Skocz do zawartości

Wamod Level high thinner

push-up78

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie .Zakupiłem przetestowałem i bardzo polecam.Zapach jak produkt Gunziaka.Tak samo bardzo dobrze działający.Zmieszałem sobie oba i żadnych inter reakcji nie zauważyłem.Więc jak skończy wam się gunziak zakupcie Wamoda i sobie wlejcie do tej buteleczki.Wamod ma jedynie coś z plastikiem bo nakrętka mi kucnęła.Pękła.Ale wiem,że to mogą poprawić jak coś.Wolę dobry produkt w jako takim opakowaniu aniżeli ładne opakowanie lepsze z byle jakim produktem.

image.thumb.jpeg.fa14e444eefb56f61f85cda5df9c4f71.jpeg

Zakrętki w Wamodach to koszmar, w ich rozcieńczalniku też pękały. 
Ale co do głównego tematu, nie jesteś pierwszą osoba która chwali sobie Wamodowskiego LT, i też twierdzą że jest bardzo OK. 

1 minutę temu, TAW napisał:

Na jakiej farbie robiłeś testy i czy rozcieńczałeś w takich samych proporcjach jak oryginalnym MLT? Wamod ma coś z nakrętkami bo pękły mi i w zmywaczu i ich akrylowej szpachli.

Testy na Czarnym macie H12 .Tak te same proporcje na OKO.

1 minutę temu, Moses napisał:

Zakrętki w Wamodach to koszmar, w ich rozcieńczalniku też pękały. 
Ale co do głównego tematu, nie jesteś pierwszą osoba która chwali sobie Wamodowskiego LT, i też twierdzą że jest bardzo OK. 

...i potwierdzam sprawdzone organoleptycznie.Na prawdę warto.Nasz i za połowę ba 1/3 kwoty.Z reszta używam od lat rozpucha -zmywacza do akryli i też sobie chwalę.

• 2 years later...

14 minut temu, SnajperTBG napisał:

Odgrzewam temat. Nada się do tamki akryli, gunze seria h/c oraz hataki serii C

Wamod ma dokładnie taki sam skład chemiczny jak oryginał gunze. Tylko cena jest bardziej przyjazna.... 

52 minuty temu, SnajperTBG napisał:

Odgrzewam temat. Nada się do tamki akryli, gunze seria h/c oraz hataki serii C? 

Nada się idealnie do hatki C, a dzisiaj to próbnie sobie dunkelgelb maziałem tamką i spoko, ale hatka C idealna z tym wamodem z niebieską nakrętką oczywiście.

Jak chcesz widzieć efekty, próbuj na szrotach modelach- najlepiej ciemniejsze kolory- ciężko było mi dopatrzeć- jak leci strumień przy, tak jasnych kolorach jak xf60

Daję 2 krople hatki na 3 krople thinnera i idzie, ale jeszcze muszę aero w łapie wyczuć.

Edytowane przez MayonesEXG7

A nie lepiej uzywać thinnera Hatakowego? Śmierdzi o wiele mniej.

Chociaż może o to chodzi, żeby w mózg dobrze trzepał z wieczora?...😜

Ja śmierdzielom w każdym razie podziękowałem.

10 godzin temu, socjo1 napisał:

A nie lepiej uzywać thinnera Hatakowego? Śmierdzi o wiele mniej.

Chociaż może o to chodzi, żeby w mózg dobrze trzepał z wieczora?...😜

Ja śmierdzielom w każdym razie podziękowałem.

Ja uważam, że wszystkie firmowe thinnery to dla mnie dodatek, dla nie wiedzy a zysk dla producenta. Kto co uważa, nie znam się dobrze na specyfikach modelarskiej chemii- z względu na warsztat,a zamienników jest trochę,,,ale od lat stosuje jedynie słuszne narzędzie, czy to domu czy hobby :) .Działa na statkowe Sigma,Hempel, Jotun - te farby aż odrzucają przy 2-3m jak poczujecie z wiatrem otwarte baniaki.... polecam. Problem smrodu- rozwiązany,

Filtry numer 6055. Którą, po likwidacji zakładu- mogłem zabrać, bo dali mi ją, ale czaiłem się na nią pod względem hobby-warsztat, bo mi zależało- nawet w pracy ją na barce używałem- przy paliwach. Machol z filtrami,

Jak zacząłem w igle z strzykawką napełniać z butelki thinner w domu, smród znikął. Malowanie z aero przyjazne, jak walenie z puszki na balkonie- fuuuuu

https://www.icd.pl/3m-7502-m.html 100zł z groszami

https://www.icd.pl/pochlaniacz-a2-3m-6055.html  22zyla  za ponad 100zł mamy dobrą ochronę . Od lat stosuje tą machę i 3m to 3M.

16408731146817663011441222497564.jpg

Edytowane przez MayonesEXG7

Każdy ma swoje gusta. Ale u mnie jak w domu maluje to też odrzucam wszytskie smierdziele. Kupcie sobie hatake red  cisnienie na 1 dysza 0.2 i lecicie bez zapachu albo vallejo air tez cisnienie 1. Albo Italeri Akryle. Jest dużo producentów co produkuje farby bezzapachowe a nie japońskie smierdziele. Jedynie podkład to tylko śmierdziel od Mr Hobby.

15 godzin temu, myszaty napisał:

Gunze H to nie przypadkiem na wodzie????

Niekoniecznie. Można je rozcieńczać wodą (podobnie jak Tamiya) ale nie muszą od razu zawierac wody jako rozcieńczalnika. Sa na bazie rozpuszczalników alkoholowych, dzięki czemu dają się z woda mieszać. Ale to, że można wcale nie oznacza, że trzeba. Woda jest kiepskim rozcieńczalnikiem do akryli. Nie rozpuszcza, tylko tworzy mieszaninę (emulsję). Do tego przedłuża proces schnięcia, szczgólnie w wilgotnym środowisku.

17 minut temu, DamianosPL napisał:

Kupcie sobie hatake red  cisnienie na 1 dysza 0.2 i lecicie bez zapachu albo vallejo air tez cisnienie 1. Albo Italeri Akryle

Słaba porada. Kombinacja ciśnienia i rozmiaru dyszy to nie jest parametr który można od kogoś kopiować. Zależy od rozcieńczenia farby, typu aerografu, kompresora, ba - nawet długości i średnicy wężyka. To co działa u Ciebie, niekoniecznie będzie działać u innych. A czerwona Hataka i inne tego typu farby, to pewien kompromis. Są niesmrodliwe i wygodne w użyciu, ale mają wady. Gdyby było inaczej, to nikt by "śmierdzieli" nie używał.

Edytowane przez HKK

Jeszcze  a propos smrodliwości - choć jest to lekki OT. Kol. @DamianosPL poleca jako niesmrodliwą Hatakę czerwoną. Ja miałem na myśli pomarańczową. Może nie jest zupełnie bezwonna, ale jest to o wiele mniej uciążliwe i drażniące niż Gunziaki. Nawet kiedy maluję Gunzaiakami, używam rozcieńczalnika Hataki. Akrylami maluję, kiedy nie mam specjalnie wyboru, np. w przypadku Royal Navy .  Chociaż może za jakiś czas się szarpnę i spróbuję farb Royal Sovereign.

W dniu 2.01.2020 o 19:45, push-up78 napisał:

Jak w temacie .Zakupiłem przetestowałem i bardzo polecam.Zapach jak produkt Gunziaka.Tak samo bardzo dobrze działający.Zmieszałem sobie oba i żadnych inter reakcji nie zauważyłem.Więc jak skończy wam się gunziak zakupcie Wamoda i sobie wlejcie do tej buteleczki.Wamod ma jedynie coś z plastikiem bo nakrętka mi kucnęła.Pękła.Ale wiem,że to mogą poprawić jak coś.Wolę dobry produkt w jako takim opakowaniu aniżeli ładne opakowanie lepsze z byle jakim produktem.

image.thumb.jpeg.fa14e444eefb56f61f85cda5df9c4f71.jpeg

🤣😂

20220131_103540.jpg

20220131_103526.jpg

• Haha 1