Jery Napisano 9 Października 2019 Share Napisano 9 Października 2019 Fajne zdjęcia , ale jest ogólny wątek z Sokołem i może tam by je zamieszczać , to relacja z budowy i według mnie te zdjęcia tutaj trochę nie na temat. Piszę to bez spiny, tylko tak delikatnie sugeruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 9 Października 2019 Share Napisano 9 Października 2019 Verdad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Października 2019 Autor Share Napisano 9 Października 2019 Mi nie przeszkadza. Co do dorabianych części będą zdjęcia jak je będę robił. Na razie to są kosmetyczne zmiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Cześć Czy będzie mozna obejrzeć model w Dęblinie w weekend? Edytowane 10 Października 2019 przez leon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 37 minut temu, leon napisał: Cześć Czy będzie mozna obejrzeć model w Dęblinie w weekend? Ty tak na serio..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 Leon -mam nadzieję, że swój pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 10 Października 2019 Autor Share Napisano 10 Października 2019 2 godziny temu, leon napisał: Cześć Czy będzie mozna obejrzeć model w Dęblinie w weekend? Nie wybieram się. no to kadłub sklejony - bez szpachli się nie obeszło jak widać, środek ładnie "wskoczył". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 Tempo imponujące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) 21 godzin temu, Tazman79 napisał: Mógł byś zrobić taki zestaw kalek, nie obraził bym się Sokoła to mam chyba każdy egzemplarz na zdjęciu - niektóre w wielu malowaniach - kalkę każda mozna zrobic HASA w sumie miała 24 Sokoły - kilka oddała do Sky Helicopteros i Inaer Edytowane 10 Października 2019 przez Adamsky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Dla zainteresowanych napisze , że brałem czynny udział w powstawaniu i tworzeniu wersji AE - to w pewnym sensie moje dziecko 0911 Edytowane 10 Października 2019 przez Adamsky 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) 19 godzin temu, mandrivecs napisał: Ty tak na serio..? Serio. Maniek ma takie tempo że spokojnie dałby rade Pewnie że pokaże, tylko z racji że oba polskie już będą, wypadało by zrobić czeskiego dla urozmaicenia. 0709 teoretycznie było by najprościej ale łaciatego już mam, a bialo- czerwony to raczej 0718(ze względu na kalki) ale tam do dorobienia jest cały sprzęt ratowniczy więc zbieram materiały.jeśli ktoś ma coś i chciałby się podzielić będe zainteresowany. W każdym razie trzeba przerobić tablicę i teraz nad tym pracuje jak uzbieram materiał to będzie warsztat, tym czasem kibicuje Mańkowi. Edytowane 11 Października 2019 przez leon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Witam Działam dalej. Łączenie elementów na przetłoczeniach nie jest dobrym pomysłem, ale w tym śmigłowcu chyba się nie da inaczej. Tak z tego wybrnąłem: Nos i oszklenie pomalowane od środka kolorem wnętrza. Zostało do dorobienia zegar na listwie środkowej i światełka oświetleniowe pod sufitem - po tym nos będzie przyklejony. W kilku miejscach czarny podkład dla sprawdzenia łączeń. Pomalowałem drzwi od środka. Mankamentem ich jest brak jakikolwiek przetłoczeń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Już się nie mogę doczekać białego kolorku . Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 4 godziny temu, Hello napisał: Już się nie mogę doczekać białego kolorku . Hello Jeszcze trochę zejdzie ale działam. Zestaw naprawczy do Sokoła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 co to za skrzyneczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 (edytowane) 14 minut temu, Adamsky napisał: co to za skrzyneczka? pod ogonem To pierwsze to obudowa wyciągarki. Trzeci element to w kabinie nad tablicą przyrządów na środkowym słupku. Następne antena na dziobie. Cztery czujniki na dziobie i ogonie, szara to czujnik temperatury nad lewymi drzwiami. Ostatnia antena na ogonie brakowało do pary. Edytowane 11 Października 2019 przez ManiekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 a wciągarkę LPG-150 skad wymiary? własna twórczość? bo zacnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 1 minutę temu, Adamsky napisał: a wciągarkę LPG-150 skad wymiary? własna twórczość? bo zacnie wyglada Własna twórczość, ale to dopiero początek. Wymiary ze zdjęć (proporcje). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 pomyśl o kopi np żywicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Adamsky napisał: pomyśl o kopi np żywicznej Albo nawet kilku kopii Chętnie jedną bym "przytulił" Edytowane 11 Października 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 8 minut temu, Tazman79 napisał: Albo nawet kilku kopii Chętnie jedną bym "przytulił" Sorki nie mam sprzętu do tego(ani grama żywicy). A przypomniało mi się, że jeszcze trzeba usunąć na ogonie z obu stron punkty mocowań uchwytu. A także za drzwiami z prawej strony nie ma uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 8 godzin temu, ManiekB napisał: trzeba usunąć na ogonie z obu stron punkty mocowań uchwytu. A także za drzwiami z prawej strony nie ma uchwytu. To nie uchwyt tylko antena. Przecież masz piktogram żeby nie chwytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 1 godzinę temu, Grzes napisał: To nie uchwyt tylko antena. Przecież masz piktogram żeby nie chwytać Ok. Drobna pomyłka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 (edytowane) Pytanie do autora. Mógłbyś zrobić foto Sokoła przy jakimś innym modelu (najlepiej skala 1:48) dla porównania wielkości? Edytowane 12 Października 2019 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Witam Jak wrócę z pracy postaram się zrobić zdjęcie z innym modelem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi