buffon Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Niestety nie mogę pomóc bardziej a to dlatego że pojazd za który mam zamiar się zabrać pochodzi z systemu bitewnego i nie ma konkretnego zestawu blaszek dla niego. Jedyne co mogę powiedzieć o tym pojeździe jest to że model jest w skali 1:46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guziko Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Jaka firma i czy ewentualnie do dostania w Polsce produkuje kalkomanie do czołgów niemieckich w skali 1/35 biorących udział w kampanii wrześniowej? Np. do czołgów Panzer II A, B, C, Panzer III D, E, Panzer IV A, B, C? Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Zamawiał ktoś z decal print ? Jakie koszta wysyłki są do PL i jak z jakością przedmiotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mielczar Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Mam farby Pactra i Italeri niestety dość mocno mi zgęstniały co polecacie do ich rozcieńczenia? Na forum jest dużo propozycji i sam nie wiem co wybrać, każda ma dedykowany thiner, ale może jest jakiś jeden uniwersalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Leveling thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mielczar Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Ten? Czytałem, że on jest do farb celulozowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RicoKaboom Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Poszukuję farb, które w miarę nie śmierdzą i daję się zmyć wodą do aerografu i do malowania pędzlem. Areograf myślałem vallejo air Pędzel Tamiya akryle --- czy to się da zmyć z pędzla wodą ??? Czy jest to dobry wybór czy polecacie coś innego? Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Zmywać wodą to możesz plakatówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Mam farby PactraJa do Pactr używałem Testors Universal Acrylic Airbrush Thinner, izopropanolu i Tamiya X-20A.… niestety dość mocno mi zgęstniałyPolecam coś w tym stylu, oraz zajrzeć do mojej wypowiedzi w innym wątku.co polecacie do ich rozcieńczenia?Już ci poleconoLeveling thinner. W tej chwili do akryli używam X-20A. Akryle z którymi mam' date=' lub miałem do czynienia to Agama, Daler-Rowney (FW Acrylic Ink), Italeri, Life Color, Model Master, Pactra (made in Wrocław), Revell, Tamiya, Vallejo (Model Air, Model Color). Możesz rozważyć przeczytanie moich przemyśleń na innym forum.Na forum jest dużo propozycji i sam nie wiem co wybraćNie ma decyzji jedynie słusznych. Wybierz cokolwiek i zbieraj doświadczenie.… ale może jest jakiś jeden uniwersalny?Przy moim doświadczeniu poradahttp://www.youtube.com/watch?v=T8k3BJC80IQ , którą znalazłem wczoraj wydaje się bardzo korzystna. Natomiast do mycia sprzętu używam izopropanolu technicznego kupionego w hurcie wspomagając to czasami spirytusem, lub rozpuszczalnikiem nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mielczar Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 kjp_a_man dzięki za porady, teraz mi się rozjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drako30 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Zmywać wodą to możesz plakatówki No dokładnie ale kolega mógł to napisać trochę bardziej delikatnie ;) Kolega pytał poważnie o takiego typu farbki. Ja osobiście takich nie znam. Nigdy takich nie używałem ale jestem ciekaw czy są takie albo coś? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RicoKaboom Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Citadele i Pactry można zmywać wodą. Dotychczas ich używałem, ale chciałem zmienić, bo citadele mają paletę pod figurki, a pactra mi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Citadele i Pactry można zmywać wodą. …Nie jest to w 100% prawda. Technicznie rzecz biorąc to są emulsyje żywicy akrylowej w wodzie. Dopóki są wilgotne można posiłkować się wodą przy próbach usunięcia. Bywa, że nie daje rady. Twoje pytanie wskazuje, że masz trochę rozeznania. Nie ma jedynie słusznych rozwiązań. Każdy ma swoje przyzwyczajenia. Czyli wybierz to co zaproponowałeś, a gdy ci będzie źle zmieniaj. Mi się już nie chce dawać odnośników do dyskusji w których ludzie próbowali podsumować swoje doświadczenia z farbami akrylowymi. Jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Jaką funkcję spełniają te czerwone plamy/kropki obok karabinów w Spitfire Mk V na przodzie skrzydeł ? ==> http://modelingmadness.com/review/allies/gb/lundspit5b.JPG Sklejam właśnie takiego i mam tam dziurki i nie wiem czy je zaszpachlować czy zostawić ? EDIT: Adams M1A1 dzięki za odp ;) Edytowane 16 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RicoKaboom Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Ok, dzięki za odpowiedzi będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Z tego co wiem Spitfire w tym miejscu miał karabiny maszynowe mechanicy przed każdym lotem zaklejali lufy papierem żeby podczas kołowania nie dostały się do nich jakieś zanieczyszczenia.W podobny sposób były zabezpieczane lufy w Hurricane.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Jeszcze jedno pytanko odnośnie areografu dośc (chyba) nie typowej firmy ==> http://www.harder-airbrush.eu/ultra/index.php jak wypadają te psikawki ? Są lepsze niż wszelakiej maści PIwaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 … areografu dośc (chyba) nie typowej firmy ==> http://www.harder-airbrush.eu/ultra/index.php Proponuję zapoznać się z wypowiedziami na tym forum na temat modelu, o który zapytałeś.jak wypadają te psikawki ? Są lepsze niż wszelakiej maści PIwaty ?Jak poczytasz to będziesz miał własne rozeznanie bez potrzeby dublowania pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Super dzięki za namiary ;) Fakt trochę sie rozpędziłem z tymi samymi pytaniami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Witam. Mam parę pytań. Zaczynam swoją pracę aerografem, i składam zamówienie. Potrzebuję oczywiście podkładu, będzie to chyba Mr. Surfacer 1200, może taki być? Oraz potrzebuję rozcieńczalnika, zastanawiałem się nad Mr. Color Leveling Thinner 110, będę go używał do farb akrylowych italeri, a także do "puszeczek" revella, nada się on, czy polecacie jakiś lepszy? To wszystko co będzie mi potrzebne do malowania aerografem? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Panie i Panowie pytanko do Was z jakiej firmy polecilibyście F-16 w skali 1:72 (bez blaszek) ? Fajnie by było gdyby był w Polskich barwach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Tak mi wyszedł z Revella. Dodałem trochę antenek i zasobnik na spadochron. Reszta może być z pudła. Więcej w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Mam zapytanie, czy benzyna lakowa nadaję się do czyszczenia aerografu po malowaniu metalizerami Model Mastera ?. Jak nie to co innego możecie polecić ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadYarpen Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Czy ktoś widział w jakimś sklepie online masę maskująco mocującą? Nigdzie nie mogę tego znaleźć, a chyba tak mi będzie najwygodniej pomalować kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Czy ktoś widział w jakimś sklepie online masę maskująco mocującą?Widział.Nigdzie nie mogę tego znaleźć, … Ciężko uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi