Super Moderator Greif Napisano 21 Listopada 2023 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2023 no a ja jako ciekawostkę o takie oto, moja wersja z 84 ale pierwsza edycja to 75 i do tego można było dokupić set do zdalnego sterowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Czarny Hudson jest dostępny na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Listopada 2023 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2023 @jmx62mam dwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Godzinę temu, Greif napisał: mam dwa Bierz trzeciego, więcej nie będzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Listopada 2023 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2023 już tyle mam nad stan xD a to tylko te wieksze pudełka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Piękne . Buduj vintage z pudła, za mną chodzi to oraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Listopada 2023 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2023 @barszczoeeee nie, jakoś mnie nie ciągnie, dublety mogę wymienić zawsze na to co nie mam btw nabyłem co prawda w kolejowej skali ale pozostało w pamięci szalona zawartość brak instrukcji a części jednak sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Greif wiesz może czy Airfix produkował modele włoskich samolotów poza G.50 i S.79? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Dawno temu, kiedy aparaty cyfrowe i telefony komórkowe co prawda już istniały, ale zasadniczo były to oddzielne urządzenia, byłem z żoną na rowerowej majówce na Suwalszczyźnie. W gospodarstwie agroturystycznym, które stanowiło naszą bazę, była dla gości biblioteczka z, jak to często w takich miejscach bywa, mniej lub bardziej przypadkową zawartością. Wśród jej zbiorów znalazła się m.in. miniencyklopedia traktująca o różnych dziedzinach modelarstwa, a której dwa hasła przyszło mi wtedy do głowy sfotografować: Jak teraz sprawdzam książeczka była wydana w roku 1987. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) Jeśli kto chętny, to jest taki piękny modelik Iła-10 do wzięcia https://allegro.pl/oferta/il-10-kp-1-72-pierwsze-wydanie-14772282185 I jeszcze MiG-19 https://allegro.pl/oferta/mig-19-kp-1-72-pierwsze-wydanie-14772888727 Edytowane 28 Listopada 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Dziś, na Targach Książki Historycznej, zobaczyłem współcześnie wydany tomik z serii Żółty Tygrys. Nie miałem pojęcia, że ta seria ciągle jest wydawana. Szkoda, że wydawca zrezygnował z numeracji rocznej tomiku. Swoją drogą, gdzie go sprzedają ? Kiosków w zasadzie już nie ma ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 28 minut temu, kopernik napisał: .... Swoją drogą, gdzie go sprzedają ? ... Pewno w internetach, w salonikach prasowuch Youpress i tym podobnych w Kaliszu nie spotkałem, w obydwóch Empik-ach również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 9 godzin temu, kopernik napisał: Dziś, na Targach Książki Historycznej, zobaczyłem współcześnie wydany tomik z serii Żółty Tygrys. Nie miałem pojęcia, że ta seria ciągle jest wydawana. Szkoda, że wydawca zrezygnował z numeracji rocznej tomiku. Swoją drogą, gdzie go sprzedają ? Kiosków w zasadzie już nie ma ... Trudno chyba powiedzieć, że ciągle. Raczej znowu. Co to za wydawca żeruje na nostalgii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Nie wiem jak w tym przypadku, ale te "powroty" słabo wypadają w porównaniu z wydawnictwami z epoki... Za przykład dam próbę wznowienia i kontynuacji serii TBiU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 W dniu 26.10.2023 o 19:45, jmx62 napisał: Widzę spore zainteresowanie wywołał ten Nieuport. Jak już będę go miał w swoich łapach to wrzucę inboxa tylko że już w dziale vintage. Wrzucam inboxa NiD-622 z Hellera do działu vintage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2023 Proporczyki, kto ich nie zbierał ? Ten, choć go nie szukałem, wpadł mi na allegro. Pomyślałem, że będzie fajną dekoracją za Migami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Grudnia 2023 Share Napisano 6 Grudnia 2023 @kopernik ale piękny artefakt! Ja zupełnie nie przypadkiem zbierałem naszywki naszego lotnictwa wojskowego i z tamtych zawodów mam takie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Swoją drogą 15 zeta ( cena sugerowana ) za Tygrysa ( książeczka bez ilustracji ) będąca wznowieniem starocia sprzed ponad 30 lat . Ktoś chyba delikatnie żeruje na wspomnieniach W to , że nikt zawartych tam informacji nie weryfikował w oparciu o nowe ustalenia to nie wątpię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 wiem, ze to juz 23 lata, ale gdy jeszcze DM kosztowala 21 000 zl, to kupowalem ksiazki po zl 16000 - 25000 teraz za ksiazke ( nie o modelarstwie, ale SF ) musze zaplacic 65 zl, czyli prawie 15 Eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 21 godzin temu, Grzes napisał: @kopernik ale piękny artefakt! Ja zupełnie nie przypadkiem zbierałem naszywki naszego lotnictwa wojskowego i z tamtych zawodów mam takie: W jakiej technice są zrobione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 1 godzinę temu, kopernik napisał: W jakiej technice są zrobione ? Druk na hmmm... nazwałbym to jakąś usztywnianą tkaniną. To raczej pamiątka niż typowa naszywka. Te z późniejszych lat były już normalniejsze, choć też przeróżniste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 6.12.2023 o 21:46, kopernik napisał: Proporczyki, kto ich nie zbierał ? Zbierało się tylko inne, z herbami miast itp. Jednego miałem co mi koledzy zazdrościli oryginalny z FSO z nadrukowanym Polskim Fiatem 125P, chyba tak to się nazywało fachowo. A ten poniżej to jedyny, niepowtarzalny mój autorski Edytowane 10 Grudnia 2023 przez jmx62 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 Z moich pamiątek mam chyba tylko plakietkę z munduru. Guma, niestety zrobiła się twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 10 minut temu, kopernik napisał: U mnie od niej się zaczęło. A potem to już poszłooooooo... Na fotce ok 1/3 zbioru 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 A masz odznakę pamiątkową CSIL Oleśnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi