KRL Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Model o którym mogę powiedzieć tyle że jest naprawdę dobrze spasowany i łatwy w budowie w kwestiach merytorycznych stanowi dla mnie zagadkę więc nie będę się w tym temacie wypowiadał żeby się nie skompromitować Model o jakim piszę to P-40F Warhawk od Trumpetera skal 1:32 Jeżeli zajrzycie do warsztatów znajdziecie tam mój warsztat z tym modelem. Nie licząc tablicy w kabinie model zbudowany został prosto z pudła. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Podobała mi się Twoja relacja z budowy tego modelu a szczególnie, na co pewnie czekało sporo oglądających, część poświęcona lakierowaniu. Można stamtąd zaczerpnąć kilka naprawdę ciekawych patentów malarskich. Co do efektu finalnego to nie umiem się jednoznacznie określić. Bardzo podoba mi się powierzchnia skrzydeł i kołpak śmigła, natomiast kadłub... Styrany jest mocno, co mi się podoba, choć są miejsca które wyglądają jak pomazane farbą. Ogólny odbiór na Plus. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Dla mnie rewelacja i relacja i galeria. Piękny model. Z resztą każdy P-40 jest... piękny a już w pustynnym kamuflażu. BOMBA! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Bardzo efektowny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Dobra robota model wygląda niezwykle efektownie! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 Dziękuję serdecznie szczególnie za pozytywny odbiór warsztatu zawsze myślałem że moje warsztaty trwające bardzo krótko nie mogą być w niczym pomocne i ciekawe. Jeszcze raz Dzięki Panowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 7 godzin temu, KRL napisał: Dziękuję serdecznie szczególnie za pozytywny odbiór warsztatu zawsze myślałem że moje warsztaty trwające bardzo krótko nie mogą być w niczym pomocne i ciekawe. Jeszcze raz Dzięki Panowie Warsztat choć ekspresowy to pomocny w kwestii robienia przebarwień, brudzenia. Sam model jak na mój gust dość mocno styrany, ale rozumiem że takie było założenia i wszyło dobrze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Nie czesto zagladam do tego dzialu, ale zdecydowanie warto i bede musial sie poprawic. Super model, az sie chce popelnic jakis samolot. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 fajnie pomalowany !! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Jest co podziwiać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts