Rafał B Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia 3 godziny temu, barszczo napisał: A mój był wymalowany najprawdziwszym Humbrolem 66 od góry. Dół Wilbra . No prawie rozpusta ale zachowałeś twarz dzięki Wilbrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia Jak mnie pamięć nie myli, mój Zero był malowany czechosłowackimi farbkami. Miałem zestaw, chyba 7 kolorów, w buteleczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia Znalazłem w necie tak pakowanego Zeke. Zawartość ta sama, ale jakoś słabo to wygląda ... Dreszczyk emocji towarzyszący otwieraniu pudełka i poznawanie jego zawartości to było coś, czego się nie zapomina. W sumie to i obecnie mam podobne emocje przy poznawaniu nowego modelu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia To Zero jest z 1959 roku. Nie bylo tragicznie z punktu widzenia 12 latka, ale dobrze na pewno nie. W kabinie nie bylo nic, poza pilotem. Nity byly b.obfite, a szklo grube. Nie bylo przewagi nad Matchboxem. Sprawdzilem na Scalemates i robili go do 2009! Rowno 50 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Przeglądając magazyn strychowy u rodziców, trafiłem na zapomniane książeczki. Nie pamiętam, jak wszedłem w ich posiadanie, stawiam na prezent. Rodzinka wiedziała o moich lotniczych zainteresowaniach, więc kupowali wszystko, co sugerowało związek z tą pasją. Jedna książeczka jest o zawodach szybowcowych i spadochronowych. Zapewne nie wzbudzała wielkich emocji, wszak wtedy czytałem Arcta, Króla, Skalskiego a tu takie popierdółki ... Druga to raczej relacje o Wyścigu Pokoju. Jest kilka zdań o trudnościach prowadzenia relacji z pokładu śmigłowca. Jako stateczny i niemłody entuzjasta lotnictwa z nostalgią przytuliłem moje zapomniane książki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Piękne rzeczy. To logo pamiętam dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia a ja dzisiaj coś starego coś nowszego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Sierpnia Share Napisano 28 Sierpnia Gdzie żeś Wilgę upolował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia @Slawek_26869w Uk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia 12 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Gdzie żeś Wilgę upolował U nas też dostępna pod dostatkiem np. w mojehobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia "W spadku" od szwagra dostałem dwa opakowania takiego produktu z lat 70-tych. Wciąż strzelają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Września Autor Share Napisano 3 Września Recenzja modelu zamieszczona w SP w 1989r. O czym pisze autor ? https://modelwork.pl/topic/38562-jak-hartowała-się-stal-czyli-modelarskie-lata-prl/page/2/ https://warmodeling.blogspot.com/2015/05/inplast-f-84-thunderjet-skala-172-inbox.html Najlepsze zdanie zaznaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Września Super Moderator Share Napisano 8 Września Powrót do korzeni z dodatkowymi kalkomaniami i klasyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września (edytowane) No proszę bardzo. Co prawda to ostatnie wydania, ale Plasticart, to Plasticart . Edytowane 8 Września przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września W sumie Comet i Ił-18 to były moje pierwsze Plasticardy "na poważnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Ooo, Turbolet jeszcze w cefalonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 1 godzinę temu, Greif napisał: Wiem, pisałem to, ale raz jeszcze napiszę... Przecudne są te rysunki na modelach Plasticarta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Września Super Moderator Share Napisano 8 Września no jak na tamte lata były bardzo fajne nawet jak demoludy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września no u mnie wprawdzie bez folii.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Oprócz Tridenta i Mercurego miałem wszystkie. I oprócz Mustanga z Revella/32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września (edytowane) Takie cudeńka wygrzebałem w necie. Ten Włoch chyba już był ale w innej edycji ale Roca to widzę pierwszy raz. I czeskie letadło z balsy i na gumkę. Mogę potwierdzić że latało i to nawet całkiem zgrabnie Edytowane 17 Września przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września a Roc jak byl paskudny tak jest Obojetnie w jakiej formie i plastiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Września Super Moderator Share Napisano 17 Września xD Marabu miałem ale nigdy nie skleiłem z powodu ... braku kleju w tamtych czasach jakoś ojciec nie potrafił zorganizować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Roc z Modellandu pojawił się później z drobnymi częściami z żywicy. Bardzo dobry zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Godzinę temu, Greif napisał: Marabu miałem ale nigdy nie skleiłem A ja skleiłem, choć w "oszkleniu" "dorobiłem" brzydkie załamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi