bazylms Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 (edytowane) Witam, Prezentuję wam ostatni ukończony model z projektu gupowego Polskie niszczyciele klasy Hunt 1/700. Paradoksalnie mając najmniejsze doświadczenie w modelarstwie okretowym oraz zważywszy na fakt iż nigdy jeszcze nie wykonałem modelu w tej skali decyzja o wykonaniu pełnego kadłuba, a co za tym idzie wykonanie dna od podstaw wydawało mi się szalonym pomysłem. Przy jego wykonaniu korzystałem z modelu kartonowego odpowiednio wyskalowanego. Na modelu znajduje się też wiele dodatków - działa główne to Flyhawk, pom-pom - Fine molds, blaszki i elementy papierowe zaprojektowane wykonane przez kolegę Szydercza Gała, jak również cała masa roboty własnej. Podsumowując. Moim zdaniem jak na moje umiejętności model wyszedł całkiem przyzwoicie. Jednak elementy są tak małe, że jednak nie przekonałem się do tej skali. Tym bardzije należy się szacunek wszyskim, którzy wykonują takie modele. I fotka dla pokazania skali: Edytowane 8 Października 2019 przez bazylms 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Dobrze jest Krzychu, dałeś rade. Pomysł z pełnym dnem to był SZCZał w 10, szkoda że sam na to nie wpadłem Fajnie go pocieniowales. Tej nitki od poluzowanych lin nie da się po Pawłowemu podgrzać kadzidełkiem czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Oj, też bym chciał aby mój kadłubek tak kiedyś wyglądał. Zazdroszczę i gratuluję ukończonego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 (edytowane) Męczył Cię ten koleś, ale finalny efekt cieszy oko. Każdy z tych Huntow jest niby taki sam, a jednak u wszystkich wyszedł inaczej. Co do dna jak Gała pisał genialny pomysł i teraz chyba wszyscy zazdroscimy, aż się prosi by do pudełek dokladali te kilka grm plastiku wiecej. Edytowane 15 Września 2019 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Naprawdę dobra robota Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 Dzięki. Szkoda że nie dają. Może jak w Telford zobaczą że się da to zmienia zdanie Linki się spaprały bo wczoraj jakimś cudem urwałem całą przednia nadbudówkę - chyba klej trzymał na przysłowiową ślinę. Linki to Infini i lepiej z ciepełkiem od nich z daleka. Musiałbym teraz całe olinowanie wyrżnąć, a maszt mógłby tego nie przetrwać. Mówiąc prosto - lepiej nie tykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Spokojnie to naciagniesz kadzidelkiem. Ja swoje naciągałem żarzącą się wykałaczką, ale jeśli się boisz, że uszkodzisz oliniwanie i narobisz sobie dodatkowej roboty, to zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Krzychu, to się nazywa modelarstwo pełną gembOm! Wystarczy spojrzeć na stopkę i co na warsztacie u Ciebie jest. Z resztą nawet "kompletne dno!" to u Ciebie komplement. Ślązaczek klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 Dzięki raz jeszcze. A wasze wsparcie w tym projekcie - bezcenne. Tu jak zawsze, gdyby robić taki sam jeszcze raz to człowiek by już wiedział jak do czego podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Podsumowanie autora bardzo mi się podoba Model też może stać z resztą z tego projektu tylko z tyłu bo wyższy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Popatrz Pan, dno z kartoniaka. Genialne w swej prostocie. Brawo, ladnie wyglada, dziala troche ze smerfowego swiata ale to detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Piękna miniaturka , ciekawie wymalowana. Szkoda że 700 nie przekonuje Cię.Jest to skala trudna ale b.efektowna. Wszyscy się zachwycają jakie to małe i jak to możliwe zrobić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 Złoty, ja generalnie pochodzę z działu pancernego. U mnie czasem sama lufa jest dłuższa od tego modelu. Gdybym działał głównie tutaj, to powiem że pewno bym to rozważał. Jak słusznie zauważył Gała, modele robi się szybciej a i koszt "imprezy" jest znacznie niższy. Co się zaś tyczy wielkości to na wyspach sytuacja jest raczej odwrotna. Tutaj im większy model tym większe zainteresowanie wzbudza. Takie "maluchy" przechodzą na stołach wręcz niezauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Swietny model, gratulacje !!! Dno w deche wszystko w deche! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Pełny kadłub to jest to, Twój model jest najlepszym przykładem, że to jest najlepszy sposób eksponowania okrętów. Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 W dniu 15.09.2019 o 20:19, filipsg napisał: Pełny kadłub .... to jest najlepszy sposób eksponowania okrętów.... A jednak jest jakaś kwestia, w której mamy podobne zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 23 godziny temu, Szydercza Gała napisał: A jednak jest jakaś kwestia, w której mamy podobne zdanie Cuda się zdarzają, nie tylko w święta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 A mnie nie przekonuja działa art. głównej... normalnie nie z tej bajki! Trzeba bylo wziąć z Niko... nie te podstawy, nie te maski, że już o lufach nie wspomnę. No i te brezenta na kajakach... rdzawo brazowe? po solonej wodzie raczej szaro biale... Co do wykonania to mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2019 Autor Share Napisano 23 Września 2019 Brezent na szalupie zdecydowanie najsłabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi