Przemek Przybulewski Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 W dniu 10.04.2019 o 00:09, bazylms napisał: Ja też maluję. Mi najbardziej odpowiada Tamiya XF-84 Dark Iron. Tej farby ni mam, nigdy nią nie malowałem - może się skuszę. Zazwyczaj to używałem Alcladów steel/stainless steel. No ale to jeszcze chwilę. Dostałem blaszki do wyrzutni granatów dymnych od kolegi martinello A na razie pomalowałem i powashowałem kółka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Fajnie idzie dla dobra projektu te figurki to wyrzuć. Szkoda Twojego czasu i roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Takie "odgłosy" znalazłem Co do figurek, to może takie? https://www.scalemates.com/kits/ac-models-acm35029-british-chieftain-crew-in-cold-weather-gear--1092179 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Brzmi zajefajnie. A co do figurek to fajne ale cena powala - prawie 300 za komplet 4 ludków. Chyba spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał: Brzmi zajefajnie. A co do figurek to fajne ale cena powala - prawie 300 za komplet 4 ludków. Chyba spasuje. Ale ty jesteś uparty w tym roku MiniArt ma wydać angolskich tankistów o takich: https://www.scalemates.com/kits/miniart-37059-tank-crew--1119392 Cena pewnie będzie coś ze 40 zł , a nie 300 zł.Zostaw włazy otwarte , a potem sobie dorobisz, ten w beretce wypisz,wymaluj dowódca. Pozdr.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 16 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Ale ty jesteś uparty w tym roku MiniArt ma wydać angolskich tankistów o takich: https://www.scalemates.com/kits/miniart-37059-tank-crew--1119392 Cena pewnie będzie coś ze 40 zł , a nie 300 zł.Zostaw włazy otwarte , a potem sobie dorobisz, ten w beretce wypisz,wymaluj dowódca. Pozdr.A. Czemu uparty - to nie ja proponowałem te fugurki - ja tylko sprawdzałem cenę. A czy MiniArt wyda to też nie wiadomo - a jak już odstawię model na półkę to na pewno do niego nie wrócę. Tak już mam W międzyczasie próbuję dopasować wyrzutnie, na razie odciąłem jedną teraz szlifuję . Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Przemek Przybulewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Wyrzutnie przyklejone, trochę improwizowałem: Dawno nie robiłem żadnego czołgu i muszę sobie przypominać co i jak po kolei. Zrobiłem preshading, pewnie dodam białego i może niebieskiego gdzieniegdzie. No i wziałem sie za gąski. Najpierw Steel Alclada, póxniej rozjaśnienia Polished Aluminium: Później pomalowałem gumowe okładziny, 97 x 2 ale poszło sprawniej niż myślałem, raptem 15-20 minut na stronę. Na to gloss LP-9 Tamki i hołm mejd wash z Enamel Thinnera I Mars Red: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 8 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: może niebieskiego gdzieniegdzie. a czemu niebieski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 10 minut temu, Bengal napisał: a czemu niebieski ? Żeby złamać zielony. Kiedyś tak zrobiłem i nie wyszło źle. Dałem trochę żółtego i trochę niebieskiego pod zielony. Wszystko w ramach eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Wyszło, że muszę chyba przeszlifować wieżę bo to co brałem za spawy to jednak ślady formy. Tymczasem próbuję skończyć układ jezdny żeby zabrać się za malowanie. Nie jestem do końca zadowolony, szczególnie z kół: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Malowanie-sranie, godzinka i pomalowany: jak dobrze wyschnie to pewnie będzie coś do poprawy ale to już jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Hmm, wg mnie troszkę zbyt widoczne pionowe smugi "brudzingu" po pędzlu na burtach bocznych wanny. W sumie będą osłony i nie będzie zbyt wiele widać... Ogólnie, model fajnie się zapowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 13 minut temu, Rack napisał: Hmm, wg mnie troszkę zbyt widoczne pionowe smugi "brudzingu" po pędzlu na burtach bocznych wanny. W sumie będą osłony i nie będzie zbyt wiele widać... Ogólnie, model fajnie się zapowiada . No i z tym zawsze mam problem. Mokre - ok, wyschnie - tragedia. Dlatego ćwiczę w miejschach w których później tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Może spróbuj "techniki ciapania" . A na serio, to sam mam podobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 W dniu 19.04.2019 o 23:08, Rack napisał: Może spróbuj "techniki ciapania" . A na serio, to sam mam podobnie . To jest łatwe tylko w poradnikach. podmalowałem detale i lufe: Przymiarka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Zaczyna ładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Dzięki. Ale niestety to jest to smutny/trudny moment w którym strach się posunąć dalej. Wcześniejsze etapy były łatwe do poprawienia a tu błędy już mają poważne konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Bardzo fajny "fajfoklok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Nu porządnie, a brytolskie szmaticzku na antenku będzie ? No bo jak na zdjęciu jest, to musowo ten tank też musi mieć. No i ludków mu brakuje , ludków . Pozdr.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 16 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: Bardzo fajny "fajfoklok" Dzięki. 14 minut temu, Adams M1A1 napisał: Nu porządnie, a brytolskie szmaticzku na antenku będzie ? No bo jak na zdjęciu jest, to musowo ten tank też musi mieć. No i ludków mu brakuje , ludków . Pozdr.A. Będzie, wszystko będzie. Numery może będzie miał inne, bo zestawowe kalki nie oferują takich jak w oryginale. Generalnie jeszcze daleka droga. Model na razie odpoczywa, nituję Su-25 i czekam na wenę. Poza tym podstawka na razie jest ale też kilka rzeczy do poprawy więc jest co robić. A figurantów nie mam i ... nie wiem czy będą - czekam na tych z MiniArtu ale czy się doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Jak to ktoś kiedyś napisał czekajcie, a się doczekacie. Spodobał mi się kiedyś M728 CEV ,i co się doczekałem się jest w sklepach, ba nawet niedużo kosztuje. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Maja 2019 Autor Share Napisano 27 Maja 2019 No więc tak, ten tego, zrobiłem tak: Popsikałem błyszczącym Dodałem kalki (aż 6 7 sztuk) Znowu gloss Później wash Następnie matowy Dokleiłem światełka Dodałem suchego pędzla Dorzuciłem trochę błota na przód tył i dół osłon Do tego jakieś rozbryzgi i zacieki Plamy paliwa Pigment w wydechach I co dalej? Na pewno trochę kurzu i co jeszcze? Jakieś sugestie? . . . Coś tam jeszcze dłubię przy podstawce, zlikwidowałem trochę trawy na rzecz piachu i dodałem trochę pigmentów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Maja 2019 Autor Share Napisano 27 Maja 2019 Chyba koniec: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi