wuwumaster Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, zatras napisał: I widzisz ,,wuwumaster" , uczyć się , uczyć się , czytać i zdobywać wiedzę na interesujące Cię tematy , a nie tylko ,,strugać'' zabawki prosto z pudła -hi ,hi, hi A po co ten przytyk? B-24 to nie moja specjalność, po to jest forum żeby się dowiedzieć. Pisałem wyraźnie że jak cos brakuje to zostaje samodzielna praca, mi nieobca. Zawsze lepiej poprawiać B-24D niż robić z J wersję D. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 1 godzinę temu, wuwumaster napisał: nie trzeba polwać na nietanią Hase, która też nie ma właściwj wieżyczki jak widzę) Hasegawa nie ma właściwej wieżyczki nawet do wersji B-24D. Powinna być A6-A bez bocznych osłon. A w zestawie jest coś podobnego do A6-B i w dodatku z osłonami. Prawidłową dla H, J i L nielicznych serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia O polskich Liberatorach pisał Krzysztof Sikora w miniReplice numery 72 i 73; na zdjęciu z okładki numeru 73 widać o co chodzi, ten dziobek w stosunku do wersji D jest przerobiony w dolnej części, a wewnątrz numeru o ile pamiętam były również rysunki tej części: te numery są chyba nadal dostępne u wydawcy: https://www.minireplika.pl/index.php/poprzednie-wydania/292-mini-replika-nr-73 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Z kilkunastu polskich Liberatorów 4 były pochodną B-24D. Do jednego z nich kalki ma Techmod, a kiedyś miał Model Maker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, Wymysl napisał: Z kilkunastu polskich Liberatorów 4 były pochodną B-24D. Do jednego z nich kalki ma Techmod, a kiedyś miał Model Maker Cztery, albo trzy. Na pewno był BZ860 i poza tym BZ858 i 859. Nie znam czwartego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 1 godzinę temu, letalin napisał: Cztery, albo trzy. Na pewno był BZ860 i poza tym BZ858 i 859. Nie znam czwartego. BZ949 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) W dniu 25.12.2024 o 19:51, mirage3 napisał: Tematów z Korei ciąg dalszy. SWORD 72151 AD-3/-4 Skyraider W dniu 12.01.2025 o 14:48, barszczo napisał: Tigercat od Fly coraz bliżej: 10 godzin temu, wuwumaster napisał: M.in: B-24D ! Oj będzie trzeba magazynek powiekszyć. Mieszane uczucia mam tylko do tych Tigercatów. Liczyłem na to że wkońcu Sword się za nie weźmie, Flye natomiast napawa niepewnością. Edytowane 15 Stycznia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia @Moses spokojnie zawsze zostaje vintage od Monograma bo wiesz Fury nawet idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia 7 minut temu, mirage3 napisał: @Moses spokojnie zawsze zostaje vintage od Monograma bo wiesz Fury nawet idzie... Za te Vintydze z Monograma z żywicą to kupie pewnie z 2 Fly Nie denerwuj mnie że mówisz o FJ-4... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia (edytowane) Dobra załapałem Urlopu chyba potrzebuje..... Edytowane 16 Stycznia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Taka nowość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Wracają Iskry z Army! Nowością są zestawy dodatków 3D, które można dorzucić opcjonalnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia no i super ! nie potrafie tylko zrozumiec tych " rogow" na fotelach Ma ktos moze jakies zdjecie albo cos? w moim modelu obcialem i dodalem palaki do rozbijania oszklenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 12 minut temu, BRAVO112 napisał: nie potrafie tylko zrozumiec tych " rogow" na fotelach Wiesz, łatwiej obciąć niepotrzebne, niż gdyby ich nie zrobili, a były w rzeczywistości. Mnie w zestawie najbardziej cieszą kratki na wloty powietrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 30 minut temu, Grzes napisał: Mnie w zestawie najbardziej cieszą kratki na wloty powietrza. zobaczymy, jak to bedzie wygladalo - ale fajnie ze jest a ja to chcialbym to, co na zdjeciu. Bo " dolek " jest ale blaszki zabraklo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) Wniosek: Arma czyta forum - ktoś ostatnio chciał kupić Iskrę i zauważono brak ja sklepach, no i projekt modelu do druku w wątku obok A żaluzji po bokach silnika jak nie było tak nie ma... Ale dobrze że Iskry wróciły Pozdr ww P.s. BRAVO112 - problem widać jest, nawet napisaliśmy o tym obaj w tym samym momencie Edytowane 17 Stycznia przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) Jeśli Arma czyta forum to niech zrobi nową Iskrę, bo to co zrobiła na początku swojej kariery to jest porażka. Tak wiem, dopiero się uczyła , szkoda, że na polskich konstrukcjach... Edytowane 17 Stycznia przez arhtus 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: ja to chcialbym to, co na zdjeciu. Bo " dolek " jest ale blaszki zabraklo... 2 minuty temu, wuwumaster napisał: A żaluzji po bokach silnika jak nie było tak nie ma... No właśnie, szkoda, że zabrakło tych elementów w zestawie 3D... Dla mnie to jeszcze istotnym brakującym elementem jest wnęka przedniego podwozia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: nie potrafie tylko zrozumiec tych " rogow" na fotelach Ma ktos moze jakies zdjecie albo cos? Te rogi to nie są częścią foteli, tylko ich prowadnice w kabinach Edytowane 17 Stycznia przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 1 godzinę temu, arhtus napisał: bo to co zrobiła na początku swojej kariery to jest porażka. a ja tak nie ueazam jest sporo drobnostek do poprawy min. wneka podwozia przedniego ale to wszystko da sie zrobic. Niestety nie udalo mi sie zrobic " kratek " we wlotach - zabraklo cierpliwosci do blach ale ze swojej iskry jestem zadowolony a do Army: moze by tak Marsy dodac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia A tymczasem pan Muzikant wziął nowy kawałek mydła i wyrzeźbił to: Na koniec najlepsze: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Z tego torcika tez trzeba kęsa ugryść, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 2 godziny temu, Wymysl napisał: Te rogi to nie są częścią foteli, tylko ich prowadnice w kabinach http://www.fotelkatapultowy.pl/index.php/2021/11/10/ts-11-iskra/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 3 godziny temu, barszczo napisał: A tymczasem pan Muzikant wziął nowy kawałek mydła i wyrzeźbił to: Na koniec najlepsze: Ta degradacja poziomu wykonania nie przestaje mnie zadziwiać, tym bardziej że pod szyldem AZ już była seria wczesnych fok, i toto nowe coś w jakimś stopniu na nich bazuje (np pierścień osłony silnika - tak samo z płaskim wypełnieniem, 2 warianty kół , kokpit czy wnęka podwozia wyglądają jak bliźniaki żywicznych elementów z dawnego wydania, itd..., malowanki też w sporej mierze te co w dawnej edycji) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi