BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 10 godzin temu, Grzes napisał: Model z Grecji kosztował w 2021 ok. 43,00 € tak, ale to nie jest ten model Grand Model to zywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: tak, ale to nie jest ten model Grand Model to zywica Wiadomo, że nie jest to ten sam model. W dodatku opinie, które czytałem o tamtym nie były zbyt pochlebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 W dniu 3.07.2023 o 18:20, BRAVO112 napisał: powtorze swoje pytanie: czy ktos juz ogladal te ludziki? bo wygladaja, jakby byly zrobione z gumy do zucia Proszę fotki pilotów od Ścibora w zbliżeniach, właśnie wpadła paczuszka z ciekawą ulotką, wyjaśniającą częściowo aparycję figurek ( ważnych chyba czynnikiem jest w mojej opinii podstawowy zakres aktywności Ścibor Miniatures - różne krasnale, potwory, fantasmagoryczni wojownicy itd ) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 14 godzin temu, Grzes napisał: Kto kupi niech zrobi recenzję. Kupię, ale dopiero za 1,5 tygodnia. Zanim przyleci pewnie będzie już sierpień. Może ktoś będzie jednak szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 35 minut temu, Artek82 napisał: Kupię, ale dopiero za 1,5 tygodnia Nie ma pośpiechu. Cierpliwie poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 5 godzin temu, Grzes napisał: W dodatku opinie, które czytałem o tamtym nie były zbyt pochlebne. no to poczekamy na naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Mnie ciekawi zwłaszcza wersja 2-miejscowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Mnie ciekawi zwłaszcza wersja 2-miejscowa no kurcze, przeciez on jest brzydszy od jednomiejscowego ( zreszta i tak kopia jakiegos Pipera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 18 minut temu, BRAVO112 napisał: zreszta i tak kopia jakiegos Pipera Nawet nie stal koło Pipera. To Rockwell Thrush Commander bardzo mocno poprawiony w| Mielcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Jak Dromader to tylko taki (jak dla mnie) improwizowany szturmowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 2 godziny temu, Grzes napisał: Mnie ciekawi zwłaszcza wersja 2-miejscowa To Dromader BS, w założeniu samolot szkolny. Prawdziwa wersja dwuosobowa to ta z fotelami zwróconymi do siebie plecami i szybką z tyłu kabiny. Te drugie miejsce było dla mechanika. Na pierwszym zdjęciu jedynka, na drugim dwójka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 skoro tak mowisz, to chyba wiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 42 minuty temu, BRAVO112 napisał: skoro tak mowisz, to chyba wiesz.... A co powiesz tak? O historii i pochodzeniu Dromadera możesz przeczytać np. tu: http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/2377/126/PZL-M18-Dromader2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 9 godzin temu, mysiek13 napisał: Proszę fotki pilotów od Ścibora w zbliżeniach, właśnie wpadła paczuszka z ciekawą ulotką, wyjaśniającą częściowo aparycję figurek ( ważnych chyba czynnikiem jest w mojej opinii podstawowy zakres aktywności Ścibor Miniatures - różne krasnale, potwory, fantasmagoryczni wojownicy itd ) I to jest fajne! Facjaty z charakterem. Kiedyś był taki artysta OKOKI na PWM, co robił figurki z plasteliny i też mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Nie ma co odkrywać koła na nowo, pewne rozwiązania się powtarzają, ulepszają lub tylko kopiują, różne Dromadery, Kruki i kilka innych na świecie, np. CA-28 Ceres A ja zbieram na Dromadera 1/32 : ) a właściwie już uzbierałem więc jest szansa na zakup Edytowane 12 Lipca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 To jeszcze w uzupełnieniu zdjęcie otwartej kabiny Dromadera dwuosobowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 13 minut temu, panmopsik napisał: np. CA-28 Ceres To je kukurydziany Texan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) 11 minut temu, Artek82 napisał: To je kukurydziany Texan https://en.wikipedia.org/wiki/CAC_Ceres https://www.goodall.com.au/photographs/aerial-agriculture-1/agricultural1960s-1.html Edytowane 12 Lipca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 2 godziny temu, kopernik napisał: Czyli to jest ta wersja jaka będzie w modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 41 minut temu, Grzes napisał: Czyli to jest ta wersja jaka będzie w modelu? Na ryjbuku tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, Wymysl napisał: O historii i pochodzeniu Dromadera możesz przeczytać np. tu: Warto też zajrzeć do zapisów spotkania na temat Dromadera, które odbyło się kiedyś w ramach tzw. Glassówki: http://loteczka.pl/files/M-18 Dromader materialy hist.pdf 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Ponieważ model jest już dostępny, być moze to pomoże w decyzji, czy brać: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Bezużyteczne kalki, brak pasów, zewnętrzne wypukłości nie w skali, uproszczenia... I to za 190 zł !!! No nie, na pohybel Tamiyi, co za dziady!!! Nie bede tego kupować, nie ma mowy. I wam też zabraniam! Niech pazerne żółtki mają nauczkę. I zbankrutują. A kto kupi ten frajer, nie to co ja. P.S. podobieństwo do "recenzji" modeli AH zamierzone Edytowane 19 Lipca 2023 przez HKK 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 10 minut temu, KFS-miniatures napisał: Ponieważ model jest już dostępny, być moze to pomoże w decyzji, czy brać: Nie widzę argumentów za zakupem tego modelu zamiast np. Hasegawy, znacznie tańszej a równie pozamykanej. I zgadzam się z autorem recenzji, że przydałby się zamiast tego P-38 w tej skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Strach kupić jakikolwiek model by nie wyjść na "jelenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi