Jump to content

P-40F WarHawk Trumpeter 1:32

KRL
 Share

Recommended Posts

Model o którym mogę powiedzieć tyle że jest naprawdę dobrze  spasowany i łatwy w budowie w kwestiach merytorycznych stanowi dla mnie zagadkę więc nie będę się w tym temacie wypowiadał żeby się nie skompromitować ?

Model o jakim piszę to P-40F Warhawk od Trumpetera skal 1:32
Jeżeli zajrzycie do warsztatów znajdziecie tam mój warsztat z tym modelem.

Nie licząc tablicy w kabinie model zbudowany został prosto z pudła.

jOlmpJY.jpg?1BoSyAV3.jpg?1b348mav.jpg?1oN4AyeM.jpg?1hhTxx3o.jpg?16fH2UnR.jpg?1mBuQ350.jpg?1eHxldPk.jpg?1mtEDl30.jpg?1udlACMP.jpg?1IWfutA3.jpg?1y0YpuC6.jpg?1mcmrOFI.jpg?1QDj9ECn.jpg?1Luc9n2W.jpg?1fMAa4ek.jpg?1BrCMSBy.jpg?1pDRFKMx.jpg?1

• Like 3

Podobała mi się Twoja relacja z budowy tego modelu a szczególnie, na co pewnie czekało sporo oglądających, część poświęcona lakierowaniu. Można stamtąd zaczerpnąć kilka naprawdę ciekawych patentów malarskich.

Co do efektu finalnego to nie umiem się jednoznacznie określić. Bardzo podoba mi się powierzchnia skrzydeł i kołpak śmigła, natomiast kadłub... Styrany jest mocno, co mi się podoba, choć są miejsca które wyglądają jak pomazane farbą.

Ogólny odbiór na Plus.

• Like 1

Dziękuję serdecznie szczególnie za pozytywny odbiór warsztatu zawsze myślałem że moje warsztaty trwające bardzo krótko nie mogą być w niczym pomocne i ciekawe.

Jeszcze raz Dzięki Panowie

7 godzin temu, KRL napisał:

Dziękuję serdecznie szczególnie za pozytywny odbiór warsztatu zawsze myślałem że moje warsztaty trwające bardzo krótko nie mogą być w niczym pomocne i ciekawe.

Jeszcze raz Dzięki Panowie

Warsztat choć ekspresowy to pomocny w kwestii robienia przebarwień, brudzenia. Sam model jak na mój gust dość mocno styrany, ale rozumiem że takie było założenia i wszyło dobrze.

• Like 1

• 2 weeks later...