daro Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Mówisz- masz; http://www.modelwarships.com/reviews/reviews.html Wchodzisz w ships+1/700+Hasegawa+ 4 od góry klikasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item522278783_model_yamato_1_100_okazja.html No by nie powiedzieć to sporawych rozmiarów jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Wczoraj przyszedł z Hasegawa Akitsushima modelu, model ten jest bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Panowie, może macie jakieś dane, dobre foteczki, kolorystyke na temat: Z czego i w jaki sposób były wykonane pokłady japońskich lotniskowców, moze jakieś wymiary itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2011 Tu nie ma jakiś szczególnych zapisów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Tu nie ma jakiś szczególnych zapisów... Very Happy ... ale postawić można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 w sumie to jeszcze nowość ale ukazała się chwilę temu więc w tym temacie - miałem okazję pomacać dziś model niszczyciela Ayanami z Fine Molds w 1/350 - piękna sprawa! delikatne wypraski i bardzo ładne detale, zdecydowanie wart polecenia przy okazji tutaj topic (ang.) z opiniami nt. dostępnych na rynku niszczycieli japońskich w 1/350, nie wiedziałem że jest "problem" ze skalą w Kagero Hasegawy choć mi to zbytnio nie przeszkadza i traktuję informację jako ciekawostkę, modele i tak są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 model niszczyciela Ayanami z Fine Molds w 1/350 - piękna sprawa! delikatne wypraski i bardzo ładne detale, zdecydowanie wart polecenia Na http://www.modelwarships.com/reviews/index.html jest recka tego modelu potwierdzająca to co piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 w sumie tego można było się spodziewać, Kym Knight wziął się już za Fuso w 1/350 klik znając jego tempo finał pewnie wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 w sumie tego można było się spodziewać, Kym Knight wziął się już za Fuso w 1/350 klik znając jego tempo finał pewnie wkrótce He, he, ostatnio coś pisał o powodzi w swojej okolicy, teraz o cyklonie.... Widocznie jego flocie nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 fajne Kongo Kostasa Katseasa klik w 700-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Nie wiem czy bylo czy nie. Oczywiscie to DeAgostini , ale........ http://www.model-space.co.uk/ships/our-model-ships/the-akagi/ Jakby policzyc , 25x24 = 600 funciakow.... podobnie jak Hasegawa z dodatkami ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 fajne Kongo Kostasa Katseasa klik w 700-ce A tu nie-gorsze Yamato ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 fajne Kongo Kostasa Katseasa klik w 700-ce A tu nie-gorsze Yamato ... Oj gorsze to Yamato dużo gorsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Yamato jest poprawny, Kongo wciska w glebę Ten Yamato wybił mi zęby (również pan K.K.), zwłaszcza zdjątko z zapalniczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lipca 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Lipca 2011 Ten Yamato wybił mi zęby (również pan K.K.), zwłaszcza zdjątko z zapalniczką No właśnie... Interesuje mnie, z czego tak realistycznie wykonana jest woda? Jak myślicie - silikon czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Ten Yamato wybił mi zęby (również pan K.K.), zwłaszcza zdjątko z zapalniczką No właśnie... Interesuje mnie, z czego tak realistycznie wykonana jest woda? Jak myślicie - silikon czy może coś innego? Stawiał bym na silikon.Autor chyba gdzieś na modelwarship.com opisał w telegraficznym skrócie jak tworzy wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Grudnia 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2011 Ten Yamato wybił mi zęby (również pan K.K.), zwłaszcza zdjątko z zapalniczką No właśnie... Interesuje mnie, z czego tak realistycznie wykonana jest woda? Jak myślicie - silikon czy może coś innego? Stawiał bym na silikon.Autor chyba gdzieś na modelwarship.com opisał w telegraficznym skrócie jak tworzy wodę. no własnie - telegraficzny - pozostaje samemu dochodzić do pewnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Witam! Kostas na greckim forum opisal jak robi morze.Postaram sie opisac w skrocie.Na poczatek okleja kadlub tasma,zeby nie ufajdac,ustawia na podstawie i naklada wokolo papier toaletowy zamoczony w kleju rozpuszczonym w wodzie.Na tym etapie nie trzeba specjalnie tworzyc fal ale dac ogolny zarys.Gdy to wszystko wyschnie,rozkladamy silikon,ale taki,ktory jest przezroczysty,pozytywny na malowanie i rozpuszcza sie w wodzie,robimy to palcami.Po tej akcji morze powinno wygladac git.Po wyschnieciu zarzucamy farbe(kostas podaje gleboka niebieskosc wymieszana z czernia).Teraz ponewaz ma sie to blyszczec,Kostas naklada farbe vitro(do malowania na szybach)czarna z niebieska.Im gestrza tym wieksza glebia morza.Po wyschnieciu naklada tam gdzie maja byc fale wzburzone(generalnie gdzie ma byc cos bialego)silikon pzezroczysty,nie rozpuszczalny z woda(smierdzacy acetonowo)i przykleja don wate.Nastepnie wate oblepia tymze smierdzacym silikonem.Wot i cala historyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2012 rozkladamy silikon,ale taki,ktory .......i rozpuszcza sie w wodziea co to za silikon, który rozpuszcza się w wodzie? Ktoś z was widział takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Silikon rozpuszczalny w wodzie hm może koledze chodziło o akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 O takim silikonie pisze Kostas,tez szukalem w Grecji i nie ma.Akrylik nie pasi bo jest bialy,zostawi slad na modelu.Kostas pomimo ze Grek,chyba nie mieszka tutaj,moze tam u niego jest co takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Sa bezbarwne akryle, np. do malowania ram okiennych. Ich wada jest to, ze kurcza sie podczas schniecia i trzeba zalewac kilka warstw. Ponad 30 lat mam do czynienia z budowlanka, ale nigdy nie slyszalem o rozpuszczalnym w wodzie silikonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Zapytam Kostasa na Forum,co z tym silikiem i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz_32 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam Czy ktoś może dysponuje schematem malowania do Mayi AOSHIMY 1:350? Udało mi się zdobnyć model, ale niestety schematu malowania w nim brak :(. Pozdrawiam Dariusz_32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi