Super Moderator jawkers Napisano 31 Marca 2020 Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2020 Tak jakoś nudno, ale poza tym ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 12 minut temu, jawkers napisał: Tak jakoś nudno, ale poza tym ok Jak Ci nudno to wracaj do "Zbiornika" nad Sommą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Jak jest za dobrze to jest nudno. Jak jest źle, to zawsze można udzielić "mądrych porad doświadczonego modelarza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Bzdurki, jakieś takie i heheszki, czy coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Nie zanudzam tylko chłonę jak gąbka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 W dniu 19.11.2020 o 10:52, primabaleron napisał: Nie zanudzam tylko chłonę jak gąbka Polecam wracanie na pierwszą stronę, bo są uzupełnienia różnych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Dorotka Twoje wpisy są ponadczasowe Dzisiaj 27 listopada 2020 czytam Twoje Uzupełnienia z 27 grudnia 2020.... Niby tylko 1 m-c do przodu ale zawsze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 6 minut temu, DarkWing napisał: Dorotka Twoje wpisy są ponadczasowe Dzisiaj 27 listopada 2020 czytam Twoje Uzupełnienia z 27 grudnia 2020.... Niby tylko 1 m-c do przodu ale zawsze... Jak to? Przecież ja się szykuje do Sylwestra! Cholera, chyba za szybko zacząłem P.S. poprawiłem, dzięki za zwrócenie uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Godzinę temu, Dorotka napisał: Jak to? Przecież ja się szykuje do Sylwestra! Cholera, chyba za szybko zacząłem P.S. poprawiłem, dzięki za zwrócenie uwagi Niektórzy i tak będą czytać po pięć razy i spokojnie Im się zejdzie do Sylwestra albo i .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 11 godzin temu, cayman napisał: Niektórzy i tak będą czytać po pięć razy i spokojnie Im się zejdzie do Sylwestra albo i .... Ja będę czytał za każdym malowaniem bo sobie wydrukowałem, oprawiłem i powiesiłem w pracowni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 1 godzinę temu, primabaleron napisał: Ja będę czytał za każdym malowaniem bo sobie wydrukowałem, oprawiłem i powiesiłem w pracowni Tak 3maj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Mała aktualizacja postu nr 1 Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Od siebie dodam, że przy stosowaniu podkładu ZP, bazy ZP oraz lakieru 3002, musiałem odczekać 2h aż porządnie wyschła baza. W przypadku położenia lakieru szybciej, wszystko on zmywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 W dniu 31.03.2020 o 16:30, Dorotka napisał: Dzięki! Folia jest z firmy T2M. Kupiłem jakiś czas temu kilka arkuszy na hobbyeasy. Tnie się to nożyczkami (tylko dobrymi) i skalpelem. Wycinam kształtkę z taśmy Tamki, przyklejam ją do folii i tnę... Z reguły, za jakimś dziesiątym razem, pasuje Dopasowywanie szkiełek na zegary... 2.2 mm okazały się jak widać za małe, trzeba robić 2,4... Ja szkiełka zegarów robię z folii zabezpieczających ekrany telefonów. Raz na pół roku w punkcie sprzedaży Pan jest bardzo zadowolony jak kupuję do wszystkiego co ma już niesprzedawalne w różnych grubościach i wychodzi tak po 2-5 zł za arkusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 A ja mam inny patent. Mam clear-emalię Humbrola I pędzelkiem zapuszczam tak , żeby ładnie po całości się rozlała . Tak robię dwa , trzy razy .Zegar po dwóch warstwach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) He, he, he, Patentów na szkło jest pewnie tyle ile na lakierowanie. Przeglądając stare wątki znalazłem taki, sprzed 5 lat (zamieszczony na Forum) kiedy używałem jeszcze GX100: Dawało to taki efekt: To były czasy.... Aż mi się łza w oku zakręciła Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Taa to byli pienkne casy....Też tak robiłem, wtedy to jeszcze nie było GX100 a C46 , kładłem nawet i dziesięć, dwanaście warstw . Edytowane 30 Grudnia 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Jestem malarskim nuworyszem, ale pochwalę się że sprawdziłem podkład Bilmodel 4000 (bardzo gładki i bardzo czepialski) pod ZP (po 24H) i... Wyszło b. ładnie (czytaj nie został zjedzony). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 1 minutę temu, primabaleron napisał: Jestem malarskim nuworyszem, ale pochwalę się że sprawdziłem podkład Bilmodel 4000 (bardzo gładki i bardzo czepialski) pod ZP (po 24H) i... Wyszło b. ładnie (czytaj nie został zjedzony). Generalnie to mam wrażenie, że większość podkładów, kiedy dobrze wyschną da radę, chyba że zaleje się je ZP w sposób przekraczający wszelkie granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 14 minut temu, Dorotka napisał: Generalnie to mam wrażenie, że większość podkładów, kiedy dobrze wyschną da radę, chyba że zaleje się je ZP w sposób przekraczający wszelkie granice NIE INACZEJ !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 @Dorotka co się stało ze zdjęciami w twoich postach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2022 34 minuty temu, _OldMan_ napisał: @Dorotka co się stało ze zdjęciami w twoich postach ? Bij Imgura nie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Nie da się uzupełnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Dodałem te zdjęcia, które znalazłem w głównej części wątku. O więcej proszę nie cisnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi