 1/72 Ciekawe co dostane. Su bedzie robione w malowaniu (kolorowym ) Miga robie w (Bananowym? xD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Gówno dostałem. Dostałem inny model niż miał być. Innego miga dostałem zwykła wersję a miał być Reunion. Nie polecam tego sprzedawcy na allegro Polskie_modele Edytowane 21 Maja 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 Mógłby mi ktos podesłac malowanie tego miga w takim kolorze w tym szary zołty czerwony i czarnym? PS Negatyw poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Juz znalazłem mzoe komus sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Żeby te wypraski w MIG-29 MisterCrafta były choć przepakowanym Italeri... Wiecie może skąd pochodzą - kto je pierwotnie sprzedawał..? Pod jaką marką..? Z ciekawostek to drugim ocalałym modelem z przygody w modelarstwo za gówniarza, (po BF-109 1/48, którego pomalowałem i galeria w ubiegłym roku trafiła tu na forum) jest wytargany ze strychu MIG 29 jakiejś firmy ADA... Tylko, że tego wypaćkałem farbami i trudno będzie coś z nim zrobić... Ale dla ciekawskich zdjęcie pudełka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Ten MiG był z firmy AGA. Mam od nich UT-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 46 minut temu, Grzes napisał: Ten MiG był z firmy AGA. Mam od nich UT-2 Masz rację, AGA a nie ADA... To nie są przypadkiem te same wypraski co pakowane teraz przez Mistercraft..? Macie jakieś informacje o tej firmie, co się z nią stało, jak długo była na rynku itp..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Raczej nie w/g Scalemates wychodzi że model wywodzi się z 1982 z jakiejś firmy Nakotne https://www.scalemates.com/kits/nakotne-mig-29--165997 z "przesiadką" w Zvezdzie z 1995 https://www.scalemates.com/kits/zvezda-7208-mig-29--1091462 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 jesli juz to 1992, w 1982 roku nie ma takiej możliwości, żeby ktokolwiek robił model miga 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 AGA pakowala wypraski MiGa to nie byl jej produkt. Z wlasnych produktów to stateczki (trałowiec mors i okręt dozoru radarowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 9 godzin temu, Qz9 napisał: jesli juz to 1992, w 1982 roku nie ma takiej możliwości, żeby ktokolwiek robił model miga 29 To już ewentualnie musiałbyś skonsultować z kimś ze strony scalemates; odpowiedzialnym za wpisy na ich stronie . Z tego co widać po pudełku to była (możliwe że jeszcze istnieje) firma z terenu byłego ZSRR i nie jest powiedziane że nie wydała tego modelu w 1982 roku na wewnętrzny rynek ZSRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Teraz, Slawek_26869 napisał: To już ewentualnie musiałbyś skonsultować z kimś ze strony scalemates; odpowiedzialnym za wpisy na ich stronie . Na Scalemates każdy zarejestrowany może dodawać wpisy i je edytować. Skoro jest jakiś błąd to go możesz poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Godzinę temu, Slawek_26869 napisał: To już ewentualnie musiałbyś skonsultować z kimś ze strony scalemates; odpowiedzialnym za wpisy na ich stronie . Z tego co widać po pudełku to była (możliwe że jeszcze istnieje) firma z terenu byłego ZSRR i nie jest powiedziane że nie wydała tego modelu w 1982 roku na wewnętrzny rynek ZSRR Jakim cudem? Produkcję Miga rozpoczęto w roku 1983, publicznie ujawniony w 1986 roku w trakcie wizyty w Finlandii a i tak był super tajna maszyną, której koślawe modele wypuściło kilka firm zachodnich na postawie zdjęć, tworząc migopodobne potworki jak Airfix czy Hasegawa Przed 1986 rokiem nikt nawet nie znał nazwy Mig-29. Taka sama zabawa była zresztą z Su-27 tylko tam pierwsze sztuki sfotografowały samoloty NATO w trakcie patroli nad morzem Północnym jesli dobrze pamietam. Nakotne to była firma której formy zostały przejęte przez Zvezde . Wydała kilka modeli na początku lat 90tych, pudełka z obleśnej tekturki , same supernowe supersowieckie supersamoloty . Edytowane 23 Maja 2019 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 8 minut temu, Qz9 napisał: Jakim cudem? ... Tego to jak już pisałem ja wyjaśnić Ci nie mogę co do Su-27 to w/w firma swój pierwszy model tego samolotu wg scalemates wypuściła w 1993 https://www.scalemates.com/kits/nakotne-su-27-flanker--188458 Niestety choćbym chciał to nie pomogę Ci rozwikłać tej zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 To nie jest żadna zagadka, ktoś wpisał datę o 10 lat wczesniejszą i tyle. Pamietam jak te pierwsze modele nakotne sie w Polsce pojawiły i jaki to był juz wtedy szajs. A to był rok 92, 93? Zresztą szkoda sobie tym w ogóle zawracac 4 litery podobnie jak cała produkcją mistercraftu. Nie ma tu niczego na co warto wydac nawet te kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Nie mówię, że nie, ale w/g mnie powinien tam być Ktoś kto by to jakoś weryfikował, a nie że tak powiem; pierwszy lepszy z ulicy se wejdzie i coś pozmienia, a potem przez lata i stulecia jest powielany ten błąd (co jest niestety dość częste na różnych forach i stronach) Też pamiętam tamte lata, ale w przeciwieństwie do Ciebie (w Warszawie) ja (w Kaliszu) nie spotkałem się z tą firmą Edytowane 23 Maja 2019 przez Slawek_26869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 3 minuty temu, Qz9 napisał: To nie jest żadna zagadka, ktoś wpisał datę o 10 lat wczesniejszą i tyle. Pamietam jak te pierwsze modele nakotne sie w Polsce pojawiły i jaki to był juz wtedy szajs. A to był rok 92, 93? Zresztą szkoda sobie tym w ogóle zawracac 4 litery podobnie jak cała produkcją mistercraftu. Nie ma tu niczego na co warto wydac nawet te kilka złotych. Tutaj się nie zgodzę... Mistercraft daje całkiem sporo w przedziale 15-35 zł. A ich nowe pozycje to coraz lepsze wypraski (oczywiście nabyte). Masz przykład karasia - porzucili technikę z Kobyłki i sprzedają Hellera, który przed wydaniem modelu IBG znikał jak ciepłe bułki z drugiej ręki po 50-60 zł... Nowe śmigłowce itp. początkujący modelarz spokojnie może przełknąć za te paręnaście złotych... A i ktoś bardziej doświadczony, kto ma ochotę na weekendowy projekt znajdzie coś dla siebie... To takie trochę Polonezy dla ludu... Archaiczna technika, mało wygód... Ale jeżdżą z punktu A do punktu B, a cena jest adekwatna do jakości... Mimo sowich "niewygód" polonezy do końca swoich dni sprzedawały się całkiem nieźle... To polityka Daewoo (upadek) dorżnęło tę konstrukcję, a nie prostota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Wiadomo cos o modelu Saab 35 Draken Austrian A.F ? Bo na stronce jest juz pudło w edycji special paints (czerwonej) . Czyżby przepak hellera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Damiano obawiam się, ze jest to slaby model Aeroplastu Mam go w austriackim malowaniu ( wydanie Aeroplastu ) , przynajmniej na pudelku, bo kalki w srodku sa dunskie zresztą w Mistercrafcie zdarza sie to dość czesto Te kilka wypukłych linii można oczywiście naciac a zapadniecia zaszpachlowac po prostu trochę więcej pracy Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Skoro mistercraft wypraski Hellera przejmuje to może będzie szansa na Super Frelon w 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Wiadomo cos o premierach nowych modeli? Bo jezeli maja wydac okolo 50 modeli w tym roku to w takim tepie nie da rady. Powiedzmy 1 model na 2 tygodnie to wychodzi 24 w coiagu 12 miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Listopada 2019 Share Napisano 23 Listopada 2019 Aktualne nadal te nowosci bo juz koniec roku a tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Listopada 2019 Autor Share Napisano 26 Listopada 2019 próbowałem dowiedzieć się telefonicznie kiedy będzie premiera śmigłowca tygrys - w końcu to przepak Aeroplast. ale nic ciekawego nie usłyszałem - raczej odpowiedz wymijająca w stylu - będzie, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi