Xmen Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Następny ukończony.Model przestawia samolot Fiat G-50 dostarczony o Finlandii 18.12.1939.Do dnia 28.01.1940 samolot nosił oznaczenie SA-1 zamiast FA-1.Na samolocie tym odniesiono łącznie 9 zwycięstw powietrznych.Uszkodzony podczas lądowania 4.01.1942 wycofany 6.06.1943. I z albumu dziadka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Ciekawy model, podobają mi się te malowania w ciapki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Fajny. Pod tego typu ciapki trzeba dać bardzo po przebarwiany kolor bazowy , inaczej robi się zbyt "płasko" Sam mam z tym, problem , i za bardzo gaszę bazę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Fajnie zmalowany. Szkoda jednak że nie jest z późniejszego okresu jako FA-1. Był mocno ściorany, można by było bardziej poszaleć z malowaniem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Ciekawy z kształtu latawiec. Bardzo ładnie zmalowane ciapki. Baza, jak wspomnial Złoty, trochę płaska, ale nie da się ukryć, że przy takim kamo to wymagający temat. I dla tego nie robię "włochów". Daję plusa za temat i wykonanie. P.s. - może by tak jakiś ruch zrobić w portfolio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Mnie się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2020 9 minut temu, abtb napisał: Baza, jak wspomnial Złoty, trochę płaska, ale nie da się ukryć, że przy takim kamo to wymagający temat. I dla tego nie robię "włochów". Baza była zróżnicowana tylko zdjęcia są dosyć konkretnie wytłumione "suwakami" bo swastyki tak dawały po oczach że nie dało się tego oglądać. 12 minut temu, abtb napisał: . - może by tak jakiś ruch zrobić w portfolio. Muszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Bardzo ładny. Mało ubrudzony. Podoba mi się. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 40 minut temu, Xmen napisał: Muszę? Absolutnie nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 7 godzin temu, abtb napisał: Absolutnie nie. To dobrze. Już się bałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Dziękuję wszystkim za komentarze. Czas zacząć następny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 22 godziny temu, abtb napisał: I dla tego nie robię "włochów". Błąd. Włosi stosowali też inne malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, mig napisał: Błąd. Włosi stosowali też inne malowania. Też uważam że to błąd.Tylko że te malowania w "ciapki" są najbardziej efektowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, mig napisał: Włosi stosowali też inne malowania. Wiem, wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Nie mówiąc już o tym, że malowania w ciapki, cętki, obwarzanki i jajka sadzone są bardzo prorozwojowe dla umiejętności modelarza :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Mikolaj75 napisał: Nie mówiąc już o tym, że malowania w ciapki, cętki, obwarzanki i jajka sadzone są bardzo prorozwojowe dla umiejętności modelarza :-) Oczywiście Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Daje rade! Takie malowanie to nic tylko ćwiczyć, razem z cierpliwością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Sierpnia 2020 Share Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Kiedyś tez " popełniłem" ten model ale w 1:32 (chyba nawet byl tu w galerii) Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez RH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2020 Share Napisano 28 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 20:44, Xmen napisał: Też uważam że to błąd.Tylko że te malowania w "ciapki" są najbardziej efektowne. Też tak myślę. 23 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Nie mówiąc już o tym, że malowania w ciapki, cętki, obwarzanki i jajka sadzone są bardzo prorozwojowe dla umiejętności modelarza :-) Zgadzam się. Te malowani są bardzo wymagające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2020 2 minuty temu, mig napisał: Te malowani są bardzo wymagające. Staram się jak umiem najlepiej.W miarę moich skromnych umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi