barszczo Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Bu131/Aero C.4 od RS Models powinien być dostępny na przełomie października i listopada tego roku: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października Clear Prop z nowym Iszakiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Wrzucam tutaj, ale temat dotyczy też skal 1:32 i 1:72. Już pod koniec tego tygodnia do przedsprzedaży trafi PWS-10 od LukGraph. Bezrastrowy druk, zastrzały i podwozie zbrojone drutem, w skrzydle podwójne zbrojenie. Wyjdą dwie edycje, w jednej trzy malowania polskie, w drugiej dwa hiszpańskie. Na zdjęciu poniżej kadłuby we wszystkich skalach, obok PWS-26: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października a juz mialem nic nie kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 2 godziny temu, barszczo napisał: Litościiii! ja już nie mam miejsca w szafie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Dobrze, że jeszcze w portfelu jest zawsze można szafę dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października W dniu 13.10.2024 o 14:29, mirage3 napisał: Ciekawostka od Academy. Przepaki modeli AMK. Academy 12365 Israel Air Force KFIR C2/C7 Oraz Academy 12364 Russian Air Force MiG-31 BM/BSM Foxhound https://mmzone.co.kr/mms_tool/mt_view.php?mms_db_name=mmz_media&no=9475 Tu jest info, że te modele to limitowana edycja, która będzie sprzedawana na jakimś lokalnym wydarzeniu i tylko tam - modele nie trafią do ogólnej sprzedaży. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 44 minuty temu, Grzes napisał: Litościiii! ja już nie mam miejsca w szafie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Hmm, te czarne paczki bardzo przypominają ładunek zarekwirowany w Brazylii na polskim statku Jawor. 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 31 minut temu, TM48 napisał: To tajne i dobrze ukryte przejście do krainy wiecznego modelarstwa oraz nielimitowanych nowości rynkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października (edytowane) 5 godzin temu, barszczo napisał: Ma ktoś sensownej jakości zdjęcia lewej strony Chiquity? Ja mam pod ręką tylko to (gdzie mimo jakości i rozmiaru i tak widać różnice w napisie... ...a pytam dlatego, bo mam wrażenie, że on jest taki sam jak z prawej burty - czyli deczko inny niż na ilustracji Lukgraphu. W powyższej sprawie marudzę, bo odnosi się do elementu, który trudno zastąpić (kalkomanii). Pomalować z kolei sobie każden może wedle własnej koncepcji, czego by w instrukcji nie pokazali, niemniej dziwi trochę różnica w interpretacjach 4-1 i 4-6 gdy na zdjęciach wyglądają one praktycznie tak samo... W sumie mogliby dodać jeszcze jasnego Hiszpana, np. Edytowane 16 Października przez caughtinthemiddle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 2 godziny temu, _OldMan_ napisał: Hmm, te czarne paczki bardzo przypominają ładunek zarekwirowany w Brazylii na polskim statku Jawor. A plastikowe miniaturki to jakoś mniej uzależniają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 1/48 Fokker D.VIIF - Weekend Edition - Eduard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) Takiego znaleziska dokonałem... KatModel 1:48 Główny wirnik+ 5x łopat MI-8/17 https://katmodel.com.pl/ FB KatModel Scalemates KatModel Firma zdecydowanie świeża (tak mi się wydaję) różny asortyment w różnych skalach trzeba obserwować. Edytowane 18 Października przez mirage3 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 26 minut temu, mirage3 napisał: Cześć! Tutaj ciekawy problem powstaje - jak rozumiem są to wydruki 3d albo odlewy żywiczne. Jeżeli teraz ktoś z tego zrobi cały wirnik to czy to nie "popłynie"? Chodzi mi o to czy całość się nie wykrzywi pod wpływem temperatury i sporego jednak obciążenia. Nie mówię, że na pewno tak będzie, ale wygląda na to że ten kto to kupi przetestuje to na swoim modelu. Aż prosiło by się, żeby chociaż głowicę wydrukować w metalu, np. w mosiądzu, ale wtedy ten poziom detalu trudno by było uzyskać. W łopatach można by zaprojektować kanał w którym użytkownik mógłby we własnym zakresie umieścić dźwigar z drutu, który zapobiegł by ich "zwiędnięciu" kiedy słońce na nie zaświeci. Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Firma zdecydowanie świeża A sklep pod jeszcze innym adresem, co daje wrażenie totalnego bałaganu, ale ceny wydają się być ok. https://katmodelshop.pl/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 28 minut temu, lord_karton napisał: A sklep pod jeszcze innym adresem, co daje wrażenie totalnego bałaganu, ale ceny wydają się być ok. https://katmodelshop.pl/ I na AllegroLokalnie ma swoją ofertę: https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/resin3d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Taki Caudron od Dora Wings, jest i nasze malowanie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) 4 godziny temu, lord_karton napisał: A sklep pod jeszcze innym adresem, co daje wrażenie totalnego bałaganu, ale ceny wydają się być ok. https://katmodelshop.pl/ Patrząc po samych renderach na stronie, to te silniki wyglądają na schematyczne i uproszczone… stąd może takie ceny… ja chyba nie zaryzykuję sprawdzania gotowych wydruków… Edytowane 17 Października przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) 2 godziny temu, Albatros napisał: schematyczne i uproszczone Właśnie takie na moim poziomie, trochę lepsze niż plastikowe i bez przewodów. Dodatkowo tego nigdzie indziej nie widziałem: Pratt & Whitney R-4360 Wasp Major Edytowane 17 Października przez lord_karton Byk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlbertO Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 26 minut temu, lord_karton napisał: Właśnie takie na moim poziomie, trochę lepsze niż plastikowe i bez przewód. Dodatkowo tego nigdzie indziej nie widziałem: Pratt & Whitney R-4360 Wasp Major Wczoraj odebrałem Szwiecow M-11D 1/48. Zdjęcia telefonem na szybko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 28 minut temu, AlbertO napisał: Wczoraj odebrałem Szwiecow M-11D 1/48. Zdjęcia telefonem na szybko. Progres wyraźny względem plastiku, trochę druta i w ogóle będzie cacy IMHO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 9 godzin temu, mirage3 napisał: Takiego znaleziska dokonałem... KatModel 1:48 Główny wirnik+ 5x łopat MI-8/17 https://katmodel.com.pl/ FB KatModel Scalemates KatModel Firma zdecydowanie świeża (tak mi się wydaję) różny asortyment w różnych skałach trzeba obserwować. Czy firma jest nowa? Nie wiem jak to określić. Sklep działa chyba od ok roku. Wcześniej chłopak działał na fb i allegro. Mam już trochę ich produktów. Część z tego co oferuje to jest zrobione na moje zamówienie, m.in.: UPK-23-250, VK-1, R-4360 Poziom zróżnicowany, adekwatny do ceny. Przykładowe fotki, ale to nie 48 tylko 72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października W dniu 16.10.2024 o 17:08, barszczo napisał: Wrzucam tutaj, ale temat dotyczy też skal 1:32 i 1:72. Już pod koniec tego tygodnia do przedsprzedaży trafi PWS-10 od LukGraph. Bezrastrowy druk, zastrzały i podwozie zbrojone drutem, w skrzydle podwójne zbrojenie. Wyjdą dwie edycje, w jednej trzy malowania polskie, w drugiej dwa hiszpańskie. Na zdjęciu poniżej kadłuby we wszystkich skalach, obok PWS-26: jak bedą na Giełdzie we Włocławku - na 100% kupię 1/48 . Poznaniak !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października W dniu 17.10.2024 o 09:43, lord_karton napisał: A sklep pod jeszcze innym adresem, co daje wrażenie totalnego bałaganu, ale ceny wydają się być ok. https://katmodelshop.pl/ Mam ich silnik do An-2….szalu nie ma.Lepiej dołożyć 10-15 zł i mieć wydruk 3d z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi