Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.04.2025 o 19:16, caughtinthemiddle napisał:

Wszystkie elementy plastikowe opracowane przez Academy i wtryśnięte w stalowych formach; kalkomanie bez dowcipów wydrukowane przez Cartograf.

Wolfpack ma małą blaszkę i ładne kalkomanię z dużą ilością napisów eksploatacyjnych.

1 godzinę temu, Łukasz napisał:

Wolfpack ma małą blaszkę i ładne kalkomanię z dużą ilością napisów eksploatacyjnych.

Ale widzę że już dostępny w innych sklepach.

W dniu 25.04.2025 o 19:16, caughtinthemiddle napisał:

Wszystkie elementy plastikowe opracowane przez Academy i wtryśnięte w stalowych formach; kalkomanie bez dowcipów wydrukowane przez Cartograf.

Przypomnę się z pytaniem: czy Hobby 2000 wyda model taki sam jak Academy 12366, czy taki jak stare np. 12231 czy 12242, czyli takie, które stanowiły podstawę edycji Answera. 

Albo inaczej, czy w Hobby 2000 jest ramka z bombą KGGB? (którą widać na malowance).

Albo mówią co chcemy usłyszeć , albo i będzie w przyszłym roku Mig-19 z CP.

Ze model forum .cz ,,zlepený MiG-19PM 1/72 v stánku Clearpropu konečne vyzeral ako naozajstný MiG-19PM. Na moju otázku či ho budú robiť aj v 1/48 mi presonál firmy povedal, že na budúci rok

11 godzin temu, em napisał:

Albo mówią co chcemy usłyszeć , albo i będzie w przyszłym roku Mig-19 z CP.

Ze model forum .cz ,,zlepený MiG-19PM 1/72 v stánku Clearpropu konečne vyzeral ako naozajstný MiG-19PM. Na moju otázku či ho budú robiť aj v 1/48 mi presonál firmy povedal, že na budúci rok

Pożyjemy zobaczymy, nowe Szabelki zrobili w obu skalach jednocześnie więc prawdopodobieństwo rośnie. W 7dwa zrobili MiGa-23 więc może by tak... :wink:

14 godzin temu, Cypis napisał:

Meng Model Chengdu J-20 "Mighty Dragon"

scale_2400 (4).jpg

Pytanie jest czy ten model zastępuję obecny LS-002 czy równolegle będą występować oba LS-002 i LS-002 roboczo nazwijmy go "Beast Mode" :hmmm:

W dniu 28.04.2025 o 22:21, Andzin napisał:

Przypomnę się z pytaniem: czy Hobby 2000 wyda model taki sam jak Academy 12366, czy taki jak stare np. 12231 czy 12242, czyli takie, które stanowiły podstawę edycji Answera. 

Albo inaczej, czy w Hobby 2000 jest ramka z bombą KGGB? (którą widać na malowance).

Dziś odebrałem swój model, na ramce H są wspomniane przez Ciebie bomby, do tego są zasobniki Snajper, i elementy, jak mi się zdaje do wersji PL, ponieważ m in znajduje się na niej części prawego napływu skrzydła, gdzie znajdować się ma sonda do tankowania w powietrzu, ramki G są dwie 

20250430_155203.jpg

20250430_155215.jpg

Edytowane przez Tazman79
  • Like 2

1 godzinę temu, Tazman79 napisał:

Dziś odebrałem swój model, na ramce H są wspomniane przez Ciebie bomby, do tego są zasobniki Snajper, i elementy, jak mi się zdaje do wersji PL, ponieważ m in znajduje się na niej części prawego napływu skrzydła, gdzie znajdować się ma sonda do tankowania w powietrzu, ramki G są dwie 

20250430_155203.jpg

20250430_155215.jpg

Do PL to będzie znowu trzeba mieszać i robić nowe elementy do kadłuba w okolicy nosa. Na zdjęciach z budowy testowego samolotu z radarem Phantom strike sporo poszycia wygląda na nowe dostosowane pewnie do nowego rozmieszczenia bloków elektroniki.

image.jpeg.9256bb300bdd856c60103f67f5f45895.jpeg

image.thumb.jpeg.32ae8536ecea6addf0225636b106cc0a.jpeg

3 minuty temu, mirage3 napisał:

Do PL to będzie znowu trzeba mieszać i robić nowe elementy do kadłuba w okolicy nosa. Na zdjęciach z budowy testowego samolotu z radarem Phantom strike sporo poszycia wygląda na nowe dostosowane pewnie do nowego rozmieszczenia bloków elektroniki.

image.jpeg.9256bb300bdd856c60103f67f5f45895.jpeg

image.thumb.jpeg.32ae8536ecea6addf0225636b106cc0a.jpeg

Zapewne tak, ale niektóre części do PL już są, myślę że jak pojawi się ostatecznie wersja PL to albo ktoś wyda konwersję albo nowy, gotowy model 

Godzinę temu, mirage3 napisał:

Godzinę temu, Tazman79 napisał:

Zapewne tak, ale niektóre części do PL już są, myślę że jak pojawi się ostatecznie wersja PL to albo ktoś wyda konwersję albo nowy, gotowy model 

Tazmanowi dziękuję za fotki, model już mam zamówiony 🙂

Z tego co podpatrzyłem na Britmodeller to ta nowa edycja FA-50 ma już nowy nos, ale mogę się mylić. 

13 minut temu, Andzin napisał:

Z tego co podpatrzyłem na Britmodeller to ta nowa edycja FA-50 ma już nowy nos, ale mogę się mylić. 

Dobrze by było jakby nosek był zgodny z przyszłym FA-50PL. Anteny IFF to już raczej nie problem a może i AWC coś wystruga :cool:

Godzinę temu, Andzin napisał:

Nos jest identyczny jak w modelu WP