Gerd Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 Na festiwalu w Bytomiu w 2018 r., na giełdzie zupełnie przypadkiem w ręce wpadły mi kalki - czeskiej Kory. Początkowo sygnał zlekceważyłem ale refleksja przyszła szybko. W "prosektorium" jest i czeka na zmartwychwstanie Henschel He 126. Matchbox nr 40026 zrobiony na początku lat 90' i dawno umarły. Malowany Humbrolami, a więc? Hop do Kreta! Koniec końców wyszło tak: Można było lepiej? Pewnie że tak! Zawsze można. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Czego od staruszka można oczekiwać?Fajny jest.Duży plus za temat. Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 Świetne kolory, przyciągają wzrok. Ale malowane chyba pędzelkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 Bardzo ładny model świetnie wpisujący się w komiksowy styl. Jak go oglądałem w Krakowie to pierwszy raz pomyślałem że vintage może mieć sens i urok. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Fajny model. Wg mnie trochę za dużo ciemnego w szczelinach, ale to kwestia co komu się podoba. Model naprawdę fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Bardzo udana rewitalizacja. Sam mam takiego Henschla-zombie, tylko z Italeri. Teraz Estończyk postoi następnych 20 lat na półeczce, zamiast truć wieloryby w Pacyfiku. Tak, że plus za ekologię 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Bardzo dobrze, że przeprowadziłeś rewitalizację tego zabytku. Wyszła dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Chociaż na tym zdjęciu skrzydła wyglądają jak dmuchany materac. Efekt ciekawy, ale chyba niepożądany. Coś nie tak z preszejdingiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Bardzo fajna rewitalizacja, gratuluję wintydża. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Miałem okazję podziwiać ten model na tegorocznym festiwalu w Krakowie i muszę przyznać, ze efekt końcowy bardzo miłe mnie zaskoczył. Brawo za to, że jest to model vintage a nie współczesny bowiem w modelach zabytkowych również tkwi spory potencjał i warto go wykorzystać. Cieszy mnie, że zamiast wyrzucać starego Matchboxa dałeś mu nowe życie. To się chwali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2019 Dobrzy ludzie, dziękuję za życzliwe przyjęcie mojej pracy. Są też złe wiadomości... mam w pudełku "prosektorium" więcej takich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 (edytowane) 13 minut temu, Gerd napisał: Dobrzy ludzie, dziękuję za życzliwe przyjęcie mojej pracy. Są też złe wiadomości... mam w pudełku "prosektorium" więcej takich No to super wiadomość!!!! Dasz im nowe życie!!! Warto!!! Ja dziś wrzuciłem zdjęcia takiego jednego Starfightera, którego posiadam od dobrych 30 lat... Takie odnawianie ma w sobie coś a do tego pozwala na uratowanie wartościowych modeli, które od lat np nie są produkowane albo są poszukiwane na rynku kolekcjonerskim ale osiągają bardzo wysokie ceny jak U-2 z Academy w 72. A jakie masz modele do odnowienia? Edytowane 28 Czerwca 2019 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Ja tak myślę, że fajnie by było wprowadzić nowy dział na grupie modelarskie reanimacje poświęcony odnawianiu modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2019 Ja w to chodzę , jak co trzeci z nas raz w roku odnowi jakiegoś padlka będzie spory ruch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Projekt już założony w dziale Projekty grupowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi