Skocz do zawartości

Zadajemy pytania, dostajemy odpowiedź

DeX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące figurek w skali 1:72. Figurki firmy Pegasus Hobbies są troszkę mniejsze niż figurki innych firm. I chciałbym się dowiedzieć czy ktoś był w posiadaniu figurek firmy Caesear Miniatures 1:72 i czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy figurki obu tych firm nie rożnią się od siebie wielkością? Bo np. figurki z Pegasus Hobbies 1:72 są mniejsze niż z firmy Italieri...

Używam Leveling Thinnera i jest cacy. Dysza 0.2

Dzięki będę pamiętam Ale o Mr.Base white 1000 chodzi mi dlatego że już go posiadam i chciałem wiedzieć czy mogę go zastosować bez obaw i czy go rozcieńczać jeśli tak to czym

Używam Leveling Thinnera i jest cacy. Dysza 0.2

Dzięki będę pamiętam Ale o Mr.Base white 1000 chodzi mi dlatego że już go posiadam i chciałem wiedzieć czy mogę go zastosować bez obaw i czy go rozcieńczać jeśli tak to czym

Leveling Thinner - to jest właśnie rozcieńczalnik do Mr.Base.

CeGie

Witam,

Zamierzam złożyć kolejny model samolotu (4) http://www.mojehobby.pl/Italeri-1259-Aa26C-Invader-p-1-583401.html ale chciałbym podejść trochę ambitniej niż dotychczas , zamierzam dokupić jakieś elementy fototrawione. Jednak nie chcę wydawać fortuny z racji , że jestem początkującym , znalazłem taki zestaw : http://www.mojehobby.pl/Eduard-SS269-Aa26C-Invader-cz.wewn.-ITA-p-18-1753653.html . Nie sprawi mi on za dużego problemu czy może lepiej jeszcze trochę poczekać , złożyć następne kilka modeli i wtedy się zabrać?

Obejrzałem te fototrawki i zbyt dużo na nich nie ma. Większość elementów jest na prawdę bardzo małych - sam się zdziwisz. Zamkniesz wszystko za szkłem owiewki i nic nie będzie widać. Rozeznałem w twoich galeriach i te 17zł polecam zainwestować w szpachlę (Tamiya Basic albo White), matowy lakier i cierpliwość

bahamut24 jeśli już chcesz blaszki i jesteś początkujący to proponuje skale 1/48 Sam dopiero zaczynam i obecnie kleje tą skale , ciężko może nie jest ale w skali 1/72 pewnie bym poległ . Mimo wielkich chęci wprawa i przetarcie jednak jest potrzebne

Na razie póki maluje pędzlem wolę się trzymać tej 72 No właśnie szpachlę , lakier matowy, mark softer'a zakupiłem przed rozpoczęciem modelu , który akurat jest w 99% zakończony tak więc na dniach wrzucę galerię W sumie to racja , zamknę za owiewką i nic nie będzie widać, na razie się wstrzymam. Dzięki za odpowiedź.

Wiem, że Anglicy w Afryce używali plot. Boforsów 40mm. Szukam zdjęć tego działa w pozycji bojowej z Afryki właśnie. Proszę o pomoc, bo google nie dają oczekiwanej odpowiedzi.

Mam pytanie czy czymś takim mogę rozcieńczać farby pod aerograf ? Mam na myśli farby humbrol i vallejo

53a0434faf8540c1m.jpg

Część farb mam gotowe pod aero ale dwie muszę sam przygotować i nie wiem czym

Poszukuję zdjęć samolotu A26C Invader ( głównie sweet miss lillian ) . Kilka fotek zewnętrznych znalazłem, jednak ciężko znaleźć te przedstawiające wnętrze ( ze 3-4 fotki panelu pilota znalazłem), oraz fotki przedstawiające czynności serwisowe w warunkach polowych, ewentualnie relację z budowy modelu mnie zadowolą ;]

Hej, jako nowy forumowicz chciałbym zapytać o chemię Miga. Postanowiłem uzupełnić swój warsztat o kilka preparatów:

Pigment Fixer

Oil and Grease Stain Mixture

Rainmarks

Standard Rust Effects

Oraz kilka produktów AK:

Streaking Grime for Panzer Grey

Rust Streaks

Winter Streaking Grime

Engine Grime

Czy używaliście tych produktów? Jak z przydatnością ich w pracy z modelami? Nie chciałbym zakupić czegoś niepotrzebnego:).

No i zamierzam rozpocząć walkę z blaszkami bo mam zakupionego Nosorożca:) w 1:35 i komplet blaszek Parta do niego, więc postawiłem na zaginarkę The smal shop 5". Czy nie będzie za duża jak do tej skali?

Jeśli możecie to pomóżcie podjąć decyzję:).

Dzień dobry

Proszę o pomoc: jaki Sidolux do owiewek i lakierowania modeli wybrać? Pytam bo są różne (na przykład do nagrobków).

Z góry dziękuję!

Pozdrawiam,

Kuba

Z tego co wiem najlepszy jest Sido do linoleum

Kmai

Dzień dobry

Proszę o pomoc: jaki Sidolux do owiewek i lakierowania modeli wybrać? Pytam bo są różne (na przykład do nagrobków).

Z góry dziękuję!

Pozdrawiam,

Kuba

Z tego co wiem najlepszy jest Sido do linoleum

Kmai

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Kuba