Mates Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Takie coś ostatnio skończyłem. Wróciłem na jakiś czas do skali 1/72. Bardzo przyjemny w detal i spasowanie model Trumpetera. Jedyne co mnie drażni, choć w sumie kleiłem tylko jeden model tego producenta i też był tam ten problem), że elementy składające się na golenie podwozia zarówno przedniego jak i tylnego są strasznie delikatne i bardzo łatwo je połamać. Jak mnie pamięć nie myli, to szpachlę użyłem może w dwóch-trzech miejsca, co wynikało z mojego błędu przy wycinaniu części. Spasowanie, tak jak wspomniałem, bardzo przyjazne modelarzowi. W kilku miejscach odtworzone linie podziału i nity po szlifowaniu. Główne kolory kamuflażu robione z mieszanki farb Gunze, ponadto malowany farbami Tamiya, Vellejo do detali w kabinie i pierwszy raz użyłem produktu MRP, konkretnie do koloru kokpitu. Brudzenie tradycyjnie w moich pracach przy użyciu farb olejnych, gdzieniegdzie dałem jeszcze cienie Tamki. Wiem, że samolot przenosi dość sporo uzbrojenia, jednak wybrałem nieco skromniejszą konfigurację. Docelowo model będzie stacjonował w innej bazie. Oglądajcie. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Mates 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Ładny model fajnej kopii F-111 (mimo, że bracia że wschodu twierdzą, że jest inaczej ). Powiedz mi, czym podkreślałeś linie podziału na spodniej części modelu bo są bardzo delikatne. Jak z wymiarami modelu? Podejrzewam, że mimo, że to 1/72 to nie odbiega znacznie rozmiarami od mniejszych konstrukcji w 1/48. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Też mi się podoba. Ładna i czysta robota, taka jaką lubię najbardziej. Trochę może malowanie zbyt monotonne, brakuje mi jakiegoś większego zróżnicowania, ale schludność modelu rekompensuje takie braki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 @eLCe, linie podziału na spodzie podkreślałem za pomocą washa własnej roboty. Mieszanka czarnej i szarej farby olejnej rozcieńczonej white spiritem. A co do wielkości modelu. Jak Su-24 postawiłem obok MiGa-21 w skali 1/48, to są praktycznie tak samo długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Bardzo ładny. Plus za tematykę bo model dość niszowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 To MR, więc one raczej uzbrojenia nie przenosiły - to wersja rozpoznawcza. Z tego co wiem to w tej wersji model ma spore błędy z brakującymi/niepoprawnymi częściami rozpoznawczymi. Ich Su-24M, wersja bombowa, już ich się wystrzegł. Sam model wyszedł ci bardzo ładny, świetnie dobrane kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Elegancki, choć ja lubię bardziej ściorane Ale szacunek za schludną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 W dniu 12.01.2020 o 21:15, Matys napisał: To MR, więc one raczej uzbrojenia nie przenosiły - to wersja rozpoznawcza. Z tego co wiem to w tej wersji model ma spore błędy z brakującymi/niepoprawnymi częściami rozpoznawczymi. Ich Su-24M, wersja bombowa, już ich się wystrzegł. Sam model wyszedł ci bardzo ładny, świetnie dobrane kolory. Matys a gdzie on ma uzbrojenie, jedynie pod kadłubem widzę ZAB-500 MR bardzo rzadko spotykany i fajnie zrobiony, chociaż bardziej powinien być zużyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 2 godziny temu, smialus napisał: Matys a gdzie on ma uzbrojenie, jedynie pod kadłubem widzę ZAB-500 MR bardzo rzadko spotykany i fajnie zrobiony, chociaż bardziej powinien być zużyty. Ja to tylko wspomniałem odnośnie wstępu w pierwszym poście, o wyborze skromniejszej konfiguracji mimo że samolot przenosi sporo uzbrojenia. Wyjaśniłem, że ta wersja jednak niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 Jedna z moich ulubionych konstrukcji i widok każdej miniatury tej Suczki raduje moje serce i oczęta, a Twój model wygląda naprawdę bardzo smakowicie. Szczere gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 Bardzo ładnie zrobiony, ale łączę się z przedmowcami, chyba zbyt czysty. Umazaj go czym, a jestem pewien, on tylko na tym zyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Bardzo fajny model, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi