_OldMan_ Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 3 minuty temu, RogerM napisał: https://www.banzaisf.ig.pl/samoloty?func=productPage&wid=139&pid=11716&cid=&prid= Zwróć uwagę, że jest to PREORDER. Czyli dostawa nie wiadomo kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Jasne, wiem, i wiem, że to Banzai ale można poznać cenę i zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 6 godzin temu, Herod napisał: Academy to powinna wznowić P-36 z francuskimi kalkami... Czekam z niecierpliwością. No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja (edytowane) 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zwróć uwagę, że jest to PREORDER. Czyli dostawa nie wiadomo kiedy. Akurat jako pierwszy pojawil sie u pokątnego i to juz prawie miesiac temu: https://www.martola.com.pl/pl307/produkty113895/morane_saulnier_ms_406c1_battle_of_france_ jest juz dostępny w sklepie producenta, także niedługo będzie dostawa. A co do Hawka to miły pan z clear propa w Bytomiu powiedział, ze sierpień/wrzesień można się spodziewać. Polish Wings maja kupione wiec beda prawidłowe polskie malowania. Edytowane 2 Maja przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Poskładany na sucho F-86A z ClearPropa. Spasowany całkiem nieźle: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 3 godziny temu, barszczo napisał: No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa: Ja na ten model czekam... od listopada 2022. Już myślałem, że Wolfpack dał sobie spokój. Na moje potrzeby jest on wystarczający. Nie straszy jak Esci, który też znów się pojawił w sprzedaży. Teraz muszę zastanowić się nad wyborem. Nowiutki M.S. 406 czy stary H-75 (który był jednak samolotem ładniejszym). Do września daaaleko. Co do farb - mam Hataki. Od 2016 czekają na użycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja (edytowane) 6 godzin temu, Herod napisał: Co do farb - mam Hataki. Od 2016 czekają na użycie Tak jak przypuszczałem.Niestety. Edytowane 3 Maja przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja 13 godzin temu, barszczo napisał: No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa To co jest nie tak w tym modelu? To są chyba wypraski HobbyCraft? Na nich opartych było kilka wersji m.in. ze stałym podwoziem i różnymi silnikami. Kiedyś czytałem opinię że na tych formach też oparte są ich wczesne P-40ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja 1 godzinę temu, jmx62 napisał: To co jest nie tak w tym modelu? To są chyba wypraski HobbyCraft? Na nich opartych było kilka wersji m.in. ze stałym podwoziem i różnymi silnikami. Zgadza się, to Hobbycraft. Z 1992 roku. O ile Hasegawa z tych lat będzie jeszcze wyglądać dobrze, to Hobbycraft już raczej nie bardzo. Powiedzmy że P-36 z tych form jeszcze się obroni, ale Mohawki i inne wersje napędzane silnikiem R-1820 to już karykatury. Na szczęście tutaj jest Clear Prop i jego piękne H-75 ze stałym podwoziem. I mam nadzieję że pociągną temat dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja (edytowane) 11 godzin temu, barszczo napisał: Zgadza się, to Hobbycraft. Z 1992 roku. O ile Hasegawa z tych lat będzie jeszcze wyglądać dobrze, to Hobbycraft już raczej nie bardzo. Powiedzmy że P-36 z tych form jeszcze się obroni, ale Mohawki i inne wersje napędzane silnikiem R-1820 to już karykatury. Na szczęście tutaj jest Clear Prop i jego piękne H-75 ze stałym podwoziem. I mam nadzieję że pociągną temat dalej. Jest jeszcze Must Have! z dodatkowymi elementami do Mohawków ale to juz pewnie biały kruk (leży gdzies w składziku ) https://www.scalemates.com/kits/musthave-models-mh148001-curtiss-mohawk-iv--185512 Edytowane 3 Maja przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja W dniu 3.05.2024 o 07:07, Xmen napisał: Tak jak przypuszczałem.Niestety. Zasadniczo to już ich używałem. Są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 1 minutę temu, Herod napisał: Zasadniczo to już ich używałem. Są ok. Też ich używałem i uwierz mi nie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja I zaraz się zacznie kolejna kłótnia. Dla jednych są ok dla innych nie ok. Jak to w przysłowiu: Gdzie dwóch modelarzy tam trzy opinie. Ja używam do tej pory Humbroli i dla mnie są ok. I żadna czyjaś opinia mnie nie obchodzi. Dalej będę pędzlował Humbrolami do końca świata i o jeden dzień dłużej. 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Kolejna edycja świetnego Beauforta: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja (edytowane) Królewski Koń B/C https://www.youtube.com/watch?v=JsvH888LFQQ Edytowane 4 Maja przez lord_karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 15 minut temu, jmx62 napisał: zaraz się zacznie kolejna kłótnia. A ktoś się kłóci? Grzecznie wymieniamy opinie. 16 minut temu, jmx62 napisał: Dalej będę pędzlował Humbrolami do końca świata i o jeden dzień dłużej. No popatrz a u mnie leży w kartonie ok 100 szt i zastanawiam się co z nimi zrobić. Pewnie trzeba będzie podjąć męską decyzję i je zutylizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 21 minut temu, Xmen napisał: A ktoś się kłóci? Grzecznie wymieniamy opinie. No popatrz a u mnie leży w kartonie ok 100 szt i zastanawiam się co z nimi zrobić. Pewnie trzeba będzie podjąć męską decyzję i je zutylizować. Jak są "na chodzie" to zostaw, na pewno nie zajmują dużo miejsca. Może ktoś sie nimi zainteresować(może ja?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 22 minuty temu, jmx62 napisał: Jak są "na chodzie" to zostaw Nawet nie wiem.Od paru lat ich nie używałem. 23 minuty temu, jmx62 napisał: Może ktoś sie nimi zainteresować(może ja?). Nie wiem czy by się to opłacało zainteresowanemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 1 godzinę temu, Xmen napisał: Też ich używałem i uwierz mi nie są ok. https://vaevictis15mm.blogspot.com/2023/06/hotchkiss-h39-7e-regiment-de.html#more Szarość to właśnie kolor lotniczy. Reszta to kolory pancerne. Wszystkie to hataki z 2016, wersja czerwona. Jedynym ich minusem jest dość słabe krycie. Być może niektórym odcienie farby nie podobają się... ja jestem zadowolony. Tutaj biel to AK, a reszta to Hataki. Niebieskie, nowa edycja. Jednym działa, a innym nie. Kwestia wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Kinetic ogłosił, że na agendę wraca Belg w rasowym malowaniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja I-16 typ 5 od Clear Prop w hiszpańskich malowaniach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 8 godzin temu, Herod napisał: Jednym działa, a innym nie. Kwestia wprawy. Żeby była jasność.Mi nie chodziło o jakość tych farb tylko o kolorystykę. Powodzenia w budowie Morana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 10 godzin temu, barszczo napisał: I-16 typ 5 od Clear Prop w hiszpańskich malowaniach: W czym ten CP ma być lepszy od ICM czy Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 14 godzin temu, Xmen napisał: zastanawiam się co z nimi zrobić. jak bede jechal do Wroclawia, to zajrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 2 godziny temu, jmx62 napisał: W czym ten CP ma być lepszy od ICM czy Eduarda? Przede wszystkim to Typ 5, czyli wersja która umożliwia budowę modelu z całkowicie zamkniętą kabiną której ani ICM, ani Edek nie oferują. Jakością i szczegółem Clear Prop bije pozostałe modele na głowę. Są drogie, ale naprawdę warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi