M.A.V. Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 Po wyschnięciu reiklanda facet wyglądał jak po za mocnym solarium, pomarańczowy. Z wrażenia zapomniałem fotki zrobic i zacząłem działać glejzami, ale taki był plan. Dwarf skin z białym, konsystencji zabarwionej wody, nieśpiesznie, kilka warstw z odczekaniem na wyschnięcie każdej Glaze z cadmium skin, metoda jak wyżej, z wiekszym naciskiem na partie bardziej oświetlone Na koniec - cadian fleshtone, żeby wszystko połączyć i złagodzić przejścia: Cholera wie, czy widać różnicę, na pewno nie jest pomarańczowy jak na początku. Teraz włosy i oczy chyba czas zacząć, wtedy wiadomo będzie co jeszcze rozjaśnić przyciemnić. W międzyczasie kapelusz. Jeszcze trochę pracy potrzeba, bo ciut za ciemny wyszedł. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Już zaczyna dobrze wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Jest dobrze. Ten dwarf skin to dałeś od góry do dołu, czy już zaczynałeś akcentować ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 33 minuty temu, Klapouch napisał: Jest dobrze. Ten dwarf skin to dałeś od góry do dołu, czy już zaczynałeś akcentować ? Po całości, żeby zniwelować trochę reikland. Możesz też użyć ratskin flesh od citadeli, bo to ten sam odcień. Końcowe akcenty dam na koniec, po pomalowaniu włosów, oczu i ust. Prawdopodobnie cadian z białym na światła i z jakimś rdzawym/brązowym na cienie. Na cienie też dobry jest brązowy ink Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Bardzo udana ta karnacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 jest moc... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Dzięki, Panowie, miło słyszeć, że sie podoba. Włosy i oczy zatem. Na zdjęciach i klipie, który zamieściłem, nasz bohater ma włosy, rzekłbym, brudnopiaskowego koloru, tak to nazwę. Agrax Eartshade na podkład, a białka tradycyjnie, biały z różowym: Brwi zaznaczone tylko washem, nic więcej przy nich nie będę działał, bo nie mogą wyglądać jak wytatuowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Się podoba! A jak ma się nie podobać jak dobrą robotę robisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Oczy. To nie wina rzeźby, raczej malarze, których prace oglądałem, mijali się z prawdą ekranu. Dla przypomnienia, takie jest założenie: Zacząłem od Old Rust AK: Maluję tym: Jestem dobrej myśli, wreszcie. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Chciałbym mieć choć 10% wyczucia odcieni i kolorów jak Ty... A rozróżniam 3: biały, czarny i ,,ładnie ci"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 22 godziny temu, myszaty napisał: Chciałbym mieć choć 10% wyczucia odcieni i kolorów jak Ty... Kurczę, dzięki chłopie, miło mi. Choć to tak naprawdę kwestia treningu, prób i błędów, sam widzisz ile mi schodzi malowanie tych koszul choćby. Zwłaszcza mieszanie kolorów jest upierdliwe, jednak do ogarnięcia. Co jak co, ale usta JC miał charakterystyczne, więc warto, żebym nie spitolił nic tutaj. Cadian fleshtone złamany czarnym, z domieszką dark rust AK jako baza. Tęczówki rozjaśnione jakimiś żółcieniami. No i zobaczymy, co tam dalej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Wychodzi rewelacyjnie, choć kurcze coś mi zgrzytało jak przewijałem szybko fotki wyżej i już chyba wiem, ale to już musi zostać : wewnętrzna linia ust na zdjęciu oryginału nad dolną wargą jest linią prostą lub nawet uśmiech?? i tylko delikatnie kąciki opadają, figurka ma tak jakby lekki łuk w dół albo za słabo zarysowany kształt górnej wargi, bo ten na zdjęciu jest bardzo wyraźnie widoczny. Przepraszam już siedzę cicho i oglądam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Bajka Panie. Masz fach w ręku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Już wiem co to jest!!! Tak wygląda efekt ciężkiej pracy i talentu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 18 minut temu, myszaty napisał: wewnętrzna linia ust na zdjęciu oryginału nad dolną wargą jest linią prostą lub nawet uśmiech?? i tylko delikatnie kąciki opadają, Słuszna uwaga. Wyprostowałem zdjęcie: Od czego plastelina? Trochę roboty będzie, ale myslę, że warto, a i tak nikt nie pozna, że coś klejone było. Dodatkowo jeszcze sprawdzę proporcje warg i najwyżej skoryguje co potrzeba. No i wycieniować trzeba bedzie, bo na zdjęciu to prawie jakby konturówką miał pociągnięte gdzieniegdzie. Ale to już jutro. 23 minuty temu, myszaty napisał: Przepraszam Ależ nie ma za co. Przecież o to chodzi. 18 minut temu, mandrivecs napisał: Bajka Panie. Masz fach w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Nie bijcie, ale pierwsze co mi przyszło do głowy to zakład pogrzebowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Plastelinowy botox, pierwsza próba, tak na szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 (edytowane) Prawdopodobnie będę musiał jeszcze popracować nad (jego) lewą połową górnej wargi, ale już chyba bliżej niż dalej. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 (edytowane) Jest moc...mistrzostwo świata. Robi się z tego wątku mój ulubiony serial! Edytowane 6 Listopada 2020 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 23 godziny temu, myszaty napisał: Robi się z tego wątku mój ulubiony serial! A dzięki, jeszcze parę sezonów zostało . A ten zmierza ku końcowi powoli. Poprawiłem jeszcze kształt dolnej wargi, oryginalnie troche był za bardzo wygięty na środku. Skorygowałem delikatnie tęczówki i dodałem błysk w oku. Z tym ostatnim nie należy zbytnio przesadzać, bo zbyt duża biała kropka sprawia, ze oczy wyglądają jakby byłe pełne łez . No i cóż. Pozostało jeszcze rozjaśnić trochę kapelusz. I pozostaną tylko podmalowania i montaż. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) o jeeeee...ale pałeer !!! (czy nie myślałeś by przygasić kolor ust? mniej czerwony?) Fotka jest czarno biała więc to tylko domysły... Edytowane 7 Listopada 2020 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 makijaż twarzowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 4 minuty temu, M.A.V. napisał: makijaż twarzowy Fakt, usta zbyt całuśny kolor mają, choć to na zdjęciu widać dokładniej. Jutro przejadę bazą jasniejszą jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi