Złośliwiec Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Witam Szukam wszelkich informacji a przede wszystkim zdjęć Carro Armato M11/39, szykuję się do wykonania modelu tego ciekawego czołgu, ale mam bardzo skąpą dokumentację (i zero pomysłu na jego pomalowanie). Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam, robię właśnie model Wespe z Revella (1/76) i chciałbym się przy nim pobawić spawami. Dlatego byłbym wdzięczny za fotki i informacje, gdzie takowe spawy winny się znajdować, bo mam kilka fotek, ale nie jestem pewny występowania spawów w kilku miejscach. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Tutaj masz kilka fotek szczegółów Wespe zrobione w Kubinka Tank Museum w Rosji. http://tanxheaven.com/nic/wespekubinka/wespekubinka.htm Pozdrawiam Samik edit: Znalazłem jeszcze kilka: http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/koblenz/internet/images/Wespe%2001.jpg http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/koblenz/internet/images/Wespe%2002.jpg http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/koblenz/internet/images/Wespe%2003.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam, dzięki za pomoc! Pierwszy link okazał się bardzo przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam, dzięki za pomoc! Pierwszy link okazał się bardzo przydatny. To fajnie. Daj kilka fotek z pracy to chetnie podpatrzę. Mam ten sam model ale leży w kartonie i czeka. Jedynie go rozpakowałem. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 droga wycieczko. Zakupiłem sobie modelik wyżej wymienionego pojazdu w skali 1/72. Model z Firmy LEE. Posiada on ogromną ilość uproszczeń (układ jezdny z gąskami odlany jako całość, brak wielu rzeczy) co mi z lekka nie pasuje. Czy ktoś z was dysponuje może planami tego pojazdu? pytałem już gugelskiego, ale poza zdjęciami archiwalnymi oraz wykonanych modeli nie mi nie wynalazł...więc jak? pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam! Planami niestety nie poratuję .Ale czy nie lepiej by było zainwestować w konwersję żywiczną CMK+model np.Revlla .Razem wychodzi co prawda ok.75pln. ale za to nerwy i nakłady pracy mniejsze.A tak poza tym to co to za zwierzę firma LEE Pewnie chińszczyzna jakaś(bo chyba to nie ci od ciuchów )? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 dokładnie..LEE to chińszczyzna, ale szczerze powiedziawszy konwersja CMK jest pełna błędów (tak twierdzi autor repliki w ostatnim Modelu Redukcyjnym) - to raz. dwa - trochę mi się nie uśmiecha ładować kupę forsy w modelik a poza tym chcę trochę się pobawić w dorabianie elementów. podwozie (koła i biki wanny idelanie pasują od pantery ESCI, która posiadam i już przymierzałem). plany mi głównie potrzebne do zrobienia bardziej realnego lemiesza, wciągarki i pierdół zewnętrznych...a może jutro się skuszę na małego in boxa tej berge panthery od chińczyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Poszukaj podajże 3 czy 4 części Tank Power - Pantera. Jest dość sporo planów tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 się odgrażałem i voila: viewtopic.php?t=3750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno jakie panzery III i IV walczyły w Północnej afryce? Chodzi mi o typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Z panzer III to najczęściej były spotykane: ausf G, ausf J i ausf H a z panzer IV to ausf E, ausf F1 oraz FII i ausf G, może to nie są wszystkie ale spotykane naczęściej. Więcej na:http://www.klub.chip.pl/krzemek/galeria.htm A Jagdtiger-y były malowene normalnie czyli: białą farbą zmywalną lub wapnem. PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 A Jagdtiger-y były malowene normalnie czyli: białą farbą zmywalną lub wapnem. Nie ma dowodów zdjęciowych na JT przemalowane na biało. A rysownik malujący planszę dla #332 był chyba nietrzeźwy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Panzer III w Afrika Korps - ausf. N , M , F to napewno. Wiecej nie mam info. Panzer IV w Afrika Korps - ausf. D , F ( zarówno F1 i F2) , G . Jezeli chodzi o Jagdtiger'y w zimie 1945 to nie mam informacji zeby je specjalnie przemalowywali. Wiem o kamuflazu takim jakie jest pokazane na fotkach z muzeum w Aaberdeen . Choc znalazlem jedno zdjecie mowiace zupelnie co innego. Niestety czarno-biale. :-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Panzer III w Afrika Korps - ausf. N , M , F to napewno. Wiecej nie mam info. Panzer IV w Afrika Korps - ausf. D , F ( zarówno F1 i F2) , G . Jezeli chodzi o Jagdtiger'y w zimie 1945 to nie mam informacji zeby je specjalnie przemalowywali. Wiem o kamuflazu takim jakie jest pokazane na fotkach z muzeum w Aaberdeen . Choc znalazlem jedno zdjecie mowiace zupelnie co innego. Niestety czarno-biale. :-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Panzer III - G, H, J, obie armaty), L, M, N, oraz PzBefWg (dowódcze) na różnych wersjach (nie wiem czy Panzer III K - dowódczy specjalny) był. Panzer IV - D, E, F1, F2, G To było w Afryce. A co do Jagdtigera to podobno niekoniecznie dawali mu biały wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Zna ktoś może wymiary (wys. szer. ale bez kół ,wys komina itp ) Niemieckiej kuchni polowej z IIww? Produkowana jest przez tamiya'e w 1/35 nazywa się chyba hf 14 czy hf 13. Jak ktoś ma ten model może go zmierzyć go i podać wyniki Edytowane 13 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Witam Chciałbym zapytać czy King Tiger'y miały zimowe camo, jak tak może ktoś posiada jakieś fotki. Proszę o pomoc i z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Miały, oj miały ale fot nie mam. Normalnie zawapnione trójkolorowe camo. (chyba :-D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 tez tak myslalem ale jednak jakies fotki by sie przydaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Ma moze ktos jaka kolwiek dokumentacje na temat tego pojazdu z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2007 Na google jest dużo np: tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 wiesz na google masz same ciagniki altyreijskie a mi chodzi o podwozi i przedni pancerz od sdk 251 a tyl odkryty z dzialkiem 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Dragon albo AFV wypuścił tą wersje w 1:35, wejdź w sklep internetowy najlepiej mojehobby.pl lub jadarhobby.pl poszukaj nazwy i wpisz w google.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Znalazłem trochę inną wersje Sd.Kfz.251/17 Ausf.C http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6395.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi