bazylms Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Kolejny temat wyszedł szybciej niż planowałem. Koledzy z klubu wymyślili projekt grupowy na wystawę w Telford. No to będę majstrował coś takiego. Dosłownie parę dodatków. Takie malowanie Trochę już podziałałem. Na razie większość na taśmę, kokpit jeszcze delikatnie rozpycha kadłub, więc trzeba będzie gdzieś podciąć jeszcze. Edytowane 4 Maja 2019 przez bazylms 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Trochę smętne to malowanie, A-4 w takim dobrze wyglądają chyba tylko w locie. Może takiego zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Czemu smętne? Po prostu bez kamo. Stosunkowo dużo ma oznaczeń. A tak szybciej go zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 No no no siadam I ogladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 @bazylms - popraw nazwę tematu pls. Fakt trochę nudnawe camo, A-4F latały bardzo fajnych schematach. Z resztą nawet w tym zestawie jest fajny Navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Witaj, fajny temat będę z ciekawością śledził warsztacik. Od jakiegoś czasu chodzi za mną ta maszynka tylko nie wiem na jaki model się zdecydować ten Hobby Bossa czy z Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Zdecydowanie Haska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Godzinę temu, bazylms napisał: Czemu smętne? Po prostu bez kamo. Bardzo trudno jest zrobić model A-4 w takim kamo, który wyglądałby fajnie. Po prostu ten samolot tak ma z tym kamuflażem marynarki. Dlatego dużo fajniej robić jakiegoś agresora, albo właśnie maszynę w locie, nawet w takim szarym malowaniu, wtedy to co innego. Edytowane 4 Maja 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 A czemu F-4F a nie A-4F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Bo mnie przyćmiło. Jak to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Kliknij na temat i możesz edytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Już zrobione, dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Teraz, bazylms napisał: Już zrobione, dzięki za czujność. Nie ma sprawy wyczulony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 2 godziny temu, Cazador napisał: Witaj, fajny temat będę z ciekawością śledził warsztacik. Od jakiegoś czasu chodzi za mną ta maszynka tylko nie wiem na jaki model się zdecydować ten Hobby Bossa czy z Hasegawy. Model Hasegawy w wersji M kleiłem. Polecam, większych problemów nie napotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 A-4 Hasegawy to jeden z piękniejszych modeli w 48, aż dziwne że to Hasegawa zrobiła. Zupełnie nie wiem po co HB wziął się za ten temat, robiąc dużo gorsze i dużo droższe zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Hasa lepsza, ale ten tanio w łapy wpadł. A że że mnie sklejacz samolotów też nie najwyższych lotów więc będziemy rzeźbić w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 A pokaż to drugie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Ładne pustynne kamo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Tu są jeszcze dwa pozostałe. To kolorowe nie ma "garba". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 To faktycznie taka sobie oferta. W takich przypadkach należy uszanować pierwszy wybór. W sumie to całkiem spore wyzwanie, zrobić tak żeby wyglądało dobrze i merytorycznie. Działaj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Wiele, wiele lat temu zrobiłem Sky Hawka w tym samym malowaniu (1/72) i jest to jeden z nielicznych modeli, który się zachował w odmętach poddasza do dnia dzisiejszego. Będę więc z ciekawością podglądał Twoje zmagania. To drugie malowanie o wiele fajniejsze ale bez garba, a bez niego samolot traci swój cały urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2019 Autor Share Napisano 24 Września 2019 Pora powrócić do projektu. I od razu masa pytań. Potrzebuję pomocy w kwestii pylonów i mocownia uzbrojenia do nich. Na początek zasobnik bomb MK.82. Mam wrażenine że środkowy element nie powinien tam być. Jednak sam uchwyt ma otwory pozycjonujące w innych miejscach i nie pasują one do elementu przytwiedzonego do skrzydła. Zastanawiam się też czy te "szczęki" mocujące uzbrojenie do pytlonu powinny być gdy nic na nich nie jest zamocowane. Dodatkowe zbiorniki paliwa też mają otwory pozycjonujące w złych miejscach jak widać na zdjęciach. Jedynie rakiety AIM-9B wygladają ok. I oczywiście ten sam problem. Zaczepy uzbrojenia powinny być czy mam je odciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 Tego środkowego elementu w przypadku MER z Mk.82 nie powinno być. I nie jestem pewien, czy jakiś scooter by się w ogóle podniósł z sześcioma Mk.82, dużymi zbiornikami i do tego Sidewinderami. Modelarze potrafią nie źle choinki wymyślić, ale nie bardzo ma się to do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 Popatrzę z chęcią na twój kolejny warsztat. Niestety merytorycznie nic nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2019 Autor Share Napisano 24 Września 2019 Godzinę temu, mbrnnr napisał: Tego środkowego elementu w przypadku MER z Mk.82 nie powinno być. I nie jestem pewien, czy jakiś scooter by się w ogóle podniósł z sześcioma Mk.82, dużymi zbiornikami i do tego Sidewinderami. Modelarze potrafią nie źle choinki wymyślić, ale nie bardzo ma się to do rzeczywistości. Dzięki. W kwestii podwieszeń nic jeszcze nie jest na stałe, więc co byś zaproponował? Podoba mi się ten zestaw Mk.82 no i domyślam się że AIM-9B mogą z nimi razem wisieć. Co zatem wrzucić na środkowe pylony zamiast zbiorników? To właśnie jest fajne w samolocie, że można go obwiesić jak choinke, fakt że merytoryka wtedy leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi