abtb Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) Kolejny "śledzik" do niedzielnego obiadu. Tym razem wersja C w hamburgerowym mundurku F-104C, "Smoke II", baza lotnicza Udorn, Tajlandia, 27.07.1966r. - testowanie podwieszeń () I takie tam "stadko" Zdjęcia takie sobie, ale jakoś tak mi wyszło. W razie "W" przy następnej "śledziowej" galerii cyknie się lepsze (może) Tradycyjnie już zapraszam do pisania szczerej prawdy Edytowane 26 Maja 2020 przez abtb 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 18 minut temu, abtb napisał: Tradycyjnie już zapraszam do pisania szczerej prawdy Chcesz to masz. Ładnie pomalowany, nie "uświniony " ponad miarę .Podoba się .Jedynie co mi nie pasuje to te "piguły" pod skrzydłami .Normalnie pasują do F-104" jak do śwnini siodło". Ładna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 6 minut temu, Xmen napisał: Jedynie co mi nie pasuje to te "piguły" pod skrzydłami Proszszszę 7 minut temu, Xmen napisał: Normalnie pasują do F-104" jak do świni siodło". Za tydzień będzie jeszcze bardziej "po świńsku" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) Tomek ja wiem że one mogły przenosić bomby . Jednak F 104 to taka " wyścigówka" i z bombami wygląda dziwnie .Tak jakby ktoś założył do Ferrari bagażnik dachowy. Edytowane 24 Maja 2020 przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Ta szczera prawda, a poźniej będzie ze hejtujemy.... Starfighter w kamuflarzu SEAC jest absolutnie sexy. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 4 minuty temu, Moses napisał: Starfighter w kamuflarzu SEAC jest absolutnie sexy. Czyli, że jaki jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Grzes napisał: Czyli, że jaki jest? Atrakcyjny, ale tak bardzo bardzo Edytowane 24 Maja 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Jasne Dzięki. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Czekał, czekał aż się doczekał aż wyjdzie z tej czarnej dziury i w końcu się pokazał. Dobra robota!! Kolejne planowane będą świetnie wyglądały z całą resztą. Musisz tylko wykombinować szerszą półkę co by jeden stał za drugim, albo doprodukować tyle, by stały równo w dwóch piętrach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Bardzo mi się podobają modele w Twoim wykonaniu, nie "styrane", czyli wg mnie tak jak powinien model wyglądać. A poza tym bardzo ładna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Kolejny śledź pięknie wyszedł. Bardzo ładna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 Ustosukowuję się do tez zawartych w odpowiedziach: - bomby muszą być bo 104ka na węźle podskrzydłowym przenosiła baniak z naftą lub uzbrojenie niekierowane. Wyjątkim są Kormorany u szwabów i sidewindery u Japończyków (fotkę węzła mam ale bez rakiety, źródło podaje że "japończyki" mogły przenosić do 6-ciu sidewinterów), a poza tym trochę "śmieszniej" niż bomby wyglądają wyrzutnie npr i rola samolotu szturmowego. - co do kamo to Andrzeju rozpieszczę cię F-4 w takim malunku. Ale to za jakiś miesiąc. - Kamilu - uszczelniam wszystkie krany (żeby nie było przecieków) i domykam drzwi do czarnej dziury, bo mi tu za dużo plotek roziewasz. Śledzie atakują z nienacka i nie spodziewanie. 8 czy 10 to się jeszcze okaże. Jakbyś tak nie bronił tych pakistańskich kalek jak niepodległości to zacząłbym klepać tego dziewiątego śledzia a tak to niestety zostanie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 36 minut temu, abtb napisał: - Kamilu - uszczelniam wszystkie krany (żeby nie było przecieków) i domykam drzwi do czarnej dziury, bo mi tu za dużo plotek roziewasz. Śledzie atakują z nienacka i nie spodziewanie. 8 czy 10 to się jeszcze okaże. Jakbyś tak nie bronił tych pakistańskich kalek jak niepodległości to zacząłbym klepać tego dziewiątego śledzia a tak to niestety zostanie tak jak jest. Teraz to już nawet przez satelity się niczego nie dowiem, a prawie nic nie powiedziałem O Pakistanie moglibyśmy podyskutować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Czyżby się szykowała jakąś NAMowska saga? Ale wiesz co by wyglądało zajebiście obok Starfightera? Skoshi Tiger 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Dobry śledź nie jest zły, a ten wygląda smakowicie. Duży plus na wietnamski mundurek i bomby. Bardzo nietypowe podwieszenie AIM-9 jak na Wietnam 4 godziny temu, abtb napisał: F-104C, "Smoke II", baza lotnicza Udorn, Tajlandia 1967r. tradycyjnie już zapraszam do pisania szczerej prawdy Tym razem bez wiaderka z farbą i metrówki (no może kalendarz) Możnadla tych historycznych. 57-925 przybył do Udorn 22 lipca 1966, a już 1 sierpnia zastał zestrzelony przez SA-2. Pilot zginął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 22 minuty temu, Moses napisał: Ale wiesz co by wyglądało zajebiście obok Starfightera? Skoshi Tiger Od najmniejszego do największego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 zacna kolekcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) W dniu 24.05.2020 o 18:03, Moses napisał: Czyżby się szykowała jakąś NAMowska saga? A w życiu Temat śliski jak tafla lodu nasmarowana sadłem z borsuka. W dniu 24.05.2020 o 18:04, vark napisał: Tym razem bez wiaderka z farbą i metrówki (no może kalendarz) Możnadla tych historycznych. A to mi akurat wszystko jedno. Farbą mogą se poprawiać chłopaki z Italeri bo taką datę podali na pudle. Ja tylko zrobię małą edycję W dniu 24.05.2020 o 18:04, vark napisał: Bardzo nietypowe podwieszenie AIM-9 jak na Wietnam Taki miałem kaprys, żeby było bardzo nietypowo W dniu 24.05.2020 o 17:18, rudy0007 napisał: O Pakistanie moglibyśmy podyskutować Jak mnie najdzie ochota na powiększenie stadka to i owszem, owszem. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 3 godziny temu, abtb napisał: sidewindery u Japończyków (fotkę węzła mam ale bez rakiety, Jakby ktoś się tam raptem obudził i pytał to proszę bardzo: 3 godziny temu, abtb napisał: trochę "śmieszniej" niż bomby wyglądają wyrzutnie npr O, i jeszcze to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Kozacki sto czwarty.. siedzisz cichutko i nagle buuum piękną miniaturę wykonałeś. Bardzo przyjemnie zmalowany i nie przesadnie wybrudzony. Jesteś w świetnej modelarskiej formie Tomku. No a kolekcja po prostu obłędna. Szczerze gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 49 minut temu, abtb napisał: A w życiu Temat śliski jak tafla lodu nasmarowana sadłem z borsuka. BUUUUUUUUUUU!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 17 minut temu, kapsel napisał: Jesteś w świetnej modelarskiej formie Tomku. Chyba się zarumieniłem 18 minut temu, kapsel napisał: No a kolekcja po prostu obłędna Za tydzień planuję powiększenie 14 minut temu, Moses napisał: BUUUUUUUUUUU!!!! Proszę o spokój na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Teraz, abtb napisał: Za tydzień planuję powiększenie Drzwi Ci się do końca nie zamknęły i chyba kapie z kranu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 Teraz, rudy0007 napisał: chyba kapie z kranu Przeciek KONTROLOWANY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 dopiero teraz tu trafiłem - piękny śledź ! zawsze podziwiam tych co kleją nowoczesne lotnictwo w 1:72 - wiadomo model to model, ale od tych malutkich kalek to mogą oczy wypłynąć od samego oglądania, nie mówiąc o ich nakładaniu. abtb - imponująca kolekcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi