Iroquois Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Dzięki panowie za polecenie kompresora ale to tłokowy a chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto ma doświadczenie z membranowym takim jak w linku lub podobnym aby porównać i ewentualnie ocenić który typ lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Czy do farb Gunze serii H mogę użyć opózniacza Valleo retarder medium ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Witam Planuję zakup blaszek do 2 modeli są to http://www.mojehobby.pl/products/American-LAV-III-TUA-Tow-Under-Armour.html i http://www.mojehobby.pl/products/B1-Centauro-AFV-Early-version-2nd-Series-with-Upgrade-Armour.html do lav lll tua znalazłem http://www.saharahobby.pl/et-model/8069-et-model-e35-055-canadian-lav-iii-tua-1-35.html natomiast do B1 centauro AFV http://www.saharahobby.pl/et-model/8602-et-model-e35-061-italian-b1-centauro-late-version-3rd-series-machine-gun-1-35.html i lufe http://www.saharahobby.pl/rb-model/3775-rb-model-35b70-lufa-105-mm-l-52-do-centauro-1-35.html Mam pytanie czy moje wybory są właściwe ? Z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Wyczytałem gdzieś, że można stosować watę metalową do lekkiego przycierania kalkomanii po nałożeniu, daję to ponoć efekt starości, po takim zabiegu samolot nie wygląda jakby dopiero co wyjechał z remontu. Stosował ktoś tą technikę i czy rzeczywiście daję takie rezultaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 czy wie ktoś albo widział zdjęcia żołnierzy niemieckich z roku 1942 -1943 na froncie wschodnim wyposażonych w gasplane czyli pałatkę przeciwiperytową albo w pokrowiec przypięty na piersi tak jak to było w kampani wrześniowej albo francuskiej, mam takich figurantów i nie wiem czy można by ich użyć do makiety z frontu wschodniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Czy wie może ktoś albo ma w formie elektronicznej szablony do wykonania kamuflaży Spidfire i Hawker w skali 1:48 - z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, Miał ktoś może do czynienia z taśmami maskującymi Tristar? Wypadają gorzej,lepiej? Są za to tańsze od Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, Miał ktoś może do czynienia z taśmami maskującymi Tristar? Wypadają gorzej,lepiej? Są za to tańsze od Tamiya. Moim zdaniem taśmy tristar są grubsze od tamki. Czasem używam tristara jak mam zamaskować całkowicie daną część modelu , ale jak chcę zrobić przejście koloru, wolę taśmę tamiya. Tristary są takie...hmm.. śliskie i z tego względu źle mi się z nimi pracuje.. Ale są i tacy, co stosują taśmę malarską. Ale to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Ok dzięki panowie za rady, to jednak wolę dołożyć parę zł do Tamiya. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Bezbarwny, akrylowy lakier Tamiya rozcieńczamy wodą, wódką czy Leveling Thinnerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 najlepiej mr. color thinnerem Podziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iroquois Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Czy podkład Gunze Metal Primer do elementów fototrawionych, nanoszony pędzlem (a podobno da się) trzeba czymś rozcieńczać? Jeżeli tak to czym - Mr Color Thinner ....Mr Levelling Thinner? Ponadto czy na ten podkład można bezpośrednio kłaść farbę czy też wcześniej jeszcze użyć "tradycyjnego" podkładu jak np Mr Base White? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Robił ktoś może z was zakupy w sklepie www.saharahobby.pl ? Zrobiłem tam zakup 3 stycznia przelew tez tego dnia został zaksięgowany mimo to do dzisiaj na stronie sklepu wisi moje zamówienie z adnotacją oczekiwanie na przelew .Zdumiony natomiast byłem kiedy zadzwoniłem do sklepu w tej sprawie ,pan z drugiej strony nie pytając o nr zamówienia nie wiedząc co zamówiłem i kim jestem odpowiedział ze wczoraj wieczorem sprawdzał i przelewu jeszcze nie miał a dzisiaj jeszcze nie sprawdzał .Jestem jedyną osobą jaka u niego zrobiła zaopatrzenie że zbędne mu były jakiekolwiek dane mojego zamówienia ? Ktoś jakieś doświadczenia ma z tym sklepem ? Jeśli tak to jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 .. Zdumiony natomiast byłem kiedy zadzwoniłem do sklepu w tej sprawie ,pan z drugiej strony ... kim jestem odpowiedział ze wczoraj wieczorem sprawdzał i przelewu jeszcze nie miał a dzisiaj jeszcze nie sprawdzał .J... Witam, przedstawił się Pan przecież. A tak się być może dziwnie składa, że staram się pamiętać kto i jaki produkt ostatnio zamawiał. Z poważaniem A. Skarżyński A tak sie być może dziwnie składa , że wystarczyło powiedzieć wiem o jakie zamówienie panu chodzi przelew jeszcze nie doszedł . W innych sklepach aby uzyskać informacje na temat własnego zamówienia należy podać nr zamówienia albo nazwisko , adres ,co sie zamówiło lub inne duperele . Myśle że w pana wypadku jeśli był bym w tym czasie jednym z wielu klientów było by podobnie i wtedy grzecznościowe przedstawienie sie na początku rozmowy nie było by wystarczające do uzyskania informacji .W każdym razie jak widać sprawa została wyjaśniona a powstała tylko w skutek wspólnych niedomówień które czasem mają miejsce. Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Witam Czy plastikowe gąsienice od KW2 będą pasowały do KW1? Oba modele firmy Trumpenter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Czy można gdzieś dostać same grile do kw 1 i kw 2 ? Skala 1:35 firma, Trumpeter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Czy można gdzieś dostać same grile do kw 1 i kw 2 ? Skala 1:35 firma, Trumpeter. Można: http://www.saharahobby.pl/alliance-model-works/8117-alliance-model-works-lw35014-grill-mesh-for-trumpeter-kv-series-1-35.html Zapraszam Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Jest jakiś zestaw figurek polskich żołnierzy w skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Jest jakiś zestaw figurek polskich żołnierzy w skali 1:35? viewtopic.php?f=87&t=30497&start=315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Ale potrzebuje nowoczesnych polskich żołnierzy.I nie w żadnych piaskowym mundurze.Mogą być np z ŻW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 A coś ogólnie taniej, bo 5 dych za figurkę to nie ukrywam trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Wybrzydzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Tak, tylko ja tych figurek potrzebuję jako dodatek do reszty modelu, na podstawkę. 2 figurki 90 dych wyjdą, czyli można za to kupić jakiś model. KFS, to już lepiej jak bym wziął amerykańców albo rusków którzy mi się gdzieś walają będąc dodatkiem do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam dziś rozpocząłem zabawę z malowaniem aerografem wszystko by było fajnie gdyby nie to że przy gwincie od kompresora (troszkę był nie szczelny z wężykiem do aero) pojawiły się smugi farby ... tak jak by cofnęło farbę przez wężyk i pluło nią do środka kompresora na wężyku nie ma żadnych filtrów czy ktoś potrafi powiedzieć czemu tak się może dziać? dodam że podczas zabawy kręciłem dyszą w obie strony i raz skręciłem na maxa że aero wogóle nie dawał farby , czy możliwe że to przez to sie stało ? (aerograf jednofunkcyjny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam dziś rozpocząłem zabawę z malowaniem aerografem wszystko by było fajnie gdyby nie to że przy gwincie od kompresora (troszkę był nie szczelny z wężykiem do aero) pojawiły się smugi farby ... tak jak by cofnęło farbę przez wężyk i pluło nią do środka kompresora na wężyku nie ma żadnych filtrów czy ktoś potrafi powiedzieć czemu tak się może dziać? dodam że podczas zabawy kręciłem dyszą w obie strony i raz skręciłem na maxa że aero wogóle nie dawał farby , czy możliwe że to przez to sie stało ? (aerograf jednofunkcyjny) A to czasem, nie olej z pompki wali do wężyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi