burzatg Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 49 minut temu, Grzes napisał: 56 minut temu, filipsg napisał: I w przypadku Fulcruma taka osoba w ogóle nie kupi G.W.H., tylko np. Trumpka w pudełku IBG. Otóż to! Wywalić 250zł za GWH, podczas gdy można kupić Trumpka za 100zł... Dla mnie wybór jest oczywisty Jeszcze ciekawiej robi się biorąc na tapetę Tomcata w cenie ~300 W tej cenie mamy do wyboru całkiem dobry HB w skali 1:48 + jakiś dodatek! Dokładając 100 mamy Tamkę, przypomnę w 48! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 10 minut temu, burzatg napisał: Jeszcze ciekawiej robi się biorąc na tapetę Tomcata w cenie ~300 W tej cenie mamy do wyboru całkiem dobry HB w skali 1:48 + jakiś dodatek! Dokładając 100 mamy Tamkę, przypomnę w 48! Tylko że różnica między Academy/Hasegawą/Fujimi a G.W.H. i Fine-Moldsem jest znaczna, jeśli idzie o możliwosci konfiguracji i 'pootwierania' modelu. Mi w temacie Tomcata wystarczy Academy, dlatego G.W.H. niezmiennie mam na sprzedaż, jakby ktoś coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 9 minut temu, filipsg napisał: Tylko że różnica między Academy/Hasegawą/Fujimi a G.W.H. i Fine-Moldsem jest znaczna, jeśli idzie o możliwosci konfiguracji i 'pootwierania' modelu. To co wymieniłeś nawiązuje do skali 72, w której GWH cenowo to już kosmos! Ja odniosłem mą wypowiedź do większej (mniejszej ) 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Godzinę temu, filipsg napisał: dlatego G.W.H. niezmiennie mam na sprzedaż, jakby ktoś coś A którego? Dla kolegi pytam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 GWH poszalało z cenami, ale "takie już czasy".... Jak komuś będzie zależało na odwzorowaniu oryginału to weźmie GWH, a nie trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 1 minutę temu, rudolf24 napisał: ak komuś będzie zależało na odwzorowaniu oryginału to weźmie GWH, a nie trumpka. Znaczy, że model Trumpetera nie odwzorowuje oryginału? Ciekawe, możesz rozwinąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 3 godziny temu, Grzes napisał: Znaczy, że model Trumpetera nie odwzorowuje oryginału? Ciekawe, możesz rozwinąć temat. Chodziło mi o bardzo wierne odwzorowanie orygianłu, z takich pierwszych błędów jakie widać po modelu trumpka to zly kształt obszaru przed kabiną oraz tym samym wiatrochronu (tam gdzie jest HUD). Również sam kokpit mocno trąci myszką, szczególnie zważywszy na to że to model z 2015/2016 roku, a nie 2005. Również model wymusza budowę niepoprawnej wersji z otwartymi żalujzami, a zamkniętymi wlotami. Oczywiście w liczenie nitów się nie bawiłem, ale tak po krótce problemy jakie trapią trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Takie fajne kalki na Iskry zapowiadają 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 To trza bedzie Iskier dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Nareszcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 10 minut temu, mirage3 napisał: Takie fajne kalki na Iskry Zestaw fajny, ale prezentuje tylko jedną z wersji malowania (no, na upartego - dwie) Mogli by zrobić komplet i wrzucić oznakowania do dwóch poprzednich wersji malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 59 minut temu, Slawek_26869 napisał: To trza bedzie Iskier dokupić kupilem zestaw "expert" w Antwerpii Tak, ze mam juz piec do zrobienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 jjjjupiiii Iskry górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Nowe przepaki KP wydane przez Smera. Trzeba będzie kupić, bo pewnie dodadzą szachownice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Zaprawdę powiadam Ci, że grzeszysz… Kup ICM (nowy) a nie kalaj się KP jak masz wybór… 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: kupilem zestaw "expert" w Antwerpii Tak, ze mam juz piec do zrobienia... Szczęściarz, ja mam niestety tylko 1 zwstaw De Lux i 2 sztuki "Master Klopa" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 9 godzin temu, Kon_Bar napisał: Zaprawdę powiadam Ci, że grzeszysz… Kup ICM (nowy) a nie kalaj się KP jak masz wybór… To poczekam na przepak Mistercrafta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 A w ten czas... ...muzyczny KaPeć już za chwil kilka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 46 minut temu, Artek82 napisał: A w ten czas... ...muzyczny KaPeć już za chwil kilka W końcu będzie można zbudować polskiego Miga-19. Bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Anakondy, Brygadyr, MiG-19... ale dobrobyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Grzes napisał: Anakondy, Brygadyr, MiG-19... ale dobrobyt! I kalki na Iskry! Paaaanie to siem ludziom w d..., ten tego, głowach poprzewraca! Chyba że balonik zrobi puufff jak się okaże że to paździerz z Bilka....z nowych forem. Edytowane 29 Marca 2023 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 16 minut temu, myszaty napisał: I kalki na Iskry! eee, no w tym temacie to ja byłem szybszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 18 minut temu, Grzes napisał: eee, no w tym temacie to ja byłem szybszy czy ja wiem.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 39 minut temu, myszaty napisał: Chyba że balonik zrobi puufff jak się okaże że to paździerz z Bilka....z nowych forem. Bardziej zmodernizowany kadłub/formy z wcześniejszej edycji ichniego MiGa-19S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 4 minuty temu, BRAVO112 napisał: czy ja wiem.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi