Ł.Sosnowski Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Możesz wydrukować na jakimś błyszczącym papierze. Widziałem ten patent na żywo, całkiem ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 jak najlepiej wykonac tabliczke z nazwa modelu Pójść do grawera chcialem ja wykonac sam myslalem ze macie jakies sposoby poszukaj w dziale dioramowym, praktycznie co autor, to inny sposób wykonania tabliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikser Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Witam wszystkich:) Żeby nie kupować tysiąca farb, pytam się jak uzyskać kolor stalowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Żeby nie kupować tysiąca farb, pytam się jak uzyskać kolor stalowy?? Wyastarczy wymieszac czarny z odrobiną srebrnego a po wyschnięci jeszcze przetrzeć suchym pędzlem kolorem srebrnym dla uzyskania przetarć krawędzi tak jak tutaj na karabinie: albo łopacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam! Mam zamiar zabrać za pierwszą ciężarówkę i jaki mam położyć podkład pod zwykłe spraye z supermarketu do plastiku? Czy może być ten:http://www.hobbysta.pl/podklad-szary-surface-primerplastic-metal-spray-p-11156.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Podkład w spreju, najlepiej tego samego producenta co lakier Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Do Bodzio: Nie wiesz możę czy do spreyów z supermarketu są również podkłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Zależy od producenta Zazwyczaj są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Lepiej poszukać sklepu z branży Lakiery samochodowe, zazwyczaj mają wszystko: rozcieńczalniki, podkłady itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Ja mam pytanie co do farb Humbrol-a, które Italeri daje do pewnych zestawów razem z klejem i pędzelkiem. Można te farby spokojnie rozcieńczać wodą destylowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK SVT Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Tym razem potrzebuję naprawdę sprawdzonego kleju do połączenia: metal - plastik. Problem w tym, że elementy nie mogą być malowane(dodatkowo są bardzo małe), więc chyba klasyczne cyjanoakrylowe kleje odpadają ze względu na osad, który zostaje . Co zakupić? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Kacperek315 ja je wodą rozcienczalem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibu26 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Witam jestem tu nowy i już składałem swój pierwszy model i wiem jakie błędy popełniłem a teraz chcę żeby model był już malowany. Więc tu problem na kompresor mnie nie stać. Ale W Nowiźnie (tam są szroty z zagranicy) wypatrzyłem kilka kompresorów i muszę kiedyś jechać i je pooglądać z bliska. Ale nie w tym problem jak narazie chcę pomalować sprejem. Model będzie biały bo ładnie będzie w nim wyglądać. I tu was się pytam i w tej kolejności robić: podkład - lakier w spreju - kalka - bezbarwny - i polerka, czy mam rację ? a jeżeli chodzi o bezbarwny i polerkę to nie wiem jak to zrobić bo niektóre modele jak są po polerce to się świecą czy ktoś mi wytłumaczy jak to powinno być i jakich preparatów mam używać. Proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 czy ktoś mi wytłumaczy jak to powinno być i jakich preparatów mam używać. Opisałem tą czynność w moim temacie, możesz poczytać sobie jak ja to robię: viewtopic.php?t=15128&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Mam pytanko... chodzi mi o zimowe kamo, a bardziej o technikę z lakierem do włosów. Wiem, że temat pewnie wałkowany, ale nie mogę nic znaleźć mimo prób ;/ Więc tak naprawdę chciałbym się dowiedzieć o co tam dokładnie chodzi. Rozumiem że nanoszę kolor podstawowy na model, następnie kładę lakier do włosów, późnie kolor biały i po wyschnięciu ścieram w miejscach przeze mnie wybranych białą farbę? Tylko czym? Proszę o sprostowanie... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ścierasz wilgotnym pędzelkiem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ale wilgotnym od rozcieńczalnika czy wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Dwa pytanka. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo dzisiaj chciałem robić zakupy. Czy ten zestaw pasuje do Eastern Express, Start, czy raczej tylko do Scale http://www.martola.com.pl/pl141/produkty6047/GAZ_66 I czy to bd dobrym lakierem matowym, czy znacie jakieś lepsze http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty9898/Clear Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 jachud3 dzięki Zderzak mi świetnie matowi lakier Model Mastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 A możesz powiedzieć konkretnie który? I czy można nakładać go pędzlem? Oraz czy wymaga rozcieńczania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359165&kateg=334693 tutaj masz lakier http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359170&kateg=334675 tym rozcieńczasz Ten zestawik. Nakładam aerkiem i powiem szczerze że matowi strasznie i jestem z niego bardzo zadolowony. Zapewne pędzelkiem też można, aczkolwiek ja nie próbowałem. Jeśli chcesz pod pędzel to nie wiem czy nie lepszy by był lakier akrylowy, bo ten tu jest olejny, ale o akrylach to ja już pojęcia nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=115900&kateg=115301 Bardzo dobrym lakierem matującym zarówno pod pędzel, jak i pod aero jest Pactra A48. Lakier jest akrylowy, rozcieńczać można go nawet zwykłą kranówką ale lepiej użwyać do tego celu czystą wódkę lub inny alkohol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 A co myślicie o produktach Microscale ? Gloss i Flat ? Mnie zawsze dziwna ta powierzchnia błyszcząca wychodzi.. zmniejszenie ciśnienia pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 A ja jeszcze o swoim... metoda z lakierem do włosów... biały kłaść na świeży lakier czy na wyschnięty? No i po położeniu białej farby ścierać ją od razu po pomalowaniu czy po wyschnięciu? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi