TAW Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 19 minut temu, enten napisał: przyjrzyj się dokładnie całemu łączeniu. Rzeczywiście masz rację. Duża szczelina pod krzyżem zniknęła ale jest jeszcze mniejsza z przodu. W jakiej rozdzielczości te zdjęcia oglądasz? 22 minuty temu, enten napisał: Jeśli masz pisać aby napisać Przepraszam, postaram się już więcej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 W ciągu dnia oglądam na telefonie z popekanym wyświetlaczem dlatego dopytałem gdzie Łukasz poszpachlował. Wieczorkiem dogladam szczegóły na kompie. TAW, żebyś się nie obraził bo to nie było nic osobistego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Spoko. Nie roztrząsajmy, nie eskalujmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 (edytowane) Na zdjęciu "po" nie widać gdzie było szpachlowane także biorąc pod uwagę etap, na którym podziałałeś- mocno zaawansowany to chapeau bas. Edytowane 27 Września 2019 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 Wiem o tej małej szparze, ale nie miałem tyle czasu żeby obie na raz zrobić, więc zacząłem od tej większej - najbardziej widocznej. Cała operacja jest dość ryzykowna i skomplikowana przy tylu detalach już na modelu. Dlatego wolę wybrać moment gdy będę pewny że nie będę musiał się śpieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Września 2019 Share Napisano 28 Września 2019 A gdzie tak się śpieszysz? Ktoś cię pogania, robisz model na czas? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Września 2019 Share Napisano 28 Września 2019 Nie znam się na niemieckiej pancerce, więc nie wiem jak to powinno wyglądać, z drugiej strony przy modelu tej jakości jaki prezentuje Italerka, to chyba bez znaczenia, więc: - nie prościej byłoby tą szparę uzupełnić polistyrenowym pręcikiem, który można by potem ew. dodatkowo przerobić na spaw? Szpachlowanie w takim miejscu to faktycznie niewdzięczna robota, a wklejenie paska i lekkie podszlifowanie będzie chyba prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 (edytowane) 28 minut temu, marioba napisał: A gdzie tak się śpieszysz? Ktoś cię pogania, robisz model na czas? Mariusz Często mogę się wyrwać od dzieciaków do "modelarni" poza domem na max 1 h więc stąd mowa o pośpiechu - po prostu pewne procesy trzeba robić etapami i staram się to dobrze planować. Z innej beczki - czy ktoś ma na zbyciu taką ekipę? Edytowane 28 Września 2019 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2019 Share Napisano 28 Września 2019 Jakbyś nie znalazł od kogoś to są dostępne prawie w każdym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 Potrzebuję max. 2 z tego zestawu więc może ktoś nie użył wszystkich albo kisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 W wolnej chwili dokleiłęęm i pobrudziłem wspomniane już błotniki gumowe. Został już tylko stelaż z kołem zapasowym i antena ramowa i finito. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Teraz dopiero zwróciłem uwagę i tak w ramach czepialstwa: wewnętrzne części włazów malowano w kolorze nadwozia. "crew hatches of a tank are frequently left open in the field, and the last thing you want your enemy to see is a large white circle in the midst of shrubbery. So, the insides of crew hatches were painted in the base exterior colour during manufacture. However, they rarely LOOKED like the exterior - the outside would be dusty and faded, or repainted or camouflaged, and the inside of the hatch would retain factory-fresh paint." Edytowane 5 Października 2019 przez zipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Kwity znajdą się na wszystko. Przeglądałem zdjęcia archiwalne i są dowody że było z tym różnie: Kolor bazowy lub brudny kremowy Czysty bazowy Ewidentny kremowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 (edytowane) Model sam w sobie uważam za skończony. Tym samym festiwal nieudolnośći się kończy. Teraz pozostaje już tylko zrobienie podstawki. Przygotowania do podstawki: Edytowane 6 Października 2019 przez Stojkovic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Końcówki skrajników na biało jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 28 minut temu, Stojkovic napisał: Tym samym festiwal nieudolnośći się kończy. Nie przesadzaj, z czego się dało to wyszedłeś i wygląda na prawdę fajnie na zdjęciach- przed nie uzbrojonym okiem pewnie jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Godzinę temu, enten napisał: Końcówki skrajników na biało jeszcze? Będzie pomalowane - umknęło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 (edytowane) No i chyba koło zapasowe trzeba by przemalować. Bardziej ubłociło się na górze, a mniej na dole ? Edytowane 7 Października 2019 przez author21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Października 2019 Autor Share Napisano 7 Października 2019 Zamysł był taki, że ubrudziła załoga wychodząc z pojazdu tyłem w takiej konfiguracji. Może lekko przytłumię efekt kurzu i rozszerzę jego występowanie o górne partie felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 (edytowane) Powiem że podoba mi się pamiętaj jak będziesz robił podstawkę i pojazd bedzie na drodze gruntowej to żebyś ślady zrobił za wozem Edytowane 8 Października 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Października 2019 Autor Share Napisano 8 Października 2019 Podstawka będzie merytorycznie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi