karambolis8 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Albo źle rozmieszałeś farbkę albo zastosowałeś byle jaki rozcieńczalnik. Tak czy inaczej, zmyj farbę albo pokryj matowym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwnicowy Szczur Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 wcześniejsza figurka była też błyszcząca ale gdy pomalowałem ją 3 raz to farbka stała się matowa, dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Witam czy nóż Olfa AK-3 daje rade z plastikiem czy lepiej kupić AK-4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 UP: Jasne... wchodzi jak w masło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Witam czy nóż Olfa AK-3 daje rade z plastikiem czy lepiej kupić AK-4?? Idzie bo musi... Ba idzie bo to chce iść :P Tak na poważnie to spokojnie spełni twoje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Mam pytanie dotyczące figurek w skali 1:72. Figurki firmy Pegasus Hobbies są troszkę mniejsze niż figurki innych firm. I chciałbym się dowiedzieć czy ktoś był w posiadaniu figurek firmy Caesear Miniatures 1:72 i czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy figurki obu tych firm nie rożnią się od siebie wielkością? Bo np. figurki z Pegasus Hobbies 1:72 są mniejsze niż z firmy Italieri... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Czy można zastosować podkład Mr.Base white 1000 do aerografu ? Jeśli tak to czym go rozcieńczyć i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Używam Leveling Thinnera i jest cacy. Dysza 0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Używam Leveling Thinnera i jest cacy. Dysza 0.2 Dzięki będę pamiętam Ale o Mr.Base white 1000 chodzi mi dlatego że już go posiadam i chciałem wiedzieć czy mogę go zastosować bez obaw i czy go rozcieńczać jeśli tak to czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cegie Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Używam Leveling Thinnera i jest cacy. Dysza 0.2 Dzięki będę pamiętam Ale o Mr.Base white 1000 chodzi mi dlatego że już go posiadam i chciałem wiedzieć czy mogę go zastosować bez obaw i czy go rozcieńczać jeśli tak to czym Leveling Thinner - to jest właśnie rozcieńczalnik do Mr.Base. CeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 thinner = rozcieńczalnik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Aaaaaa przepraszam nie skumałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Witam, Zamierzam złożyć kolejny model samolotu (4) http://www.mojehobby.pl/Italeri-1259-Aa26C-Invader-p-1-583401.html ale chciałbym podejść trochę ambitniej niż dotychczas , zamierzam dokupić jakieś elementy fototrawione. Jednak nie chcę wydawać fortuny z racji , że jestem początkującym , znalazłem taki zestaw : http://www.mojehobby.pl/Eduard-SS269-Aa26C-Invader-cz.wewn.-ITA-p-18-1753653.html . Nie sprawi mi on za dużego problemu czy może lepiej jeszcze trochę poczekać , złożyć następne kilka modeli i wtedy się zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Obejrzałem te fototrawki i zbyt dużo na nich nie ma. Większość elementów jest na prawdę bardzo małych - sam się zdziwisz. Zamkniesz wszystko za szkłem owiewki i nic nie będzie widać. Rozeznałem w twoich galeriach i te 17zł polecam zainwestować w szpachlę (Tamiya Basic albo White), matowy lakier i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 bahamut24 jeśli już chcesz blaszki i jesteś początkujący to proponuje skale 1/48 Sam dopiero zaczynam i obecnie kleje tą skale , ciężko może nie jest ale w skali 1/72 pewnie bym poległ . Mimo wielkich chęci wprawa i przetarcie jednak jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Na razie póki maluje pędzlem wolę się trzymać tej 72 No właśnie szpachlę , lakier matowy, mark softer'a zakupiłem przed rozpoczęciem modelu , który akurat jest w 99% zakończony tak więc na dniach wrzucę galerię W sumie to racja , zamknę za owiewką i nic nie będzie widać, na razie się wstrzymam. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Wiem, że Anglicy w Afryce używali plot. Boforsów 40mm. Szukam zdjęć tego działa w pozycji bojowej z Afryki właśnie. Proszę o pomoc, bo google nie dają oczekiwanej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Jaki numer farbki z palety Tamiyi, Vallejo lub Humbrola byłby najlepszy do malowania mundurów piechoty SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Mam pytanie czy czymś takim mogę rozcieńczać farby pod aerograf ? Mam na myśli farby humbrol i vallejo Część farb mam gotowe pod aero ale dwie muszę sam przygotować i nie wiem czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Poszukuję zdjęć samolotu A26C Invader ( głównie sweet miss lillian ) . Kilka fotek zewnętrznych znalazłem, jednak ciężko znaleźć te przedstawiające wnętrze ( ze 3-4 fotki panelu pilota znalazłem), oraz fotki przedstawiające czynności serwisowe w warunkach polowych, ewentualnie relację z budowy modelu mnie zadowolą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukMon Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Hej, jako nowy forumowicz chciałbym zapytać o chemię Miga. Postanowiłem uzupełnić swój warsztat o kilka preparatów: Pigment Fixer Oil and Grease Stain Mixture Rainmarks Standard Rust Effects Oraz kilka produktów AK: Streaking Grime for Panzer Grey Rust Streaks Winter Streaking Grime Engine Grime Czy używaliście tych produktów? Jak z przydatnością ich w pracy z modelami? Nie chciałbym zakupić czegoś niepotrzebnego:). No i zamierzam rozpocząć walkę z blaszkami bo mam zakupionego Nosorożca:) w 1:35 i komplet blaszek Parta do niego, więc postawiłem na zaginarkę The smal shop 5". Czy nie będzie za duża jak do tej skali? Jeśli możecie to pomóżcie podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Dzień dobry Proszę o pomoc: jaki Sidolux do owiewek i lakierowania modeli wybrać? Pytam bo są różne (na przykład do nagrobków). Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Dzień dobryProszę o pomoc: jaki Sidolux do owiewek i lakierowania modeli wybrać? Pytam bo są różne (na przykład do nagrobków). Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Kuba Z tego co wiem najlepszy jest Sido do linoleum Kmai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Dzień dobryProszę o pomoc: jaki Sidolux do owiewek i lakierowania modeli wybrać? Pytam bo są różne (na przykład do nagrobków). Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Kuba Z tego co wiem najlepszy jest Sido do linoleum Kmai Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi