skikut87 Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 dzieki ale ta akurat mam na biurku na ukonczeni jak ja zrobie wstawie tu fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Znalazłem trochę inną wersje Sd.Kfz.251/17 Ausf.C Problem w tym, że na zdjęciu które zamieścił skikut87 jest Sd.Kfz. 11... Zdjęć taki Flakwagenów jest bardzo niewiele - kojarzę dwa, do tego były to pojazdy seryjne - pancerz jak w Sd.Kfz. 251 Ausf.D. Poza tym jeden taki pojazd sfotografowano w Budapeszcie, ale był wyposażony w Flakdrilling Socklafette, do tego IIRC w wersji stosowanej w Kriegsmarine. Mam też jedno zdjęcie takiej 11 z haubicą Fe 18... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Grzebałem i się dogrzebałem do czegoś takiego..... http://www.rlm.at/galerie/30/sdkfz251_11.900x600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Zrobiłem to 1/72 z modelltransa i do napisania o tym pojezdzie mam tyle co Jonak, a modelu juz nie mam i fotek równierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Mam model firmy Academy Flakpnzer IV i nie moge nigdzie znalesc informacji czy te pojazdy były używane w Stalingradzie na instrukcji malowania nic nie podano. Jeżeli posiada ktoś o tym informacje prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Pewnie masz Flakpanzer IV Wirbelwind jeśli to academka. Niestety ten pojazd produkowany był od 1944 roku, więc nie uświadczysz go pod Stalingradem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Flakpanzer IV Academy to bodajże Wirbelwind, a one były produkowane od 1944. Jeżeli tak, to nie łapały się na Stalingrad. Edit: Radek - byłeś szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 aha no i to mi wystarczy bo kazdy przeciez wie ze stalibgrad to w 1942-43 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 kazdy przeciez wie ze stalibgrad to w 1942-43 roku - tak dokladnie to 1926-1961 - wczesniej i pozniej to Wolgograd. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bangaj Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Hej! Drugi post i od razu prośba o pomoc Po roku czekania model Tristara Pzkpfw I Ausf A. trafił na warsztat. Z uwagi na to, że chciałbym aby model w jak największym stopniu odpowiadał rzeczywistości, oraz fakt, że w internecie zdjęć tego czołgu jak na lekarstwo, zwracam się do Was ekspertów z pytaniem o kolor wnętrza tego czołgu. Przeszukałem sporo wątków w internecie i stąd wiem, że wnętrza pojazdów niemieckich, z reguły malowane były na biało/kremowo. I pewnie nie miałbym tego pytania, gdyby nie instrukcja, która zbiła mnie z tropu. Napisane jest wniej wyraźnie aby CAŁE wnętrze pomalować panzer grey (czyli defakto kolor kamuflażu...). Proszę o jakąś fachową opinię znawcy, oraz jakieś zdjęcia wnętrza tego pojazdu, bo nie natrafiłem na takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Szukam zdjęć Panzera IV w wersji H.. najlepiej gdyby zdjęcia pokazywały czołg w malowaniu Pustynnym pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Tak jak w temacie potrzebuję pilnie informacji o tych pojazdach w walkach zimowych. Mile widziane jakieś fotki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Cześć potrzebuję zdjęć a najlepiej rysunków wnętrza panther a mogąbyć inne wersje jakoś sobie poradzę mam podstawy czyli wnętrze kadłuba z s-model i panther italerki wnętrze nie jest chyba w pęłni dopasowane na stronce s-model jest napisane że to wnętrze do chyba tamyi ale od czego własna inwencja to ma byc mój pierwszy model nie z pudełka a tu klops bo mam braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Szanowni Koledzy, zwracam się z pytaniem na które sam nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi, ani zdjęcia. Mianowicie chodzi mi o ZIMMERIT stosowany na Tygrysach Królewskich z wieżą Porsche. A dokładnie czy ten konkretny model wozu był używany bez ZIMMERITU. Wozy w wieżą Henschla, pod koniec działań już nie miały go nakładanego, jednakże z wieżą Porsche były wozami z początku produkcji. Tak więc, jeśli posiadacie jakieś informacje w nurtującej mnie kwestii, lub zdjęcia, linki itp., to byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam M.Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 A dokładnie czy ten konkretny model wozu był używany bez ZIMMERITU. Wszystkie seryjne pojazdy miały Zimmerit. Prototypy nie były nim pokryte, ale też różniły się w pewnym stopniu od pojazdów seryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Mam zamiar sobie takiego cudaka sprawić, lecz materiał archiwalny, który znalazłem nie zadowala mnie i tu prośba, czy posiada ktoś z was parę fotek tej maszyny A tu dwa odnośniki (czyt. obrazy) do wyglądu Tigera (P): Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 witam serdecznie...panowie....czy ma ktos zdjecia do bmw r 75 lub r 12 z radiostacja na koszu bo wiem ze takie były.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Witam serdecznie....panowie ....potrzebuje zdjecia do bmw r 75 lub r12 z RADIOSATCJA NA KOSZU.... bo wiem ze takie istniały ....do nowego projektu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Powiedz mi czy ona była zamiast kosza czy montowa obok kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 ...była montowana na koszu...pierwotnie tak samo jak mg tylko był inny stelarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Na miejscu koła zapasowego? Po lewej, po prawej stronie? Sprecyzuj to troszkę, zrób mały szkic, bo znalazłem pełno zdjęć i nie wiem, które to może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 radiostacja chyba była montowana z przodu na koszu, żeby siedzący w nim facio mógł ją obsługiwać. Tak przynajmniej wyglądało to w naszych "Sokołach". Nawet nie wiedziałem, ze Niemcy coś takiego też robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 tak jak pisałem wczesniej to montowane były na koszu w tym samym miejscu co stelarz na bron ...czyli z PRODU NA KOSZU....JAK MOZESZ TO POKAZ TE zdjecia....bo ja nie moge znalesc zadnego a model tylko czeka az sie za niego wezne bo figurki juz czekaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Drodzy koledzy modelarze. Ostatnio kupiłem modelik elefanta italeri w skali 1:35. Teraz mam problem z wyszukaniem kamuflażu, wszędzie napotykam elefanty zimmeritem a zestaw go nie posiada (i nie jestem jeszcze na tyle doświadczony żeby robić go samemu). Poszukuję jakiegoś kamuflażu zimowego. Prosiłbym o pomoc w postaci kolorowych zdjęć lub rysunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam poszukuję zdjęć wnętrza Panzer IV ausf. H/J, przedział dla załogi, wieża, przedział z silnikiem oraz z wentylatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi