Stojkovic Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Zdecydowanie golas, bo można dużo fajnych gratów powrzucać na pakę. Dla mnie zakrywanie takiej przestrzeni brezentem to trochę szkoda potencjału modelu ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 W dniu 7.07.2021 o 08:47, Stojkovic napisał: Zawias wykonałem najlepiej jak potrafię i choć pewnie nie jest idealnie ja jestem z niego zadowolony - działa i wygląda o niebo lepiej niż plastik. Co do reszty narzędzi to możliwe, że podziałam jeszcze z tym co najbardziej razi. Ja zazwyczaj elementy do zrolowania uprzednio opalam nad kuchenką lub zapalniczką powoduje to że łatwiej się zwijają. Potem zaczynam zwijanie na dużym wałeczku i tak coraz to mniejszy aż osiągnę wymiar docelowy - czasochłonne ale skuteczna metoda. Co do kilofa ot kat wywierć tą dziurę. P.s. jak tam bym się martwił, że o zabawę zawiasem to ta listwa trzymająca go do klapy odpadnie - klej jednak nie trzyma tak mocno lepiej lutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Ja akurat nie opalałem tych ząbków i może to jest kwestia determinująca to jak będzie się formował zawias. Odkąd używam Ultra Glue od Mig nie odpadł mi żaden, dosłownie ŻADEN element blaszkowy z modelu, a zdarzy się, że podnosząc pakę chwycę za burtę. Lutowanie wiadomo, że jest dużo silniejszym wiązaniem metalu z metalem i żaden klej tego nie zastąpi. O ile dobrze pamiętam, to ten otwór z kilofa juz dawno wywierciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 2 godziny temu, Stojkovic napisał: Ja akurat nie opalałem tych ząbków i może to jest kwestia determinująca to jak będzie się formował zawias. Odkąd używam Ultra Glue od Mig nie odpadł mi żaden, dosłownie ŻADEN element blaszkowy z modelu, a zdarzy się, że podnosząc pakę chwycę za burtę. Lutowanie wiadomo, że jest dużo silniejszym wiązaniem metalu z metalem i żaden klej tego nie zastąpi. O ile dobrze pamiętam, to ten otwór z kilofa juz dawno wywierciłem. No nie wiem. Ja tego Ammo miga kleju używałem też. I do dużych powierzchni klejenia jest ok. Ale do bardzo małej powierzchni styku na klejeniu wolę jednak lutować, bo detale potrafią odpadać. Super glut też jest zawodny. Co polutowane to polutowane.. Mogę ciągnąć nawet za detal i prędzej się wygnie niż odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Ale plastiku z metalem nie polutujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Bravo Captain Obvious Edytowane 15 Listopada 2021 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Część elementów złożona na sucho. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) Zakryj cześć paki własnoręcznie zrobioną plandeką, na resztę graty pod sufit. Ja ostatnio pierwszy raz eksperymentowałem z takim patentem z chusteczki i świat stał się lepszy Jakąś ładną linę nawiń na wyciągarkę Edytowane 17 Listopada 2021 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Masz jakieś konkretne chusteczki juz ogarnięte (głównie chodzi mi o najlepiej do tego nadające się faktury)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Cienki papier, w który są zawijane buty w kartonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Pierwsze malunki za mną. Jeszcze bardzo dużo do zrobienia ale wstępnie można sobie wyobrazić jak będzie wyglądał finał zmagań z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 W dniu 19.11.2021 o 12:26, Stojkovic napisał: Masz jakieś konkretne chusteczki juz ogarnięte (głównie chodzi mi o najlepiej do tego nadające się faktury)? Tak - te z Biedronki, 3warstwowe, zdejmij 2 warstwy. Tylko musisz być baaardo delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Cześć! Całkiem ładnie to wygląda! Ja jak robię plandeki, to opracowałem taki materiał, że wklejam warstwę folii aluminiowej pomiędzy dwie warstwy chusteczki higienicznej - nazywam to pawelitem Dobrze trzyma fałdy, dobrze przyjmuje farbę (bez prześwitów!) i jest dosyć mocne. Tu mam taka fotkę demo: Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Kalki już na modelu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Nie może się nie podobać . Kierowca nie miał drzwiczek czy po prostu nie wklejone jeszcze? A co to za "ramki" w miejscu lusterek bocznych? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Świetne malowanie. Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Godzinę temu, Endrju napisał: Nie może się nie podobać . Kierowca nie miał drzwiczek czy po prostu nie wklejone jeszcze? A co to za "ramki" w miejscu lusterek bocznych? Pozdrawiam. Andrzej. Drzwi jeszcze nie włożone - bo generalnie całośc na sucho leży na ten moment bez kleju. Byćmoże będą uchylone - jeszcze nie zdecydowałem. Co do ramek, to lusterka maluję osobno i wkleje je w właśnie w te ramki bo tak miały amerykańskie ciężarówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Prace trwają dalej. Tym razem na sztywno już przymocowałem budę do ramy, dodałem klosze reflektorowe, zapasowy kanister i taśmę zabezpieczającą pake z tyłu. Na to wszystko brązowy lekki wash. Nie wszędzie jeszcze zrobiłem obicia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Super to wyglada. Nie przesadź z obiciami tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Spokojnie, nie utyram go zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Kierownica zielona ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 I jeszcze wydech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) Zielona z czarnym klaksonem Edytowane 29 Listopada 2021 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Ten odcień ze zdjęcia powyżej jest bardzo dziwny... A kierownica jest z czarnego plastiku, ale chopaki podczas malowania pojechali po całości... Ale na kierownicy farba by się szybko starła (chyba), a na wydechu wypaliła (bardziej prawdopodobne). Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi