marek d Napisano Sobota o 13:48 Share Napisano Sobota o 13:48 39 minut temu, Qz9 napisał: Były dwa rodzaje wyprasek No właśnie, mam dziwne wrażenie że weekendy wyglądają jakby trochę gorzej od Profi. Może to tyko moje złudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano Sobota o 14:01 Share Napisano Sobota o 14:01 26 minut temu, jacek napisał: Nie spieszy. Tak z czystej ciekawości pytam. Jeszcze przy okazji zapytam o ten element na zdjęciu. Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano Sobota o 14:06 Share Napisano Sobota o 14:06 To pojemnik na spadochron hamujący. Nie jest to standardowe wyposażenie F-35 , trzeba go wcześniej zamówić. Takie pojemniki posiadają samoloty norweskie i polskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano Sobota o 14:40 Share Napisano Sobota o 14:40 33 minuty temu, MIRAGE 5 napisał: To pojemnik na spadochron hamujący. Nie jest to standardowe wyposażenie F-35 , trzeba go wcześniej zamówić. Takie pojemniki posiadają samoloty norweskie i polskie. Raczej nie widać na polskich zasobników ze spadochronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 15:33 Share Napisano Sobota o 15:33 51 minut temu, Tazman79 napisał: Raczej nie widać na polskich zasobników ze spadochronem Może te zasobniki zamontują już w ostatecznej wersji , po wszystkich oblotach (na śrubki , złączki , zatrzaski lub srebrną taśmę montażową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Sobota o 15:33 Share Napisano Sobota o 15:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 16:19 Share Napisano Sobota o 16:19 Nowy Phantom od ZM nadlatuje. Ładny jest... : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano Sobota o 18:45 Share Napisano Sobota o 18:45 4 godziny temu, Tazman79 napisał: Raczej nie widać na polskich zasobników ze spadochronem Ten zasobnik jest zdejmowany lub montowany gdy jest potebny. Na polskich pewnie będzie cały czas zamontowany. https://www.f35.com/f35/news-and-features/the-f35a-drag-chute-system.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano Niedziela o 07:48 Share Napisano Niedziela o 07:48 18 godzin temu, Qz9 napisał: Nie mówię o pierwszym wypuście, ten jest bez skazy. Przy drugim zakupie po jakimś roku się to pojawiło. Wszystko da się usunąć tylko to wkurza szczerze mówiąc. Trochę podobna sytuacja była przy pierwszym spicie w 72. Były dwa rodzaje wyprasek, potem się okazało, że te lepsze robili sami a te gorsze bodajże mpm im zrobił bo oni już nie mieli mocy na wtryskarkach Masz rację, co do Spitów w 1/72. Kniaź Šulc pisał o tym. Ale z tymi modelami jest inny problem. Całe wykonanie części jest do dupy. Wszędzie wychodzi przesunięcie form (lub ich nierówne drążenie), szwy i "mydlane" odlanie elementów. W innych modelach Eduarda w 1/72, które mam, nie widziałem takich problemów (tak wcześniejszych, jak i późniejszych). Poza tym, jak się składa skrzydła w Ósemkach, to po złożeniu wychodzi, że elementy górnej powierzchni skrzydeł są węższe od dolnej i powstaje schodek (sklejam właśnie czwarty model Mk.VIII i jest to samo). Co ciekawe podobna sytuacja jest na Mk.VIII w 1/48. Podsumowując, wygląda na to, że tych form nie wykonał Eduard tylko inna firma. A poza tym, projektantowi należy się Bereza, za debilne "łaty" zasłaniające otwory luf na skrzydłach (tak w 1/72 jak i 1/48). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 09:35 Share Napisano Niedziela o 09:35 No to można przyjrzeć się bliżej zdradom Edwarda na P-40: Wrzuciłem tylko fotki elementów kadłuba. Wszystkie ramki w dużej rozdzielczości możecie obejrzeć tutaj: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1128809039039863&id=100057323325672&rdid=5urEq7zI1VSt4vqe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano Niedziela o 10:05 Share Napisano Niedziela o 10:05 (edytowane) No nie, same zapadliska, zanikające nity; jak żyć. Podoba mi się to tutaj, w Hase trzeba było się trochę napracować. Łączenie skrzydła z kadłubem. To co widzę na fotkach podoba się dla mnie. Płakać będę jak będzie u mnie, albo ze złości albo z zachwytu. Edytowane Niedziela o 11:43 przez marek d 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Niedziela o 11:39 Share Napisano Niedziela o 11:39 Przyłożył się Edek do tego P-40. Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano Niedziela o 11:41 Share Napisano Niedziela o 11:41 Moim zdaniem wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 12:07 Share Napisano Niedziela o 12:07 A miałem P-40E nie kupować, bo mam w budowie Hase 1:32, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Niedziela o 13:42 Share Napisano Niedziela o 13:42 Jak to się mówiło: pindolę, kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano Niedziela o 14:08 Share Napisano Niedziela o 14:08 Ja kupię na bank jak wyjdzie pojedynczy egzemplarz w profipacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 14:22 Share Napisano Niedziela o 14:22 Faktycznie trochę martwi to zapadlisko na skrzydle, mam nadzieję że to dalej próbne wtryski i to zwalczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu (edytowane) Edek znowu jakieś łikend edyszon zapodaje. Edytowane 23 godziny temu przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu No to jeszcze na luty weekendowa Foka A-3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi