Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Witam ! Chciałbym abyście powiedzieli jak zrobić dioramę. Chodzi mi o dioramę lotniska (raczej kawałek: pas startowy). Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 http://www.boris.ow.pl/wshop/wshop15.php?position=0.2.14&dlevel=1 Trochę wysiłku z opcją szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Model ma kamuflaż z farby Humbrol I MM. Chcę się pozbyć tej farby - płaska duża powierzchnia. Kąpiele w kretach itp nie wchodzą w grę - zmyłoby farbę z miejsc, do który dostane się dopiero po rozpruciu modelu. Są jakieś specyfiki na zmywanie pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Cześć może mi ktoś powiedzieć czym spowodowane jest takie rozmywanie się farby jest to farba vallejo 001 a podkład gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Tłusty model, lub za bardzo rozcieńczona farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Nawet jeszcze przed samym malowaniem przelecialem go szmatką z płynem do mycia naczyń a farbaka myśłę że nie jest za bardzo rozcieńczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Za dużo farby, zaczęła się skraplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Nie prawda nawet jak dalem mgiełkę to tak się robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Czyli coś powoduje że farba się skrapla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Zrobie test że na inną farbę to psikene i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 a ja mam pytanie ;) jak zrobic worki z piaskiem do 72 ?? edit; jak i z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Ulepić z: Modeliny (wypalić) Milliputa Green Stuffu innych mas dwuskładnikowych (poxylina itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Cześć może mi ktoś powiedzieć czym spowodowane jest takie rozmywanie się farby jest to farba vallejo 001 a podkład gunze Farbą... miałem identyczne objawy przy takim zestawie (farba i podkład) Testowałem na wszelkie sposoby ( farba rzadsza - gęściejsza, z retarderem lub bez) , dopiero zmiana farby na innego producenta pomogła jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Heh ale zrobiłem głupstwo w modelu academy jest napisane żeby zrobić dziury przed sklejeniem i tak się składa że model skleiłem pomalowałem ale dziur oczywiście nie zrobiłem. Owo zajście ma miejsce na skrzydłach mustanga i nie wiem jak owe miejsca na dziury odnaleźć próbowałem coś podświetlać lampą ale plastik nie przepuszcza światła na tyle ma ktoś może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 afruch Zobacz pod mocnym światłem w miejscu gdzie plastik jest cieńszy będzie jasny punkt wbij nóż i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 reggy a modeliny to sie przypadkiem nie gotuje ?? wpalanie pierwsze slysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Pewnie już było ale nawet nie wiem jak to sformuować do wyszukiwarki. Jak zrobić linie podziału na modelu zeby byly jako czarne linie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 premier1986 poczytaj temat ... wash... ,,vallejo 001 a podkład gunze" czy te rozmywanie tyczy się tylko valejo 001 czy wszystkie valejo tak reagują na podkład gunze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Zajcu, a można i ugotować. Ja w Empiku widziałem taką do pieczenia więc tak mi się powiedziało. Przy okazji - poradnik jak robić worki w 1:35. Czyli po prostu trzeba zrobić mniejsze: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Rafał dzięki za pomysł jak złączyć gąsieniczki Teraz kolejne pytanko... Rozpocząłem akcje, dokańczania, odnawiania itd. Mam szybke w f-16, troszke farby i stwierdziłem, że po rozpuszczalniku wamodu zejdzie...zeszła, ale mam teraz paskudny matt i ledwo co przez nią widać. Wiecie może jak ją przywrócić do poprzedniego stanu? polerowanie? tylko jak? ewentualnie rozważe kupno nowej jest akurat na allegro ) do hasegwy, a to jest italieri i nawet wypraski są identyko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Bierzesz w rękę papier ścierny 800 i szlifujesz na mokro lekko. Potem bierzesz 1200 i szlifujesz mocniej. Potem przynajmniej 2000 i szlifujesz długo nadal na mokro. Potem możesz albo dorwać drobniejsze papierki, poszlifować jakimś mleczkiem albo pastą do zębów, dobrze umyć i odtłuścić owiewkę i zanurzyć w sidoluxie do podłóg i zostawić do wyschnięcia. Efekt - jak nówka. Możesz też spróbować ukształtować próżniowo z plastiku nową - zobacz temat konkursowy Lucasa_HS z budowy B-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Możesz też spróbować ukształtować próżniowo z plastiku nową - zobacz temat konkursowy Lucasa_HS z budowy B-2 A ponieważ nie zdążyłem jeszcze umieścić tutoriala, możesz zwrócić się do mnie o pomoc na GG. W wątku nie opisałem za dokładnie procesu tłoczenia nowej owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam. Mam takie pytanie aby regulować ciśnienie powietrza potrzebuję aerografu z regulacją ciśnienia i kompresora z regulacją ciśnienia czy wystarczy jeden z tych elementów aby miał regulację ciśnienia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi