Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, slamacek napisał:

Może to czas żeby chińskie odkurzacze zacząć zbierać…

szkoda , że na razie w 1/48 brakuje prawie wszystkich ich najnowszych wynalazków

6 godzin temu, Cypis napisał:

szkoda , że na razie w 1/48 brakuje prawie wszystkich ich najnowszych wynalazków

To znaczy czego ? Największym nieobecnym jest Flying Leopard zapowiedziany przez Trumpka bez sprecyzowania premiery. Jak dla mnie to Q-5 powinien się pojawić nawet jako zapowiedź...mimo, że to nie jest najnowszy wynalazek.

Edytowane przez mirage3

3 godziny temu, mirage3 napisał:

To znaczy czego ? Największym nie obecnym jest Flying Leopard zapowiedziany przez Trumpka bez sprecyzowania premiery. Jak dla mnie to Q-5 powinien się pojawić nawet jako zapowiedź...mimo, że to nie jest najnowszy wynalazek.

Największym nieobecnym...............to jest poprawna pisownia, chyba, że nie jesteś Polakiem, to se pisz jak chcesz :)

• Confused 1

1 godzinę temu, Dudipl napisał:

Największym nieobecnym...............to jest poprawna pisownia, chyba, że nie jesteś Polakiem, to se pisz jak chcesz :)

Tak samo jak poprawnym w użyciu jest stosowanie wielokropka w liczbie 3 kropek, a nie kilkunastu. Kolejne słowo to "se", które o ile w mowie potocznej jest poprawne, to jednak w poprawnej polszczyźnie już nie bardzo 😎

W dniu 27.06.2025 o 16:23, Wojtu204 napisał:

Miniart zapowiada Razorbacka w wersji Advanced:

Może być zdjęciem przedstawiającym samolot i tekst „p-47D-11RE THUNDERBOLT. ZEMKE'S WOLFPACK ADVANCED KIT 275224 SOVEREIGMSENATUR5 SUVEREIGA SENATURS DEFENDER PENGIE и 48034 MiniArt 人のキキキ2020 PLASTIC MODEL KIT NTAIN CONTAINS MODEL PEPARTSINCLUDED DECAL EPARTS| 3DECALO OPTIONS OPTIONS INCTDEO NCLUDED THISIS NOT TOY AIRPLANE SCALE 1:48 AIRPLANES AIRPLANESSERIES SERIES”

Ślepota mnie ogarnęła, a to przecież model z plusem za polskie malowanie.

• Like 1

Malowania do czeskiego pudełka Mig-21F-13

MiG-21F-13, 9903, Výcvikové středisko letectva, Milovice-Mladá, 1962 - 1966, stroj z ruské dodávky s prosklenou zadní částí kabiny

MiG-21F-13, 0416, 1. stíhací letecký pluk, České Budějovice, 1968-1970, s čertem na přídi

MiG-21FR, 1002, 5. stíhací letecký pluk, Plzeň-Líně, 1972, s erbem na přídi

MiG-21FR, 1013, 5. stíhací letecký pluk, Plzeň-Líně, 1979 - 1989, kamuflovaný, se zeleno-černou kamufláží LERAN

MiG-21F-13, 0316, 9. stíhací letecký pluk, Bechyně, 1970, s čertem na přídi

MiG-21F-13, 0110, Výcvikové středisko letectva, Milovice-Mladá, 1964, s červenými horními plochami a horní částí trupu z leteckého dne na Sliači v roce 1964

MiG-21FR, 1105, 4. stíhací letecký pluk, Pardubice, 1975, s bledě modrými doplňky z přehlídky 9. května 1975 na Letné

MiG-21F-13, 0609, 1. letecký školní pluk, Přerov, 1989 - 1991 s orlicí na přídi

Bedzie kolorowo i z godłami - jeden orzeł,  dwa diabły, herb na nosie, czerwony, niebieski i kamuflowny. Chyba wszystkie kolorowe czeskie warianty jakie są udokumentowane w tym pudełku będą . 

Edytowane przez Qz9
  • Like 1

5 godzin temu, Staryfajter1954 napisał:

Od kiedy ma bć dostępny ten model ? Komuś wiadomo ?

Na eBayu niby już można kupić z dostawą na drugą połowę września-początek października, na facebooku przewinęło się, że od sierpnia, Aliexpress podaje, że po 31 października... więc można przyjąć, że jeszcze w tym roku 😉 

Edytowane przez Wojtu204
  • Like 1

2 godziny temu, Wojtu204 napisał:

Na eBayu niby już można kupić z dostawą na drugą połowę września-początek października, na facebooku przewinęło się, że od sierpnia, Aliexpress podaje, że po 31 października... więc można przyjąć, że jeszcze w tym roku 😉 

Dzięki za info.  Model zapowiada się fajnie i dla mnie zdecydowanie ciekawsza propozycja niż F-4G.  Na plus już zaliczam bardzo fajne kalkomanie okazjonalne i mam  nadzieję, że producent  dostarczy prawidłowy kokpit dla wersji Terminator 2020.

Edytowane przez Staryfajter1954

17 godzin temu, Staryfajter1954 napisał:

........mam  nadzieję, że producent  dostarczy prawidłowy kokpit dla wersji Terminator 2020.

Może coś sobie wypatrzysz ?

scale_2400.jpg

• Like 1

Czekam, aż Meng albo Z-M wypuści EJ w malowaniu ACM z 1982, na które mi Finemolds swoim siedemdwójkowym smaka narobił, dokładniej maszyna z numerem 407, ze szczęką 😉 

Niestety samej kalkomanii na to malowanie w 1/48 nie znalazłem, więc nie mam wyjścia, pozostaje liczyć na "litość" producentów 

44593_fin-72737-2.jpg

• Like 1

16 minut temu, barszczo napisał:

518278833_1285848166669282_1801341226507204582_n.thumb.jpg.d9b2c5a67633557015ec85a2ba757226.jpg

Wydruki tym razem będą w plastikowych pudełeczkach, dobrze. W Rojalu E moje egzemplarze leżały luzem w woreczku strunowym, oczywiście połamane. Na szczęście dosłali nowe bez problemu :)