Kolekcjoner WP Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 9 godzin temu, barszczo napisał: Myślę że chodzi o Bf109F-2 na którym zginął 20.10.1941 roku porucznik Marian Skalski. Ciekawa maszyna to była, Friedrich pierwszych serii jeszcze z wczesnym fotelem pilota. U mnie czeka w kolejce na to malowanie Hasegawa 1:32 : A widzisz, tego egzemplarza nie znałem. Trzeba będzie skleić. Dzięki za info. Już widzę walkę z żółtą farbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: A widzisz, tego egzemplarza nie znałem. Trzeba będzie skleić. Dzięki za info. Już widzę walkę z żółtą farbą... Masz jakieś specjalne chody u kolegów z forum ? Sami, z własnej inicjatywy podpowiadają Ci ciekawe malowania. Ja specjalnie pytałem o malowanie polskiego Bu 181 i cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 7 minut temu, kopernik napisał: Masz jakieś specjalne chody u kolegów z forum ? Sami, z własnej inicjatywy podpowiadają Ci ciekawe malowania. Ja specjalnie pytałem o malowanie polskiego Bu 181 i cisza. Wygląda, że Ocean Gray po całości na górnych powierzchniach, spód trudno powiedzieć - MSG, a może po prostu oryginalne RLM 65 + zamalowane czymś podobnym oznaczenia oryginalnego użytkownika - i właśnie, jakie w ogóle było pochodzenie tego Bestmanna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 12 godzin temu, barszczo napisał: Myślę że chodzi o Bf109F-2 na którym zginął 20.10.1941 roku porucznik Marian Skalski. Ciekawa maszyna to była, Friedrich pierwszych serii jeszcze z wczesnym fotelem pilota. U mnie czeka w kolejce na to malowanie Hasegawa 1:32 : Otóż to. W. Nr. 12764 z I/JG26 z hptm. Rudolfem Pingelem za sterami został 10 lipca 1941 ostrzelany przez lecącego Hurricane'em sierż. Jana Śmigielskiego z Dyonu 306 i lądował przymusowo koło Dover. Później okazało się, że nie został trafiony, tylko miał awarię i stał się pierwszym Friedrichem, który trafił w alianckie ręce w stanie zdatnym do lotu. M. Skalski rozbił się w swoim drugim locie tą maszyną, prawdopodobnie w efekcie zatrucia gazami spalinowymi, które dostały się do kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 36 minut temu, caughtinthemiddle napisał: i właśnie, jakie w ogóle było pochodzenie tego Bestmanna? Być może takie samo jak Bf109G https://www.polishairforce.pl/messerschmitt.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: A widzisz, tego egzemplarza nie znałem. Trzeba będzie skleić Nasi latali jeszcze na Bf109E nr AE479, Bf109F-4 nr NN644 i Bf109G-2 nr RN228, ale one miały już mniej polskich wątków historii. A jeszcze przed wojną Bolesław Stachoń miał ponoć okazję spróbować messerschmitta, ale żadnych szczegółów nie wiadomo. Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 W sumie nikt nie wstawił, całkiem fajny inbox MiG-29 z GWH. Chińczycy poszaleli z ilością malowań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 Edek już blachi do tego MiGa zapowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 10 godzin temu, Pasqual napisał: Edek już blachi do tego MiGa zapowiedział. Do kokpitu raczej za dużego sensu to mieć nie będzie bo panele boczne czy instrumenty wyglądają pierwszorzędnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 model rewelacyjny, ale jak nie dali polskiego malowania, to niech spadaja a i cena bedzie pewnie odpowiednia i jedno pytanie - czy byly rzeczywiscie takie przetloczenia (? ) na brzechwach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Godzinę temu, BRAVO112 napisał: model rewelacyjny, ale jak nie dali polskiego malowania, to niech spadaja a i cena bedzie pewnie odpowiednia i jedno pytanie - czy byly rzeczywiscie takie przetloczenia (? ) na brzechwach? Coś tam było jak dobrze się przyjrzeć. Wiadomo efekt trochę przesadzony jak na 72', ale co kto lubi. Szczerze wolę że dali Serbskie czy z bliskiego wschodu Edytowane 3 Maja 2023 przez rudolf24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 To nie przetłoczenia, tylko imitacje nitów, w tej skali to wyszło komicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: zy byly rzeczywiscie takie przetloczenia (? ) na brzechwach? O ludzie... ale qpa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 No to takie będzie pudełeczko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Ja to bym tego migacza na żywo oblukał. Makro zawsze zabija wszystko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 2 minuty temu, mirage3 napisał: Ja to bym tego migacza na żywo oblukał. Makro zawsze zabija wszystko... O to to, nawet jeśli imitacje na brzechwach są przesadzone, to model jest z dwie półki nad Trumpeterem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 2 godziny temu, mirage3 napisał: Ja to bym tego migacza na żywo oblukał. Makro zawsze zabija wszystko... Niestety koszt na poziomie 240-250 ziko jak na razie skutecznie mnie powstrzymuje przed zakupem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 W dniu 1.05.2023 o 00:18, kopernik napisał: Masz jakieś specjalne chody u kolegów z forum ? Sami, z własnej inicjatywy podpowiadają Ci ciekawe malowania. Ja specjalnie pytałem o malowanie polskiego Bu 181 i cisza. Kiedyś była fajna stronka Wing's palette . Niestety teraz nie działa . Jest tylko coś na FB , może tam spróbuj poszukać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 15 godzin temu, rudolf24 napisał: O to to, nawet jeśli imitacje na brzechwach są przesadzone, to model jest z dwie półki nad Trumpeterem tyle tylko, ze jak cos takiego " wpadnie w oko", to cala praca jest do bani.. Ale kazdy kupuje/ buduje, co chce ja zostaje na razie przy trampku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 10 godzin temu, BRAVO112 napisał: tyle tylko, ze jak cos takiego " wpadnie w oko", to cala praca jest do bani.. Ale kazdy kupuje/ buduje, co chce ja zostaje na razie przy trampku Nawet jeśli imitacja na brzechwach jest przesadzona to idzie to wyprowadzić/kupić żywiczne. Trumpek ma rzucające się w oczy błędy w bryle i dziadowski kokpit. W ogólnym rozrachunku po samych ramkach GWH go przebija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 19 godzin temu, rudolf24 napisał: W ogólnym rozrachunku po samych ramkach GWH go przebija zgodze sie z Toba. Nienawidze jednak tej nagonki producentow i sprzedawcow. Kupuj, kupuj, kupuj... i schowaj do szafy , bo za rok wyjdzie lepsze i wtedy tez kup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 42 minuty temu, BRAVO112 napisał: zgodze sie z Toba. Nienawidze jednak tej nagonki producentow i sprzedawcow. Kupuj, kupuj, kupuj... i schowaj do szafy , bo za rok wyjdzie lepsze i wtedy tez kup Oj czy ja wiem ? Trumpeter wydał 29' w 2015, GWH w 2023. Przez wiele lat była tylko Italerka i nic poza tym. Akurat w przypadku miniatury 29' to nie ma co narzekać że na rynku panuje klęska urodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Godzinę temu, rudolf24 napisał: Oj czy ja wiem ? Trumpeter wydał 29' w 2015, GWH w 2023. Przez wiele lat była tylko Italerka i nic poza tym. Akurat w przypadku miniatury 29' to nie ma co narzekać że na rynku panuje klęska urodzaju Ostatnio może i nie wydawali nowych, ale wyprodukowano już z 15 modeli Mig 29. Oczywiście, te starsze nie są tak doskonałe, ale też i nie kosztują majątku. Edytowane 5 Maja 2023 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Bronco z ICMu nadlatuje: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 01:15, Cypis napisał: Kiedyś była fajna stronka Wing's palette . Niestety teraz nie działa . Jest tylko coś na FB , może tam spróbuj poszukać . Czy masz inne zdjęcia tego samolotu . Jak nie to daj znać. coś tam znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi