harkonnen Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Co to za malowanie tego Pz.IV na okładce? http://www.ospreypublishing.com/store/Panzer-IV-vs-Char-B1-bis_9781849083782 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Mam pytanie odnośnie drewnianych kabin w niemieckich ciężarówkach z IIWŚ. One były całe wykonane z drewna, łącznie z "poszyciem" czy tylko rama była drewniana, a całość obita blachą tak jak w Krazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Pytanie do znawców tematu Czy posiada ktoś jakąś listę lub źródło takiej listy - jakich pojazdów używała 7 Dywizja SS Prinz Eugen. Jak do tej pory znalazłem tylko jednego Hanomaga 251 i kilka starych wozów pancernych z początku wojny. A i całkiem sporo włoskiego sprzętu. Czy im tam zesłano cały, niepotrzebny złom z niemieckiej armii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Skoti, najwyraźniej tak "Podobnie jak z uzupełnieniami, dywizja od początku miała trudności z wyposażeniem i uzbrojeniem. Ponieważ przeznaczona była do zadań tyłowych, nie mogła konkurować pod tym względem z jednostkami frontowymi. Zdecydowana większość sprzętu pochodziła więc ze zdobyczy wojennych. Broń strzelecka pochodziła z Belgii, Czechosłowacji, Włoch i zapasów dawnej armii jugosłowiańskiej, działa górskie Skody z Czechosłowacji, a nawet z zapasów po armii austro-węgierskiej. Sprzęt pancerny był równie różnorodny: włoskie tankietki Fiat-Ansaldo L3/35, francuskie czołgi Somua i Char B, (według nie potwierdzonych zdjęciami relacji, do dywizji trafiły w początkowym okresie jej istnienia również polskie samochody pancerne wz. 34). Sytuacja taka powodowała chaos zaopatrzeniowy, nad którym nie zdołano zapanować do końca wojny. " -tyle z http://www.dws-xip.pl/reich/waffen/7dgor.html Słowem, śmieciowisko - nawet ADGZ i renówki mieli Sklej włoską tankietkę , Skoti, [you know you want to ] PS - Znalazłem taki wątek, ale nie miałem siły przejrzeć całego : http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=50&t=75416&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Dzięki za poranną lekturę. Zakupiłem książkę o działaniach wojennych na Bałkanach. Muszę chwilę poczekać na jaj przybycie, może wtedy się coś wyjaśni. A tak w ogóle to chodzi mi o to czy mieli na posiadaniu Panzer 38t - bo mam takiego staruszka z Italieri i chciałbym go popełnić w jakiejś niecodziennej wersji Rozpoznaje ktoś tę armatę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Witam, Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć klika rzeczy 1. Co przedstawia godło na prawym błotniku - jaka to jednostka? 2. Czy można takowy dostać w postaci kalkomanii 1/72 3. Na jaki kolor malowane były ople w tej jednostce. Zdjęcie jest wykonane na autostradzie Bautzen - Drezno w 1942r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Kolejna prośba o pomoc zdjęciową lub tekstową. Kończę sobie, po 9 latach w połowie sklejony, Flak 88 z Tamiyi. Chcę zrobić w malowaniu z Sycylii z Dywizji Herman Goering. Mam monografię wydawnictwa Militaria. Jest tam rysunek takiego działa w dosyć ciekawym malowaniu. Kolor bazowy - pustynny (były to działa ewakuowane z Afryki), a na to ciemnobrązowe kamo, imitujące drzewka (chyba). I tutaj pytanie do Was - czy ten obrazek, to wyobraźnia autora grafiki czy ktoś dysponuje fotografiami lub opisem, potwierdzające te malowanie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam! Ma ktoś zdjęcia Marder`a III M z letnim kamuflażem o ostrych krawędziach? (Takiego by malować pędzelkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Zdjęcie znalazłem, więc nie szykajcie, a dla tych co mają podobny problem proponyję to: http://blueprintbox.com/watermark-gif.php?img=./data/media/335/marder-iii-m-tank-destroyer-02.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 znając naszych modelarzy pewnie mi pomogą poszukuje planów pojazdu niemieckiego ,,Alkett Raumgerat . prosze o pomoc gdyż znalazłem parenaście zdięć ale brak rysunków w trzech rzutach dzięki za pomoc pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 To raczej nie to, ale może Ci pomoże http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pedrail_wheel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Witam, mam pytanie. Z jakiej jednostki DAK pochodzi ten Mercedes? Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Ma ktos informacje na temat Landkreuzer P-1000 Ratte? Nie interesuja mnie informacje z wiki bo tam bywa roznie. Wie moze ktos czy idzie kupic model tego superczolgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Wie moze ktos czy idzie kupic model tego superczolgu? A co postawisz go w kuchni zamiast lodówki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Witam, składam model pz II ace'a i chciałem zrobić jakąś podstawke. Niestety nie wiem (i nie mogę znąleźć zdjęć) jak wygląda zawieszenie pz II F podczas najechania na nierówność terenu. Jeśli ktoś miałby jakieś zdjęcia, na których dobrze to widać to bardzo proszę o wrzucenie ich tu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Co prawda są to rysynki a nie zdjęcia ale może się przydadzą http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/sources/Militaria_Poland/armor/Militaria_182_PzII_2.jpg http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/sources/Militaria_Poland/armor/Militaria_161_PzII_1.jpg http://3.bp.blogspot.com/_tBn4TubFAv0/TMqjSfoB6qI/AAAAAAAAAWE/QBuNnu9s2jY/s1600/pz+II+box.jpg i zdjęcie http://imageshack.us/photo/my-images/264/pz2vn5.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 na rysunkach kiepsko widać ułożenie zawieszenie (chodzi mi konkretnie o ułożenie tej części, na której trzyma sie koło, gdy pojazd najedzie na miejsce położone wyżej niż reszta drogi) a zdjęcie jest za małe... chyba, że ta część pozostaje nieruchoma, a uginaja się jedynie te "blaszki" choć wydaje mi się to kiepskim rozwiązaniem... Mimo wszystko dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Cześć, przymierzam się do kupjna modelu dziła samobieżnego Sturmgeschutz IV. Chciałbym go wykonać w kamuflarzu z okresu walk we Francji, 1944 roku. Chodzi mi głównie o jakis ciekawy kamuflaż-najlepszy był by kamo-panterka, ale każdy inny mnie zadowoli. Liczę na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Google nie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Wiem, ale nic nie mogę znaleźć............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Sam ostatnio skleiłem stuga 4 . Mam trochę zdjęć na dysku więc jak byś chciał to mogę ci wysłać . Kilka zdjęć : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witam. Mam pytanie. Gdzie występowały King Tigery z wierzą Henshel pomalowane w łaty i kropki tak jak na pudełku modelu Ialeri 1/72? Czy zdarzały się egzemplarze bez Zimmeriu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Skąd pochodzi tylne koło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam.Mam pytanie. Gdzie występowały King Tigery z wierzą Henshel pomalowane w łaty i kropki tak jak na pudełku modelu Ialeri 1/72? Czy zdarzały się egzemplarze bez Zimmeriu? Wszystkie Tygrysy Królewskie wyprodukowane po wrześniu 1944 nie posiadały już zimmeritu. A kamuflaż na pudełku Italeri to nic innego jak tak zwany ambush, nakładany w fabrykach od listopada 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Czy ktokolwiek z was posiada jakąś dokumentacje na temat vomaga, czyli wygląd podwozia itp. i z jakiego pojazdy najlepiej go przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi