Skocz do zawartości

Fiat G-50 AML 1:72 "Ilmavoimat"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, mig napisał:

Jak nie ma kwitów na narty to zrób na kolach i we włoskim malowaniu albo chorwackim

chcesz by biedny Fokker został sam i popadł w depresje ?   :haha:

Godzinę temu, Xmen napisał:

Na nartach fajnie by wyglądał bo w sumie chciałem zrobić trzy : Fiata G-50 , Fokkera  XXI i Gladiatora.

dorwałeś gladionarciarza z Airfixa:wow:    no ładnie...   to chyba jakaś legenda narciarstwa bo ze dwa lata temu widziałem jego aukcje w necie i przekroczyła 200PLN  :benc:

• Like 1
Napisano (edytowane)

Jak to ma być trzeci narciarz do kolekcji to spoko rób na nartach. 

Kolekcja to trochę za dużo powiedziane.Choć parę tych fińskich się uzbiera: I-153, Hurricane,MS-406 ,Gladiator,Myrski, i jeszcze parę innych.

Też mam ten model w składzie, ale wypraski są z FLY. Mam nadzieję, że będą lepiej spasowane niż z AMLu.

Też mam FLY ale to inna wersja jest i ten będzie zrobiony jako "Włoch".Gladiatora kupiłem jak pokazał się w sprzedaży i tak sobie leży w składziku czekając na swoją kolej.

Edytowane przez Xmen
Napisano
W dniu 19.07.2020 o 17:34, M.A.V. napisał:

chcesz by biedny Fokker został sam i popadł w depresje ?   :haha:

Jak ma w paść w depresję to trzeba mu zrobić kolegę albo koleżankę:D

Napisano

Jak ma w paść w depresję to trzeba mu zrobić kolegę albo koleżankę

Już ma.Tylko musi przejść renowację.Model zrobiony lata temu dlatego proszę o wyrozumiałość w kwestii jakości wykonania.

jbKleqcl.jpgkZg1M7Tl.jpg

Napisano
W dniu 19.07.2020 o 17:34, M.A.V. napisał:

Dorwałeś gladionarciarza z Airfixa:wow:    no ładnie...   to chyba jakaś legenda narciarstwa bo ze dwa lata temu widziałem jego aukcje w necie i przekroczyła 200PLN  :benc:

Uprzejmie donoszę że ostatnie wydanie gladiatora też ma w zestawie narty, choć nie ma dla nich malowania :mrgreen:

Napisano
4 godziny temu, filipsg napisał:

Uprzejmie donoszę że ostatnie wydanie gladiatora też ma w zestawie narty, choć nie ma dla nich malowania :mrgreen:

nie pamiętam dokładnie, ale na pewno była taka kozacka trupia czacha - dlatego zapamiętałem  :haha:

Xmen - sorry za OFFTOP :szczerbol:

Napisano

Jeszcze pozwolę sobie pociągnąć chwilę offtop, ale z kozacką czachą jest ten problem, że Szwedzi zamalowali w ten sposób swastyki przed powrotem swojej jednostki do Szwecji, więc choć oznakowanie kozackie, to zupełnie nie bojowe ?

• Like 1
Napisano

Mała aktualizacja.Doklejana góra kadłuba i osłona silnika szpachlowana CA i przeryta.Słabo to wygląda na zdjęciu ale plastik wredny do rycia.

D0VS5bel.jpgOgm2l3sl.jpg

Napisano
3 minuty temu, Xmen napisał:

Słabo to wygląda na zdjęciu ale plastik wredny do rycia.

walcz, walcz :lajkonik:  prawdziwe arcydzieła zawsze rodzą się w bólach :mrgreen:

• Haha 1
Napisano
5 minut temu, M.A.V. napisał:

walcz, walcz

Walczę jak dzik w kukurydzy.Teraz skrzydła.

• Haha 1
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Mikolaj75 napisał:

efekt docelowy..?

A jeszcze nie wiem ale raczej tak.Jak zobaczyłem na zdjęciu jak to wygląda to się wystraszyłem bo normalnie tego nie widzę.Chyba naprawdę czas na okulary albo zmianę hobby.

Edytowane przez Xmen
  • 4 weeks later...
Napisano

Coraz bliżej finału.Kalki położone ,teraz "łoś" drobnica i finito.Wiem że niektórzy będą zawiedzeni że na kołach ale narty mi jakoś nie pasowały do tego samolotu.

4OkYWwAl.jpg

• Like 1
Napisano
9 minut temu, WujekAlice napisał:

Kalki coś takie jaskrawe, a może takie zdjęcie. A malowanie - "włoskie"

Kalki takie jakie dał producent .Malowanie "włoskie" bo w takim były dostarczane dopiero później były przemalowywane przez Finów.

Napisano
4 minuty temu, WujekAlice napisał:

A wracając do spraw technicznych - to są chyba wypraski FLYa?

Nie.To oryginalny AML.

Napisano
6 godzin temu, Xmen napisał:

Nie.To oryginalny AML.

Nie do końca - remaster. Właśnie sobie porównałem z moim egzemplarzem. Jutro wrzucę fotki oryginału :D

Napisano
7 godzin temu, Baas ArK napisał:

Ufam przygotowaniu, ale  jest to jakoś udokumentowane, że nie było białych kół pod swastykami?

Tak.Są zdjęcia tego samolotu w hangarze z swastykami bez białych kół.

5 godzin temu, WujekAlice napisał:

Nie do końca - remaster. Właśnie sobie porównałem z moim egzemplarzem. Jutro wrzucę fotki oryginału :D

Nie będę się spierał.Model który sklejam został wyprodukowany w 2004 roku a wtedy to FLY nawet pewnie nie myślał o swoim.Jest pewne zamieszanie z tymi modelami bo obecnie AML faktycznie pakuje wypraski FLY ale tylko Fiata G-50bis natomiast to jest "zwykły" Fiat G-50 a to nie to samo.Model FLY też mam.AML w swoim zestawie daje części do zrobienia trzech wersji: Fiat G-50,Fiat-50 bis i Fiat G-50 B.

• Like 1
Napisano (edytowane)

Zgodnie z obietnicą wieszam "oryginalnego" Fiata G50 z AMLu rocznik  1999

IMG_20200825_185535.thumb.jpg.6ef6c648e1c892704c95bed8da3161bc.jpgIMG_20200825_185731.thumb.jpg.a1937de117a6dcee07e6d668a1526d75.jpgIMG_20200825_185621.thumb.jpg.feb9198a135159ac052f14ebb2ca7471.jpgIMG_20200825_185548.thumb.jpg.51920e66f459b16bd78b39a41680570d.jpg

Edytowane przez WujekAlice
  • Thanks 1