7271886280 Napisano 27 Grudnia 2019 Share Napisano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Z tego co pisał Sergiusz ma to być odpowiednik Sotara ale w cięższej obudowie i innym regulatorem. Edytowane 27 Grudnia 2019 przez 7271886280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 W dniu 20.12.2019 o 13:28, arhtus napisał: Jak ktoś trochę się porozgląda to da się w Polsce kupić np. Procona za nieco ponad 400zł... Gdziekolwiek bym się nie rozglądał, to wszyscy krzyczą 6 stów. Możesz mi powiedzieć gdzie sprzedają za 4 ? Z chęcią kupie, bo mnie z Ultra już powoli trafia szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszewskip Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 A jakiego Procona chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, kraszewskip napisał: A jakiego Procona chcesz kupić? A waham się pomiędzy PS-267 a PS-270 . Ten drugi poniżej 6 paczek nie schodzi ... Ale Artur miał na myśli PS-267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Ja kupiłem właśnie PS-270 z AmiAmi za 360pln. Da się. Oczywiście, jak będziesz miał niefart to będzie 450, ale cóż, wyborem jest zapłacić ponad 600. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, Tap-chan napisał: Ja kupiłem właśnie PS-270 z AmiAmi za 360pln. Da się. Oczywiście, jak będziesz miał niefart to będzie 450, ale cóż, wyborem jest zapłacić ponad 600. 450zł z przesyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, moją paczkę trzymali przez 3 dni w celnym z fakturą i ceną na wierzchu, a opodatkowany nie został. Dałem zdaje się €84 łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Ja nieco ponad rok temu nie miałem tyle szczęścia z AmiAmi, ale brałem trzy różne szt więc kwota i sama paczka była troszkę większa i może z tego powodu mnie opłaty nie ominęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Co do kwoty to nie ma znaczenia, jak wspominałem, do paczki wartości €24 (rękojeść do PS-290) doliczono mi €4,70 podatku i €20 kosztów opodatkowania. Ale kwestia taka, że faktura była w pudełku, a nie na. Skoro już otworzyli to szkoda im było nie opodatkować pewnie A tu jak zobaczyli, że będzie śmieszne €15 podatku to dali sobie spokój. Może coś w tym jest, jak zamawiałem modele od KittyHawka to też faktura była na wierzchu i nie oclili, chociaż przez celny przeszło. Tylko tam to DHLem szło. Znowu PS-290 ze Spraygunnera był w małym pudełku, faktura w środku i też oclony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aerograf Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Witam mam to samo urządzenie , te same problemy drugi raz bym tego szmelcu , który miał byc najtańszym z górnej półki nie kupię. Jeżeli chodzi o przyczynę: iglice nie dociskaj do końca bo ten szmelc nie ma siły oderwać ją z dyszy i przesunąć do tyłu. jeżeli bąbelkuje w zbiorniczku z farbą i przez to nie maluje to brak lub zużyta uszczelka ( oring czarny) w obudowie dyszy. Po pierwszym lub drugim użyciu tego szmelcu i umyciu szlak mi ją trafił i stosuje teraz teflonową taśmę owijając gwint (koszmar). Na koniec stwierdzam nieśmiało, że najczęściej używam do malowani Chińskiego aerografu Adler AD7790, którym w przeciwieństwie do tego szmelcu można malować małe skomplikowane elementy obrazu. Nie polecam i nigdy bym więcej nie kupił zastanawiałem sie nad Infinitą ale jeżeli okaże się tym samy g.. tylko droższym - to załamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 13 minut temu, Aerograf napisał: Witam mam to samo urządzenie , te same problemy drugi raz bym tego szmelcu , który miał byc najtańszym z górnej półki nie kupię. Jeżeli chodzi o przyczynę: iglice nie dociskaj do końca bo ten szmelc nie ma siły oderwać ją z dyszy i przesunąć do tyłu. jeżeli bąbelkuje w zbiorniczku z farbą i przez to nie maluje to brak lub zużyta uszczelka ( oring czarny) w obudowie dyszy. Po pierwszym lub drugim użyciu tego szmelcu i umyciu szlak mi ją trafił i stosuje teraz teflonową taśmę owijając gwint (koszmar). Na koniec stwierdzam nieśmiało, że najczęściej używam do malowani Chińskiego aerografu Adler AD7790, którym w przeciwieństwie do tego szmelcu można malować małe skomplikowane elementy obrazu. Nie polecam i nigdy bym więcej nie kupił zastanawiałem sie nad Infinitą ale jeżeli okaże się tym samy g.. tylko droższym - to załamka. infinity to to samo przecież, tylko lepsze sprezyny itp. kup procona i będzie po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Kiedyś też się skusiłem na aero z "górnej półki" i kupiłem Ultrę. Ale po wymianie 2 dysz, które pękały jak po.ebane, aerograf przestał psikać mimo wielogodzinnych czyszczeń. Od tamtej pory kupuję tylko i wyłącznie aerografy z "dolnej pułki", które obsługują mi 1-2 modele i w cenie dyszy do Ultry mam kolejny nowy chiński aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi