nowakwik Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 A czym zabezpieczony? Pigment fixer firmy Mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 No to powyższe powinno chociaż trochę pomóc. Sam używam fixera miga - i on po prostu spełnia dobrze swoje zadanie - jak ma trzymać, to trzyma. ;) Jeżeli pod spodem jest farba akrylowa, to benzynka nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 dobrze mi radzono abym farbki emaliowe rozcieńczał za pomocą benzyny lakowej? Bo rozumiem rozpuszczalnik oraz rozp. nitro do tego celu się nie nadają? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Lakowa nie żre plastiku, w przeciwieństwie do nitro. Może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Lakowa nie żre plastiku, w przeciwieństwie do nitro. Może być. A co może być oprócz lakowej? Z asortymentu domowego...:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Jeżeli benzyna lakowa okazałaby się za sucha (za szybko odparowywała i np. tworzyła "tarkę" na modelu), to można używać benzynki do zapalniczek (ronson, ronsonol itp.). Benzyna ekstrakcyjna moim zdaniem się średnio nadaje - trzeba sprawdzić czy akurat nie reaguje z plastikiem - bo niektóre potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Zna ktoś jakiś sklep który ma dobry wybór kabinek vacu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Takie pytanko mam kto jest polskim dystrybutorem firmy Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Wydaje mi się, że COBI - przynajmniej tak mam na pudełkach, które mam. edit Tak, nawet mają w swoim sklepie internetowym, http://www.zabawki-sklep.pl/pl/sklep_internetowy/revell__modele/revell_do_sklejania/pojazdy_wojskowe/czolgi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 ok dzięki wielkie! zaraz pisze maila czy będą mi w stanie załatwić kalkomanie do modelu - bo mi się rozp*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 1.Czy antracyt revella (nr 9) a czarny tez revella (nr 8) są podobne albo nawet bardzo? 2. Czy dodając białego koloru do farby revella nr 91 uzyskam w ten sposób kolor 90 ewentualnie 99? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Mam dwa pytanka. Po pierwsze ; jaka farbka jest najlepszym odpowiednikiem koloru stosowanego do malowania Angielskich oznaczeń na samolotach, w czasie pierwszej wojny światowej. A po drugie; jak wyciąć z taśmy koła o średnicy od 0,3 do 2,8 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 cyrklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Cyrklem? Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Są cyrkle do wycinania,a z wykłam najpierw niech zaznaczy i rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Ale wytniesz coś o średnicy 2,8 mm? Że chyba autorowi chodziło o 2,8 cm wtedy cyrklem tnącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 A po drugie; jak wyciąć z taśmy koła o średnicy od 0,3 do 2,8 mm? Kupić różne igły injekcyjne, nad ogniem pozbyć się plastikowej części, papierem ściernym zaostrzyć okrągłą końcówkę, ułamać ostrą (żeby się nie pokaleczyć) i wybijać kółeczka w taśmie na np. drewnianej podkładce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksio Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 witam, mam sklejony poniższy modelik i aktualnie czeka on na malowanie a niestety z moim nikłym doświadczeniem nie potrafię zidentyfikować kolorów kamuflażu i tu prośba do Was dobrzy ludzie, jeśli to możliwe proszę o podanie najlepiej numerków farb vallejo model color bo te zamierzam zamówić Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Standardowy niemiecki trójbarwny: Dunkelgelb, czyli ten żółty, kolory Vallejo Model Color: Green Ochre 914 - trochę ciemniejszy, albo Dark Sand 847 - jasny. Zielony: Luftwaffe Cam. Green 823 albo Reflective Green 890 Rdzawy brąz: Flat Brown 934 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksio Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam! Chciałem się zapytać jak malować kamuflaż moro czy jest jakiś Poradnik lub dział na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Z moro będziesz miał spore trudności, o ile nawet nie da rady tego zrobić (przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam) P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Chciałem się zapytać jak malować kamuflaż moro czy jest jakiś Poradnik lub dział na forum? Jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to pryskanie farbą np. za pomocą starej szczoteczki do zębów, tak chyba ktoś robił w BRDMie 2 co był kiedyś w Super Modelu, najwyżej mogę tego poszukać i Ci napiszę dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 średnicy od 0,3 do 2,8 mm Kurde przez ten upał już mi się mózg lasuje. Miało być od 3 mm do 2,8 cm. Co jest warty TEN cyrkiel ?. I przy okazji powtórzę pytanko. Jaka niebieska farba odpowiada oznaczeniom RAFu z pierwszej wojny światowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Chciałem się zapytać jak malować kamuflaż moro czy jest jakiś Poradnik lub dział na forum? Jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to pryskanie farbą np. za pomocą starej szczoteczki do zębów, tak chyba ktoś robił w BRDMie 2 co był kiedyś w Super Modelu, najwyżej mogę tego poszukać i Ci napiszę dokładniej a mógłbys dac foty lub link gdzie widziałeś taki artykuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi