dawid xd Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 przez jakiś czas ta szpachla była dobra (od początku) a teraz dopiero się o dzieje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 a co myslicie na temat tej szpachli ??? http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=116559&kateg=115236 bedzie to moja pierwsza wiec pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Czy ten rozpuszczalnik mogę zastąpić zmywaczem wamodu czy to całkiem co innego http://www.jadarhobby.pl/p239-rozpuszczalnik-75ml-p-9873.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 W znacznej mierze coś innego. Bliżej temu do White Spirit'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Gdzie można nabyć osławiony White Spirit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 W większości sklepów plastycznych - de facto jest to po prostu rozcieńczalnik używany do artystycznych farb olejnych. Produkcji np. Talensa albo Fundacji Egit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Zajcu kup z tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam Orientuje się ktoś gdzie można kupić hangar na pojazdy w skali 1:35 ? Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Luke Sky Walker Jak byś podał okres i na jakie pojazdy to może szybciej by ci ktoś pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witajcie Mam pytania i licze na szybką odpowiedź: Czy opłaca się kupić model Messerschmitta BF-109 firmy AIRFIX ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Luke Sky Walker Jak byś podał okres i na jakie pojazdy to może szybciej by ci ktoś pomógł Więc tak hangar ma być z okresu II wojny światowej. Najlepiej żeby był 3 przedziałowy. Planuje dać do niego: Tigera I, Kubelwagena i Opla Blitza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Czy opłaca się kupić model Messerschmitta BF-109 firmy AIRFIX ?? A skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Więc tak hangar ma być z okresu II wojny światowej. Najlepiej żeby był 3 przedziałowy. Planuje dać do niego: Tigera I, Kubelwagena i Opla Blitza. To ja takiego czegoś nie widziałem. Teraz chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobić taki garaż od podstaw, ale zastanawiam się czy jest sens. Wg mnie dioramka lepiej by wyglądała z tymi 3 pojazdami w punkcie paliwowym, ogólnie zaopatrzeniowym. Dużo beczek, skrzyń z amunicją, figurek. Taki mój pomysł, ale nie znam wszystkich szczegółów dotyczących tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Czy white spiryt to jest coś takiego i czy to będzie dobre http://www.art-konserwacja.pl/benzyna-lakowa-5727/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 (edytowane) Tak. White spirit, to inaczej nenzyna lakowa, albo i na odwrót. Edytowane 9 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 ITALERITRUCKKacperek315 Mnie sie wydaje że to jednak co innego ja mam benzynę lakowa firmy dragon nie mylić z firmą dml i jest to dość agresywny rozpuszczalnik i nie nadaje się do washa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ja mam z artystycznego sklepu i na buteleczce jest napis "Benzyna Lakowa" jak i "White Spirit". Prosze zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 ITALERITRUCKKacperek315 Mnie sie wydaje że to jednak co innego ja mam benzynę lakowa firmy dragon nie mylić z firmą dml i jest to dość agresywny rozpuszczalnik i nie nadaje się do washa . Ale myślę że to nie będzie takie agresywne bo to jest w końcu dla plastyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Benzyna lakowa benzynie lakowej nierówna. Miałem takie co rozpuszczały plastik (PICCO? ) jak i jakieś które nadawały się do washa. Na opakowaniu mogą napisać nawet "Paliwo rakietowe" i raczej tak szybko im nikt nic nie zrobi. Przecież przez parę lat nikt nie zabrał się za masło, w którym jest tyle masła co margaryny (no ostatnio niby coś drgnęło). Po prostu trzeba kupować i próbować, albo pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 A masz jakiś link do strony gdzie taki White spirit można kupić taki żeby plastiku nie wypalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ja używam tej benzyny lakowej co jest na zdjęciu i nic ona nie robi z plastikiem, co by mi się nie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Mam problem Chce zrobic dioramę w skali 72 ma byc to brytyjska baza na pustyni ma byc w niej ten czolg http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109764 te figurki http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=141879&kateg=288516 i chce zrobic jeszcze jeden czolg ktory ma stac na kanale np ten bo tez brytyjski http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=108333&kateg=288909 i cos w nim sprawdzaja, ale chodzi mi o jakąś ciezarowke z bezyną ale zeby pasowała do reszty bo wszystkie co patrzylem to jakies ruskie a potrzebuje brytyjskie lub jakiekolwiek inne ktore da sie zrobic na brytyjskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Witam, Na forum przeczytałem że do zmniejszenia błyszczenia się zbyt błyszczącego modelu może posłużyc filc. Bo mam taki problem pomalowałem model lakierem akrylowym do samochodów ( Razz ) i zbyt strasznie sie błyszczy jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Czy opłaca się kupić model Messerschmitta BF-109 firmy AIRFIX ?? A skala? 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 afruch Kupić lakier matowy i pomalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi