mikemc Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Witam Mały warsztat z budowy modelu Soya w nietypowej skali 1:250. Mimo dość dużej skali model nie będzie za wielki (około 30cm). Na początek kilka zdjęć zestawu. Jest to jeden z nowszych produktów Pontos models. Model jest nietypowy ze względu na to że plastik to około 40% części całego zestawu. Reszta to PE i mosiężne części. Główne pudełko zawiera 3 małe pudełka. Mosiężne części głownie maszty i relingi: Drugie pudełko zawiera głównie PE. Trzecie plastik i wooden deck: Kilka zdjęć z instrukcji. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Będzie lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Raczej nie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 To jest intrygujący koncepcyjnie zestaw, bardzo ciekawy pomysł na cienkie nadburcie, o ile to jest genialnie spasowane, to jest to idealne wyjscie. Bendę śledził z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2019 8 minut temu, mikemc napisał: Raczej nie: Gdzie się kupuje takie piedestały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Było na Plastmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 No to działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 masz jakies materiały pod to = mam ten zestaw 350 i także przymierzam sie do skladania. Szukam od dłuższego czasu i prócz kilku fot z internetu na nic nie moge sensownego trafić ? przyglądam sie z zapartym tchem - czytałem o tym zestawie ze jest fajny ale na fotach widać ze to wypaśny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Chorowałem kiedyś na ten statek, tak więc będę z pewnością śledził temat. A zestaw jest faktycznie wypasiony. Tylko myślałem, że tej skali statek jest większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Statek piękny, więc będę tutaj zaglądał z zaciekawieniem. Faktycznie jest to strasznie małe cholerstwo jak na tę skalę, bo ma jakieś 33 cm. No i cena jest kosmiczna Dlatego zasiadam i paCZam, bo prędko go nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 4 godziny temu, chudyhunter napisał: SlFaktycznie jest to strasznie małe cholerstwo jak na tę skalę, bo ma jakieś 33 cm. That's what she said. Co do zdjęć to mam tylko co wujek google dał mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 15 minut temu, mikemc napisał: That's what she said. Hehe Tutaj masz naprawdę fajne wykonanie, które bardzo mnie przekonuje do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 Naprawdę super wygląda, prawie jak komputerowe rendery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akuku Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Cześć. Widzę bardzo ciekawy zestaw - sporo "ślusarki", chętnie poobserwuję. Trochę zdjęć z antarktycznych wypraw statku (1957 rok) jest w zbiorach gettyimages (można pobrać w znośnej rozdzielczości). Historia jednostki opisana oczywiście na combinedfleet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Będę zaglądał - powodzenia w budowie bo projekt ambitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Ciekawy temat, będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 18 godzin temu, chudyhunter napisał: No i cena jest kosmiczna A tak dokładniej ,jeśli to nie tajemnica handlowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 (edytowane) Myślę że Mikemc powie dokładnie ile dał, ale jak dla mnie kwota 350-390$ za taki mini model to cholernie dużo. Chociaż może jest wart swojej ceny https://www.scalemates.com/pl/kits/pontos-model-25001r1-soya-antarctica-observation-ship-3rd-corps--1206584 Edytowane 31 Października 2019 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 https://www.hlj.com/1-250-scale-antarctica-observation-ship-soya-the-third-antarctica-observation-corps-potpon25001r1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 13 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2019 Witam Mały progres. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Grudnia 2019 Share Napisano 13 Grudnia 2019 Promocja widzę była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 Burty prawie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2019 Mostek w budowie, dźwigi cumownicze oraz komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) miałem chrapkę na moją 350 ale jak patrze sobie tutaj to sam nie wiem - zajefajne detale tu masz - na ostatnim zdjęciu pokład drewniany nie dochodzi do nadbudówki - to niedopatrzenie lasera czy coś tam ma być jeszcze ? ups cofam powinno być ... całkiem ładnie - na ostatnim zdjęciu pokład drewniany nie dochodzi do nadbudówki - to niedopatrzenie lasera czy coś tam ma być jeszcze ? Edytowane 18 Grudnia 2019 przez laskonogi miałem być chropowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2019 Z tym pokładem to jeszcze sprawdzę. Zestaw fajny, dużo detali. Jedyna wada to montaż zajmuje wiecej czasu niż przy "klasycznym" modelu plastikowym. Większość elementów to PE. Ale w mojej Akagi kratownice też były z PE, wiec mam nadzieje że dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi