Solo Napisano 17 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2019 Cenny, bo sprawdzony, kontakt, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 Witam Czy ktoś reklamował modele Kitty Hawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 W dniu 20.05.2019 o 20:33, Solo napisał: Ja mogę na podobnej zasadzie pochwalić Arma Hobby. Swego czasu na pewnym forum skrytykowałem ich uzbrojenie żywiczne i kilka tygodni później dostałem przesyłkę z ich bombami i pylonami (swoją drogą ciekawi mnie jak połączyli mój nick forumowy z danymi adresowymi). Taki miły gest producenta, mile zaskakujący. Ja bym powiedział, że trochę przerażający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2019 Oj bez przesady. Kiedyś coś u nich kupowałem zdaje się, więc moje dane mieli, a żeby połączyć nick z nazwiskiem z ich bazy danych... Modelarze to nie takie wielkie środowisko, ktoś zna kogoś, kto zna kogoś innego, a ten znowu... Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 Przypomniały mi się stare dzieje. Za głębokiego PRL (pod koniec lat 70-tych) ojciec przywiózł mi z zagranicy kilka modeli, w tym Bf-110 z Matchbox-a. Rarytas, bo chociaż zachodnie modele były czasem dostępne w Polsce, to tych ze swastyką nie sprowadzano. Modelowi brakowało oszklenia a kadłub był zapaćkany klejem. Ktos zapewne zaczął kleić a potem oddał do sklepu i sprzedawca po prostu odłożył na półkę. Matchbox do modeli zamieszczał kupon reklamacyjny. Wypełniłem i wysłałem bez większej nadzei. Ku mojemu zdziwieniu, jakiś miesiąc później dostałem paczkę z UK. W środku była ramka z oszkleniem i list z przeprosinami, że samego kadłuba nie mogą mi przysłać. Za to wysyłają inny model jako rekompensatę. I rzeczywiście, w paczce był model Alpha Jet-a. Dla mnie, dzieciaka z komunistycznego skansenu to była rzecz niebywała. Dostać za darmo nowy model i to z zagranicy, od samego Matchbox-a! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 1 Lipca 2019 Share Napisano 1 Lipca 2019 Dzisiaj radość , banan od ucha do ucha dostałem brakującą ramkę od trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 W dniu 20.06.2019 o 12:58, HKK napisał: Przypomniały mi się stare dzieje. Za głębokiego PRL (pod koniec lat 70-tych) ojciec przywiózł mi z zagranicy kilka modeli, w tym Bf-110 z Matchbox-a. Rarytas, bo chociaż zachodnie modele były czasem dostępne w Polsce, to tych ze swastyką nie sprowadzano. Modelowi brakowało oszklenia a kadłub był zapaćkany klejem. Ktos zapewne zaczął kleić a potem oddał do sklepu i sprzedawca po prostu odłożył na półkę. Matchbox do modeli zamieszczał kupon reklamacyjny. Wypełniłem i wysłałem bez większej nadzei. Ku mojemu zdziwieniu, jakiś miesiąc później dostałem paczkę z UK. W środku była ramka z oszkleniem i list z przeprosinami, że samego kadłuba nie mogą mi przysłać. Za to wysyłają inny model jako rekompensatę. I rzeczywiście, w paczce był model Alpha Jet-a. Dla mnie, dzieciaka z komunistycznego skansenu to była rzecz niebywała. Dostać za darmo nowy model i to z zagranicy, od samego Matchbox-a! Wzruszająca historia, która do mnie przemówiła, gdyż także dorastałem w PRL i kupiłem kilka modeli Matchboxa. Popłakałem się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 W dniu 1.07.2019 o 18:27, Zamir napisał: … dostałem brakującą ramkę od trumpetera … Super! Bezpośrednio, czy za pośrednictwem IBG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 2 godziny temu, kjp_a_man napisał: Super! Bezpośrednio, czy za pośrednictwem IBG? Bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Miał ktos jakies doswiadczenia z firma Heller i Zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 Ja kiedyś pisałem do Zvezdy żeby mi dali nową owiewkę do ich Su-33, bo moją zepsułem. Trochę to trwało ale wysłali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 W dniu 1.07.2019 o 18:27, Zamir napisał: … dostałem brakującą ramkę od trumpetera. … 23 godziny temu, Zamir napisał: Bezpośrednio. Nakieruj proszę dokąd „mam uderzać”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 W dniu 17.06.2019 o 16:38, Zamir napisał: Przez stronę http://part.trumpeterkit.com Nie wiem czemu mój post zniknął, więc jeszcze raz: tu masz napisane, wystarczy czytać nieco więcej niż ostatni post. Konkretnie to chodzi o adres mailowy joanna@trumpeter-china.com, Zamir pisał dokładnie jak to załatwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 3.07.2019 o 15:57, DamianosPL napisał: Miał ktos jakies doswiadczenia z firma Heller Wypełniłem formularz na ich stronie, zero odzewu, a po 3 tygodniach przyszła mała paczuszka z Francji z brakującymi częściami. Sposób działania jak w Revellu, sądząc po postach w tym wątku. Edit. Sprawdziłem jak teraz wygląda strona Hellera i wygląda na to, że wyłączyli funkcję supportu po wykupieniu ich przez Niemców. Teraz można chyba tylko przez facebooka. Edytowane 4 Lipca 2019 przez oliardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Jeżeli chodzi o airfixy troche ich mam i w kazdym bylo wszystko dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Czy ktoś załatwiał reklamację w RFM ? W zestawie 5023 brakuje ramki B. Jest szansa na pozytywne załatwienie reklamacji przez ich stronę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Wypełniłem formularz na ich stronie i otrzymałem taką wiadomość: "Hello, we have received your fill out information, we will soon for you to mail the missing parts 5023-B Have a good day!" Zobaczymy jak długo potrwa realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Wróciłem z wywczasów, a tu w skrzynce niespodzianka: awizo datowane na 21.08.2019r. Pobiegłem na pocztę po paczuszkę, w domu otwieram a w środku 2 (słownie: dwie) sztuki brakujących ramek. Także tego, brawo RFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Są jeszcze dobrzy ludzie na świecie . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Ktoś miał do czynienia z Tamiyą? Mam z drugiej ręki jeden model, ale nabyłem bez oszklenia. Koniec końców coś tam wygrzebię z zakamarków, ale kilku elementów niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 poszukaj na ebayu, często można kupić pojedyncze ramki, z Belgii człowiek wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 27 minut temu, Mates napisał: Ktoś miał do czynienia z Tamiyą? Mam z drugiej ręki jeden model, ale nabyłem bez oszklenia. Koniec końców coś tam wygrzebię z zakamarków, ale kilku elementów niestety nie mam. A o jaki model chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 W dniu 25.09.2019 o 10:52, Solo napisał: A o jaki model chodzi? Ja posiadam Subaru Impreza WRC 2001 1:24 series NO.240 popsułem oszklenie , jest szansa na zdobycie nowego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 Jeśli pytasz o Tamiyę to podobno można, wystarczy napisać do dystrybutora i wpłacić pieniądze z góry, a oni sprowadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, Solo napisał: Jeśli pytasz o Tamiyę to podobno można, wystarczy napisać do dystrybutora i wpłacić pieniądze z góry, a oni sprowadzają. Masz może jakiś namiar na takowego ??? http://tamiya.pl/#sp-footer1 to jest może to ???? Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Przemek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi