barszczo Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Piękne. Widzę że i poprzednia edycja pudełek powoli dochodzi do głosu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2022 no to 2 in 1 ale za 50 pln nie będę wybrzydzał 2 modele i złom w takiej cenie, najdroższa Canbera , potem Hudsony Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 No jak to? 111ka nie "czarna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2022 no mam kilka " nie czarnych" będę się musiał pozbyć ...zaburzają jedność kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Dzisiejszy bazarkowy zakup. Ktoś chyba nie oddał do biblioteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 @kopernik pokaż co w środku! Tylko pamiętaj - nie rozcinaj! Rozłóż arkusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 To ciekawe że pisemko tego typu znalazło się w katalogu biblioteki dla dzieci. A swoją drogą drogi koperniku mógłbyś wrzucić co jest w srodku? W sensie jak wgladaja te planiki, czy moga być podstawą do budowy modelu ( najbardziej kreci mnie "Gawron"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Rozczarujecie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Fakt Takie sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 No, taka ciekawostka "archeo". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Na zachodzie bez zmian F15 wylądowały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Bigamista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 3 godziny temu, jmx62 napisał: Bigamista A gdzie tam. Para dyżurna... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Znalazłem w necie, oczywiście nigdy tego nie widziałem na własne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2022 no parke można rozdzielić więc jak ktoś chętny pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 13 godzin temu, kopernik napisał: Znalazłem w necie, oczywiście nigdy tego nie widziałem na własne oczy. Rarytas - na ebay $125 https://www.ebay.com/itm/224737604323?hash=item345367b2e3:g:rCwAAOSwN4dhthb2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Przy najniższym wynagrodzeniu tam to 2 dni pracy ( 7.5 dolca stawka federalna ) , u nas 3,5 (19.70 brutto) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Dziś dotarła: Lotnictwo - 1977 (wydanie III uzupełnione) Książka niby podobna (nawet rozmiarowo) do następnych edycji (Samoloty '85 '90 '94) ale jednak inaczej traktuje temat. Nie jest to tylko katalog samolotów, ale - zgodnie z tytułem serii - zachęta do zainteresowania lotnictwem. We wstępie jest całkiem długi tekst o "konikach" i zachęcanie do bycia "konikarzem", cyt: "Bo życie ludzi, którzy potrafią poza nauką czy pracą zawodową znaleźć sobie jakąś dziedzinę zainteresowań, która ich pochłania, jest o wiele bogatsze od życia tych, których niby to interesuje wszystko, a praktycznie nic." A w książce... Mamy tu wszystko... Historię Informacje różnorodne Ale największa część jest poświęcona albumowi samolotów. Jak widać tylko rzuty, bez zdjęć. Tu macie spis treści i okładkę. Na jej trzech stronach umieszczono znaczki linii lotniczych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Gdzieś miałem takie żółte wydanie, roku nie pamiętam, nawet nie wiem czy nadal ją gdzieś mam ... fajna takie mini kompendium wiedzy, wiadomo obecnie "wujek google" więcej podpowie ale w wtedy to było coś, była jeszcze Encyklpoedia Techniki Wojskowej, oglądałem ją tylko na wizytach u wujka A dzisiaj wylądowała gwiazda chyba muszę spis zrobić i w końcu pożądne półki zamówić bo się ciasno robi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2022 W latach kiedy mieliśmy w naszym lotnictwie ok 1000 samolotów bojowych, na ulicach można było spotkać nawet MIGa 14 w naszych barwach. I jak tu nie było zostać entuzjastą lotnictwa ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 W dniu 27.04.2022 o 00:27, Greif napisał: Wygląda jak sklep modelarski z początku lat 90-tych... Wystarczy tylko jeszcze uzupełnić stojakiem z farbami Humbrol i kasą fiskalną, ewentualnie radiem nastrojonym na Trójkę albo Radio S i jest 1:1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) 1 maja - w PRL-u, jedno z najważniejszych świąt. Każdy musiał świętować, SP np poprzez umieszczenie stosownej informacji na okładce. Tak było do 1989r. W 1989r 1 maja trafił już do środka numeru, na okładce nie było żadnej wzmianki ... Dziś dalej świętujemy, jednak zupełnie inaczej. Edytowane 1 Maja 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Maja 2022 Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2022 piłka bramka gol... od Kolegi z forum lądują Łoś, RWD8, Potez, Ansaldo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 Brawo! I pomyśleć że w każdym kiosku można było je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 3 godziny temu, barszczo napisał: Brawo! I pomyśleć że w każdym kiosku można było je kupić. Do połowy lat dziewięćdziesiątych formy eksploatowała spółdzielnia "Domet" z Pruszkowa. Była w kioskach edycja w samych woreczkach foliowych, strasznie zjechane formy, kalkomanie wodne, słabszej jakości. Spółdzielnia padła i tam się urywa ślad po Mikro144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi