Rafał B Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Tych tematycznych albumów z naklejkami, było całkiem sporo. ...a moim ulubienym, były Style walki wschodu Fotka z sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Dobra, rozpętałem burzę, pora się bronić. Po pierwsze primo: w naszej rodzinie w święta nie spożywa się% przy stole(a jeszcze przy moim stanie zdrowia) więc brak możliwości jakichś urojeń czyli to prawda. Po drugie primo: mój syn urodził się '89 wiec nie mógł pamiętać takich wklejanek z czekolad itp z lokomotywami czy starymi samochodami. Przygodę modelarską zaczął z mojej przyczyny w wieku 7-8 lat, modele kupowaliśmy w Radomiu w kiosku na Żeromskiego ale też i w Dęblinie po przeprowadzce w 2000. Na pewno takie albumiki były i na pewno wysyłało się kody kreskowe. A i jeszcze w każdym pudełku był wykaz modeli drukowany na kartce bliżej nieokreślonego formatu. Próbuję znaleźć to coś na necie, jak znajdę to wrzucę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 2 godziny temu, jmx62 napisał: Na pewno takie albumiki były i na pewno wysyłało się kody kreskowe. Zgadza się i też to pamiętam bo zbierałem. Modele były oznakowane taką naklejką wtedy, a były to lata 1998-2001 jakoś. Naklejki mam gdzieś w klaserze u rodziców i jak znajdę to pokażę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Artek82 jak będziesz u rodziców poszukaj tych naklejek. To może być ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 A to dla mnie ciekawostka bo nawet nie wiedziałem że ten "rusek" też był pakowany przez ZTS więcej zdjęć tu: https://www.ebay.com/itm/166738682186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 I sporo innych np. Lightning, ten odrzutowy, brytyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 2 godziny temu, Artek82 napisał: Cholera, to mnie ominęło. A trochę się Iskier, Su i innych Mi-4 wówczas lepiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 1 godzinę temu, jmx62 napisał: I sporo innych np. Lightning, ten odrzutowy, brytyjski. Tak, tak to wiem, ale tego nigdy nie spotkałem w naszym opakowaniu tak samo jak Alpha Jet. 16 minut temu, Grzes napisał: Cholera, to mnie ominęło. W srodku zawsze była ulotka konkursowa ze spisem modeli, adresem i nagrodami i zawsze 3 naklejki z samolotami lub okrętami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 O to to. O to właśnie mi chodziło. Czyli nie miałem jakichś halucynacji, było coś takiego u ZTSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Było, było. Pamiętam, te naklejki z samolotami i okrętami. Chciałem nawet wziąć udział w tym konkursie ale się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 8 godzin temu, jmx62 napisał: Dobra, rozpętałem burzę, pora się bronić. Po pierwsze primo: w naszej rodzinie w święta nie spożywa się% przy stole(a jeszcze przy moim stanie zdrowia) więc brak możliwości jakichś urojeń czyli to prawda. Po drugie primo: mój syn urodził się '89 wiec nie mógł pamiętać takich wklejanek z czekolad itp z lokomotywami czy starymi samochodami. Przygodę modelarską zaczął z mojej przyczyny w wieku 7-8 lat, modele kupowaliśmy w Radomiu w kiosku na Żeromskiego ale też i w Dęblinie po przeprowadzce w 2000. Na pewno takie albumiki były i na pewno wysyłało się kody kreskowe. A i jeszcze w każdym pudełku był wykaz modeli drukowany na kartce bliżej nieokreślonego formatu. Próbuję znaleźć to coś na necie, jak znajdę to wrzucę. Jaką tam burzę, wymiana zdań i tyle. Mam nadzieję, że to nie moja wypowiedź skłoniła Cię do wniosków o posądzenie % a jeśli tak to przykro mi bo nie miałem takich intencji. Jak widać, to ja byłem w błędzie co koledzy tu szybko sprostowali. 5 godzin temu, Artek82 napisał: Zgadza się i też to pamiętam bo zbierałem. Modele były oznakowane taką naklejką wtedy, a były to lata 1998-2001 jakoś. Naklejki mam gdzieś w klaserze u rodziców i jak znajdę to pokażę Bladego pojęcia nie miałem, że taka akcja miała miejsce. Dla mnie ZTS skończył się na RWD-6. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 A swoja drogą - dziś też producenci mogliby robić jakieś takie konkursy. Może robią? Ostatni jaki pamiętam zrobiła Arma wprowadzając model Iskry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrf Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Witam. Odnośnie konkursu ZTS-u, w Su-22 kupionym ok. 2000 r. (rok w tą, dwa w tamtą) była taka ulotka i naklejka z Me-262. Kiepski ze nie fotograf, nie patrzcie na daty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 9 godzin temu, jmx62 napisał: poszukaj tych naklejek. To może być ciekawe. Znalazły się albumu nie miałem niestety 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2024 25 minut temu, jrf napisał: Witam. Odnośnie konkursu ZTS-u, w Su-22 kupionym ok. 2000 r. (rok w tą, dwa w tamtą) była taka ulotka i naklejka z Me-262. Kiepski ze nie fotograf, nie patrzcie na daty. No fakt, fotograf to z Kolegi jest nietęgi. Pal diabli zdjęcia naklejki i pudełka, ale info o konkursie bardzo ciekawe. Pozwoliłem sobie obrócić je do bardziej czytelnej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Te obrazki to kopie, może nie 1:1, różnych grafik z pudełek zachodnich modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 A w klaserze z naklejkami oczywiście znaczki lotnicze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2024 Fajne. W PRLu zbieranie znaczków było bardzo popularne. Zastanawiające jest to, że to hobby w zasadzie umarło ... Nawet w Skrzydlatej bywał kącik filatelistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 38 minut temu, Artek82 napisał: znaczki lotnicze O tak! Znaczki (nie tylko te lotnicze) to był kolekcjonerski szał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Godzinę temu, Artek82 napisał: A w klaserze z naklejkami oczywiście znaczki lotnicze Ja tam znaczki trzymam również w klaserze, ale filatelistycznym 31 minut temu, kopernik napisał: Fajne. W PRLu zbieranie znaczków było bardzo popularne. Zastanawiające jest to, że to hobby w zasadzie umarło ... Nawet w Skrzydlatej bywał kącik filatelistyczny. Nie do końca tak wymarło, jakby się zdawało 30 minut temu, Grzes napisał: O tak! Znaczki (nie tylko te lotnicze) to był kolekcjonerski szał. U mnie Grzesiu trwa nadal pośród jeszcze kilku innych zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Godzinę temu, Artek82 napisał: A w klaserze z naklejkami oczywiście znaczki lotnicze Sowjetskich njet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 10 minut temu, Slawek_26869 napisał: Ja tam znaczki trzymam również w klaserze, ale filatelistycznym No ja też, ale puste miejsce zapełniły ww. naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 58 minut temu, giberes napisał: Sowjetskich njet? Jak to niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Takie to ja też mam, dlatego pytałem czy Artek ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Slawek_26869 napisał: U mnie Grzesiu trwa nadal Chylę czoła. U mnie to się zakończyło gdzieś pod koniec podstawówki i zostało zastąpione monetami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi