Tomek Mroczkowski Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 A107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Ale zdrożał ten model To był mój trzeci model, 3 lata temu zapłaciłem za niego 21 zeta. Szkoda że wszystko tak drożeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 no prawda dwa miesiące temu kosztował 24zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Czy pre-shading można zrobić tylko aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Czy pre-shading można zrobić tylko aerografem? Niestety tylko aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 pre-shading Jakbym jeszcze wiedział co to w ogóle jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Jest taki kolega, google się nazywa. Ewentualnie szukajka na forum też pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ovidjusz Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Tak jak w temacie .Czy ktoś mi podpowie jak i z czego zrobić formę i odlać z żywicy koła lub inne elementy . Jakich użyć materiałów do zrobienia formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Musisz kupić silikon odlewniczy i specjalną dwuskładnikową żywicę (np na allegro), ale uprzedzam, forma felg jest dość trudną sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Mam pytanko, czy Ju-87 G-1 służyły w afryce północnej? Jeśli tak to gdzie znajdę jakiś ciekawy schemat malowań oraz oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 A ja mam pytanie tylko nie wiem czy to się do tego tematu zalicza bo nie jest na temat "tajników malowania". Pytanie brzmi: Czy może ktoś ma zapisany albo chociarz wie gdzie mógłbym znależć zdjecia/temat z budowy lokomotywy z wagonami. Kiedyś na forum znalazłem jak ktoś złozyl model: lokomotywa, wagony a na nich czołgi, transportery itp. Skrótem taka piękna i duża diorama. Jak by ktoś z Was znalazł link to wielkie dzieki bo ja szukałem i nie udało mi się znależć tego co szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 footribe, http://s245.photobucket.com/albums/gg41/redukcyjne_pl_tl/KRIEGSLOKOMOTIVE08/?start=0 http://s401.photobucket.com/albums/pp97/Rafal_Jankowski/kriegslokomotive08/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 reggy to jeszcze nie to o którym ja mówiłem ale zauważyłem że to jest dużoo lepsze. Dzieki PS: A może wiesz w jakiej skali jest ta lokomotywa i czy z TEGO lub TEGO dało by się złożyć taki projekt jak na zdjeciach(przynajmniej podobny). I czy do tych lokomotyw znajde odpowiednie wagony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Zdjęcia pochodzą z tego tematu: viewtopic.php?t=8099&postdays=0&postorder=asc&start=0 Niestety linki do zdjęć się rozsynchronizowaly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Michał_Kielce Dział o samolotach, temat złóz w 1:1 bo to jest temat o technikach modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 (edytowane) PS: A może wiesz w jakiej skali jest ta lokomotywa i czy z TEGO lub TEGO dało by się złożyć taki projekt jak na zdjeciach(przynajmniej podobny). I czy do tych lokomotyw znajde odpowiednie wagony?? Jak ktoś wie to prosze o odpowiedz... No i kolejne moje pytanie. Czy farby z serii Gunze Sangyo -C... czyli cerulozowe można rozcięczać czymś innym niż Mr.Color Thinner?? Chodzi mi szczególnie o to czy moge np. rozcięczalnikem Wamod albo czym innym typu nitro albo coś w tym stylu ( czyli coś co przy domowym malowaniu sie używa)?? EDIT: Czy to powinno być w "Chemia"?? Edytowane 19 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Nitro da radę, ale efekty nie będą tak dobre jak oryginalny rozcieńczalnik. Dokup też opóźniacz Gunze. dodajesz go w stosunku 1:10 z rozcieńczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Dokup też opóźniacz Gunze. dodajesz go w stosunku 1:10 z rozcieńczalnikiem. No a jaki bedzie najlepszy?? 1:10 a ile farby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 a ile farby ?? A tyle, żeby fajnie się malowało Przy założeniu, ze rozcieńczamy około 1:1 wychodzi na to, że 10-nitro:1-opóźniacz:11-farba, ale ja czasem rozcieńczam nawet 1:2. To kwestia wprawy. I nie mierz tego strzykawkami, lej na oko ;) Na dłuższą metę łatwiej w ten sposób nauczyć się dobierać proporcję na podstawie OBSERWACJI, a nie wypracowanych regułek, bo wystarczy, ze jeden czynnik się zmieni i masz gluty. No a jaki bedzie najlepszy?? Gunze robi jeden opóźniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 (edytowane) Spytam tutaj bo w dziale pływającym albo nie chcą mi odpowiedzieć, albo nie potrafią. Edit... Nie ten dział, nie ten temat. Zadałeś już to pytanie w innym miejscu i powielenia go nie zastąpi cierpliwości. Mod. Oczywiście usunięcie tego pytania było konieczne i nie moło zostać w dziale "zadajemy pytania na każdy temat" ? Edytowane 20 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Lucas HS czyli najlepiej nalać tak żeby farba byłaj taka jak woda czyli płynna?? Oczywiscie mowie ze maluje aero a dokladnie zaczynam historie z aero PS: A nitro przypadkiem nie rozpuszcza takiego plastiku?? A jaki polecacie oprucz tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Spytam tutaj bo w dziale pływającym albo nie chcą mi odpowiedzieć, albo nie potrafią.Edit... Nie ten dział, nie ten temat. Zadałeś już to pytanie w innym miejscu i powielenia go nie zastąpi cierpliwości. Mod. Oczywiście usunięcie tego pytania było konieczne i nie moło zostać w dziale "zadajemy pytania na każdy temat" ? Za pewne było konieczne żeby nauczyć Cię pokory i utrudnić Ci zdobycie odpowiedzi. Brawo dla administracji za takie działania! Dzięki nim możemy budować lepsze modele!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 (edytowane) czyli najlepiej nalać tak żeby farba byłaj taka jak woda czyli płynna?? Nie, jak dolejesz do farby nitro, to nie powstanie woda śmieję się, bo nie zadajesz konkretnych pytań. Oczekujesz, że przyjadę do Ciebie i Ci wręczę odpowiedni rozcieńczalnik itp? Spytałeś czego użyć zamiast firmowego. Odpowiedziałem, ze najlepszy oryginalny, ale nitro też się da. A ty dalej pytasz... Wnioskuję, że nie wiesz czego konkretnie chcesz, tylko czekasz aż ktoś Ci poda receptę na tacy. A nitro przypadkiem nie rozpuszcza takiego plastiku?? Jak będziesz bardzo delikatnie malował to nic się nie stanie, ale wiesz co? Faktycznie lepiej nie ryzykować, bo jak Ci smarknie, to może się coś stać. Nie wiem. Ale kupując farby Gunze (jedne z droższych, kupuje się je po to, że maja świetne właściwości. A mają je tylko przy oryginalnym rozcieńczalniku, więc nie baw się w zamienniki. Pozdro i jeszcze jedno. Wiedz czego chcesz, zadaj mi dokładniejsze pytanie (choćby na PW), chętnie pomogę. Edytowane 20 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Spytam tutaj bo w dziale pływającym albo nie chcą mi odpowiedzieć, albo nie potrafią.Edit... Nie ten dział, nie ten temat. Zadałeś już to pytanie w innym miejscu i powielenia go nie zastąpi cierpliwości. Mod. Oczywiście usunięcie tego pytania było konieczne i nie moło zostać w dziale "zadajemy pytania na każdy temat" ? Za pewne było konieczne żeby nauczyć Cię pokory i utrudnić Ci zdobycie odpowiedzi. Brawo dla administracji za takie działania! Dzięki nim możemy budować lepsze modele!!! Ah zemsta jest słodka Najlepiej Constructor daj to pytanie do podpisu bo tam można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Ah zemsta jest słodka Mr. Green Obiecał, że już przystopuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi