Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie, dostałem już pęknięte albo zarysowane. Wyjątkowego pecha mam do takich owiewek.
Inna sprawa że najczęściej te które dostałem od producenta w ramach reklamacji miały takie same felery, co wskazywało na to że to nie wada produktu tylko jego cecha - patrz wszystkie owiewki do F-16 Tamki, które mają zawsze takie same "rysy" (a w  praktyce są to mikropęknięcia) czy wiatrochrony A-10 Hobby Bossa. W sumie nie warto więc się szarpać.
Ale w kilku przypadkach, np. F-104G Eduarda/Hasegawy czy ostatnio w F/A-18 Kinetica owiewki były fizycznie uszkodzone albo źle odlane.

• 3 months later...
Napisano (edytowane)

Uszkodziłem wlot powietrza w Su-27 od Hobby Boss. Pomyślałem, że spróbuję zakupić nową ramkę. 
Informacje zawarte w tym wątku nie napawają optymizmem... no ale zobaczę co da się zrobić.
Na pierwszy strzał poszło IBG. Na swojej stronie internetowej chwalą się, że są wyłącznym importerem Hobby Bossa w Polsce. Nie wiem czy to dobra ściężka. Jestem ciekaw czy odpiszą i czy będą w stanie pomóc w tej sprawie. 

Jeżeli macie jeszcze jakieś doświadzczenia z Hobby Bossem to się podzielcie :)

Edit: 

Napisałem jeszcze do Joanny: joanna@trumpeter-china.com

Edytowane przez Juffre
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

W nawiązaniu do ogłoszonego niedawno projektu grupowego mam pytanie czy Ktoś z grona szanownych Kolegów i Koleżanek modelarzy miał do czynienia z firmą Mistercraft (Masterctaft) w związku z brakującymi lub uszkodzonymi elementami Ich modeli?

Napisano
12 godzin temu, Slawek_26869 napisał:

czy Ktoś z grona szanownych Kolegów i Koleżanek modelarzy miał do czynienia z firmą Mistercraft (Masterctaft) w związku z brakującymi lub uszkodzonymi elementami Ich modeli?

Ja kiedyś prosiłem o dodatkowe kalkomanie.

Wysłali szybko, bez gadania i z bonusami.

• Thanks 1
  • 3 weeks later...
Napisano

Ja nie w temacie wyprasek, ale również w temacie zdobywania elementów od producenta.

Mam na stanie model Tornado Revella Gr.4 (jeszcze ten wydany w 2015 roku) . Był tam dwie wersje malowania, szara i okolicznościowa z białym statecznikiem. W tym roku Revell zrobiłprzepak tego Tornado pn. "Farewell" z czterema fajnymi malowaniami. Jest w ogóle duże prawdopodobieństwo, że kalki drukował Cartograf.

Napisałem wobec tego do Revella w sprawie samych kalek. Odpowiedzieli dość szybko i okazało się, że mogą mi wysłać. Wycenili to w przeliczeniu na naszą walutę na około 30 złotych razem z przesyłką także w całkiem przystępnej kwocie.

• 2 weeks later...
Napisano

Arma Hobby pisze na swojej stronie, że pierwszą część w przypadku  uszkodzenia przez klienta przesyłają gratis. I wiecie co? To działa.

We wtorek zgłoszone, środę święto, dziś u mnie. Szacun.

• 1 month later...
Napisano

Jestem po korespondencji z Italeri w sprawie możliwości zakupu 2 ramek z gąsienicami od T-55A w 1:72 (potrzebuję do Revella na podmianę). Napisałem przez formularz kontaktowy, odezwali się na podanego w formularzu maila, napisali że koszt był by zbliżony do całego modelu (nie podali konkretnej kwoty) i sugerują zakup całego. Macie orientację kto jest polskim dystrybutorem Italeri?  Może mu zalegają potrzebne mi ramki (np. pozostałości z reklamacji)?

Napisano

Pasqual dzięki, ale Dream nie pomoże - rok temu próbowałem za ich pośrednictwem w tym samym celu kupić gąsienice od T-54B produkcji Ammo of Mig, odpisali że pojedynczych ramek nie mogą zamówić.

• 9 months later...
Napisano (edytowane)

Wrzucam coby nie zginęło, a nuż się komuś przyda.

Mistercraft - należy zadzwonić pod podany na  stronie numer telefonu (komórkowy), a następnie przesłać na tenże numer sms z danymi elementu (nr. zestawu, nr. części i ewentualnie nr. ramki) i danymi do wysyłki. Trzeba się dodzwonić w godzinach pracy czyli zasadniczo przed 14:00. Potem włącza się skrzynka.  Praktycznie element w ciągu tygodnia w domu.

Edytowane przez Baas ArK
  • 10 months later...
Napisano

Odkopię temat... czy kontaktował się w ostatnim czasie ktoś z Trumpeterem? Ich podstrona Spare Parts Service nie działa a potrzebowałbym jednej ramki...

Napisano (edytowane)
7 godzin temu, halset napisał:

Odkopię temat... czy kontaktował się w ostatnim czasie ktoś z Trumpeterem? Ich podstrona Spare Parts Service nie działa a potrzebowałbym jednej ramki...

https://www.hobbydna.com/products/parts09506 albo jeszcze joanna@trumpeter-china.com

Edytowane przez Zamir
dodanie
  • Thanks 1
  • 1 year later...
Napisano

Hej, a czy udalo się komuś skontaktować kiedyś z Border Model? Niestety nie odpowiadają na wiadomości na bordermodel@163.com 😞