HKK Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 A propos Olymposów i wysyłek z Japonii. Złożyłem tam zamówienie 10 kwietnia. 11-go było wysłane, 16 jest u mnie! Jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Syn zamówił na Amazonie God Hand Ultimate Nipper SPN-120. Zapłaciliśmy w sobotę po południu. U nich była noc z soboty na niedzielę. W poniedziałek przyjęli i wysłali, we wtorek wyleciało z Japonii, w środę było na Okęciu, w piątek po południu było do odebrania w urzędzie pocztowym pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 6 godzin temu, HKK napisał: A jak już jesteśmy przy "tanich" zakupach z Japonii, to właśnie pojawiła się tzw. jednorazowa promocja na Olymposa MP-200C z dwiema zapasowymi głowicami. Cena obnizona o niemal połowę. http://olympos-airbrush.ocnk.net/product-group/37 Tanio nadal nie jest, ale jak ktoś chce odpowiednik Custom Micron-a za "pół darmo", to ma szansę. @mbrnnr ma takowego i jest zachwycony Wysyłka darmowa, ale trzeba się liczyć z ryzykiem VAT-u Sensu posiadania trzech głowic nie widzę. I z tą ceną obniżoną o połowę też byłbym ostrożny. Mój Olympos kosztował 18tys jenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Godzinę temu, mbrnnr napisał: Sensu posiadania trzech głowic nie widzę. I z tą ceną obniżoną o połowę też byłbym ostrożny. Mój Olympos kosztował 18tys jenów. Trzy głowice, to owszem, przesada. Zapasowa igła czy dysza by się bardziej przydała. Ew. można odsprzedać komuś do przeróbki Procon-boya na Microna. Ale Ty dałeś 18 tys. jenów kiedy? Ponad 2 lata temu, prawda? Ceny tam niestety rosną. Teraz MP-200C bez obniżki kosztuje ponad 26 tys. P.S. Oferta na MP-200C już znikła. Albo ktoś kupił, albo wygasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Gdzieś przed siedzibą Olympos... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Który to Ty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_m Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Zamówiłem dziś w AmiAmi Procona PS-289. Jako formę przesyłki wybrałem Air Small Packet. Wyniosło to razem 405 PLN Pierwszy raz w życiu kupowałem coś przez internet spoza Polski. I teraz moje pytanie, czy dobrze zrobiłem wybierając taką a nie inna formę przesyłki? I czy powinienem liczyć się jakimiś dodatkowymi kosztami? Jeśli tak, to mniej więcej ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2019 Jakiś czas temu kupiłem dokładnie to samo, i zapłaciłem 399zł i żadnych kosztów dodatkowych nie miałem. Pieczątkę na paczce chyba miałem z urzędu celnego z Zabrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Przesyłka lotnicza jest ok, powinna być u Ciebie za 2-4 tygodnie, jak będziesz miał szczęście to szybciej. Co do opłat to teoretycznie możesz zapłacić 23%VAT plus kilkanaście zł opłat za obsługę, ale na to masz szanse tak mniej więcej 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Czasem mam wrażenie, że to czy płacimy VAT, czy nie, zależy od tego, czy ktoś zapomniał sobie rano posłodzić kawę czy nie. Mój tegoroczny Procon PS-289 z AmiAmi został jak najbardziej obciążony opłatami (też Air Small Packet). Jak napisałem w innym poście VAT 85PLN + Przedstawienie do kontroli celnej 8,50 +Przesłanie adresatowi dowodu kontroli celnej 6,00 Zainkasowanie od klienta należności celnych i podatkowych oraz przekazanie ich na rachunek urzędu celnego 3,40. Na odmianę PS-290 i PS-270 w zeszłym roku też AmiAmi i Air Small Packet. - bez opłat. Wiec podobnie jak Solo uważam, że 50/50. Szczerze życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_m Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Dzięki za wyjaśnienia. Aerograf dzisiaj do mnie dotarł, po 8 dniach od zamówienia, więc chyba szybciej niż zwyczajowo. Obyło się bez żadnych dodatkowych opłat, więc podwójnie pozytywne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Cześć, mam taką zagwostkę, posiadam Mr.Hobby PS-268 Procon Boy SQ Single-Action Airbrush i po ostatnim malowaniu (oczywiście po wyczyszczeniu) jak go wczoraj wyjąłem to mi nie odbija przycisku podawania powietrza, tj. naciskam, zabieram palucha i a on dalej wciśnięty, czasami sam powoli wraca i wtedy przestaje podawać powietrze. Oczywiście, mogę cofać przycisk palcem ale drażni mnie, że coś jest nie tak i nie mogę namierzyć przyczyny. rozkręciłem, wyczyściłem, nasmarowałem ale po zmontowaniu nie jest tak jak było wcześniej, nie wiem, mogła się uszczelka odkształcić czy coś ? Sprężyna jest ok, mogę go wieczorkiem rozłożyć i pokazać jak to wygląda na żywym przykładzie B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Nie aktualne:) rozebralem go jeszcze raz, naśladowałem, złożyłem i jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi